HTC Phone 8 X – primeras impresiones

  tengo uno desde hace una semana Teléfono HTC 8X en posesión, gracias a Orange Rumania y programa Probador de teléfonos inteligentes naranja, y creo que es hora de compartir mis primeras impresiones sobre el dispositivo. Para empezar, me impresionó gratamente el diseño del terminal y la calidad del material utilizado en la carcasa, que contrasta muy bien con la interfaz de Windows Phone 8 instalada por HTC. No me convence demasiado el botón de bloqueo, que apenas se puede pulsar, pero tampoco los botones de volumen/cámara, y desde mi punto de vista, HTC se equivocó al optar por recortar el tamaño de los botones para no ponerlos fuera del caso. Aunque Apple ha sido criticada por no dar a los usuarios la posibilidad de