Evite el uso de copias de seguridad después de restaurar a iOS

  Al usar muchos iDevices a lo largo de los años, he notado que en el caso de una restauración o actualización a una nueva versión de iOS, existe la posibilidad de que muchas cosas salgan mal y las copias de seguridad estén en el medio. Apple nos permite guardar una gran cantidad de datos de iDevices, incluidas las configuraciones que realizamos en iOS, y restaurar dicha copia de seguridad después de restaurar a una nueva versión de iOS puede causar grandes problemas. Desde la interrupción de la funcionalidad del iDevice, hasta la imposibilidad de instalar aplicaciones desde la App Store, la desaparición de imágenes o películas, el bloqueo de algunas configuraciones y muchos otros problemas que probablemente ahora ni siquiera puedas imaginar.

  He oído hablar de muchos problemas causados ​​​​al restaurar copias de seguridad en iDevices, recomiendo a todos que los eviten, independientemente de si se realizan a través de iCloud o iTunes, y les recuerdo exactamente lo mismo, especialmente porque pronto actualizarán a iOS 6 o iPhone 5. Si no quieres problemas evita instalar una copia de seguridad, si te gustan los riesgos y tienes tiempo para hacer restauraciones, entonces puedes jugar un poco con iOS a ver si la instalación de esa copia de seguridad se hace sin problemas o no.

28 COMENTARIOII

  1. pai bun…si acum sa zicem ca am iphone 4s..si iau 5-ul
    vreau ca agenda, fotografiile si notes-urile sa mi le “transfer”
    daca nu prin icloud..cum?
    programele ok nu ma itnereseaza ca pot sa le instalez manual pe rand pe fiecare..dar am nevoie de agenda si restul
    cum recomanzi atunci?

  2. De aproape 2 ani nu mi-am resetat niciodata iphone-ul (dupa fiecare update/restore, imi puneam inapoi backup-ul), si n-am avut niciodata probleme. Problemele apar, mai mult ca sigur, din cauza jailbreak-ului. Apple nu garanteaza ca functioneaza daca faci jailbreak.

  3. @eul liric: Daca faci doar sincronizare cu iCloud(fara sa repui backup) ti se pun automat notitele, contactele, fotografiile le poti salva in calculator si transfera dupa.

  4. eu mi-am instalat pe 4s zilele trecute ios 6 si am avut probleme cu pozele, faceam poze si nu le salva in camera roll, indiferent de aplicatia pe care o foloseam telefonul nu salva pozele, si am reinstalat ios-ul acuma merge ok, imi poate spune si mie cineva cum fac ca la windows de exemplu… formatez tot si dupaia instalez windows curat frumos fara sa mai fie pe hdd ceva dinainte, cum pot face si la iphone lafel? sa curat tot ce e in el si sa instalez ios 6 ca nou?

  5. pai daca fac sincronizare cu icloud imi pune totul inapoi..ceea ce tu nu recomanzi..sau asa inteleg….
    iar ca sa le transfer in calculator..tot itunes trebuie sa folosesc , nu? deci este alta metoda sa imi pastrez pozele..notes-urile si contactele?

  6. vad ca s-a mai pus intrebarea mea…daca nu e un deranj prea mare…nu poti face un mic tutorial de a salva informatiile necesare din iphone care nu creeaza probleme ulterior ?

  7. o singura data am renuntat la backup, cand am trecut de la un telefon care era dependent de unlock la unul care nu mai avea nevoie de asa ceva, nu am avut probleme nici cu unul, nici cu celalalt. Probabil daca ai avut jaikbreak apar probleme

  8. Recomand iBackup pentru agenda telefonica.Le salvezi in mail si apoi la noul telefon sau noul ios.E foarte simplu iar la poze recomand dropbox .bafta

  9. Mie subiectul asta mi se pare complet inutil… De ce? Am avut toate modelele de iPhone si toate versiunile de soft pentur el care au existat vreodata. Ma rog, la versiuni de soft, aproape toate… Ma refer la versiunile majore 1,2,3,4,5 la cere se putea face jailbreak. Jailbreak am avut intotdeauna, la toate telefoanele, pe toate versiunile de soft. Eu personal am restaurat intotdeauna din backup dupa ce am facut update-ul la o noua versiune de soft. Acum de exemplu am pe 4s in camera roll pe versiunea 5.1.1 si poze facute acum 5 ani cu iPhone 2g pe versiunea de soft 1.1 cred, sau ce exista pe vremea aia, ca nu mai retzin.
    Totul merge perfect n-am avut niciodata probleme cand am restaurat din backup.
    Dar am auzit si eu tampenia asta odata, ca merge mai bine daca-l instalezi pe curat, cand aveam IOS4 si iPhone4 si am zis hai sa incerc. Deci m-am apucat sa-mi salvez camera roll, notitzele si toate cele ca alte programe si sa-i dau “set up as a new iPhone”. Rezultatul: absolut nici o diferentza. Mergea totul fix la fel. Nici mai bine, nici mai rau. Singura diferentza a fost ca mi-am pierdut save-urile de la jocuri.

    Din zeci de iPhone-uri cu care am lucrat, in afara de ale mele, o singura data am avut probleme cu un iPhone3G pe care n-am putut sa-l restaurez din backup ca se bloca si a trebuit sa-i dau “set un as a new iPhone”. In rest nimic. Toate bune si frumoase. Deci eu nu cred in povestile astea cu bau bau, ca ar trebui sa nu va restauratzi telefoanele si sa pierdetzi date de pe ele doar pentru ca asa zice Za Zone ca-i mai bine…

  10. BUNA ZIUA
    LAS APLICACIONES COMPRADAS YA NO SE MUESTRAN EN EL IPHONE 4 CON IOS 6. SE CARGA POR UN MINUTO DESPUÉS DE QUE SE CIERRE LA TIENDA DE APLICACIONES. ¿POR QUÉ?

  11. zaone, lasa-ma ca nici de la 5.1.1 la 5.1.1 nu mai imi megre…..imi da error 11 cu TSS server pornit, cu iPhone 4 in pwned dfu mode incercand sa dau restore la custom ios aka tot 5.1.1 doar k e JB

  12. Am facut backup la 5.1.1 si am pus 6. N-am mai reusit sa fac restore la ce aveam. Deci sa-mi bag ceva in sistemul lor de 2 bani. Atentie pt cei ce vor sa faca update la porcaria de ios 6…

  13. @Sir Vladio: Nu poti face decat cu redsn0w si sistemul din el, altfel nu merge.
    @Shadow: E un avertisment, cine vrea il asculta, cine nu vine si ma intreaba de ce nu-i merge nu stiu ce functie. Uite de aia, din cauza backup-urilor.

  14. Cum a zis si zaone, contactele si ce se mai sincronizeaza nu fac parte din backup, sint doua notiuni diferite. Acum cu icloud exista posibilitatea sincronizarii unui backup, etc. Asadar daca setati ca new iphone apoi, va logati in icloud o sa va sincronizati ceea ce doriti, setarile vi le alegeti atunci.

  15. Pentru contacte folositi NQ Contacts. Functioneaza pe orice iOS sau Android, iar backup’ul poti sa il pui inapoi pe oricare din cele doua sisteme de operare 😀

  16. La un iphone 4, dupa update la ios6 , am observat ca la terminarea apelului ramane cateva secunde blocat ecranul. o fi de la nou ios, sau altceva?

  17. am facut update la ios 6 prin itunes pe un iphone 4s si dupa ce s-a terminat tot procesul am fost uimit sa vad ca nu mai era nevoie sa fac restore la backup. Toate erau la locul lor(contacte, poze, aplicatii etc.) I s-a mai intamplat cuiva asa?

  18. 1. iOS 6 beta înainte de GM era perfect la iluminarea automata a ecranului. Mergea ireprosabil, se ajusta luminozitatea foarte rapid. Asta testat pe un iPhone 4s. Cum am pus GM gata, ii ia o groaza sa se adaptateze la schimbarea de lumina ambientala, la fel si iOS 6 final.

    2. La mine pe 4s instalarea cu backup restore la final afectează autonomia baterii.
    Instalare fresh mă lăsa cu 50% baterii seara pe la 7
    Instalare cu backup restore la final îmi lăsa doar 20%

  19. salut tuturor , am si eu o problema , am un 4s si ios6 final . Si problema este ca-mi face poze singur la prima imagine inainte sa deblochez telu , cum ar veni la (dekastop) , si mi le salveaza in tel . Stie cineva sa mai intalnit cu asa ceva ?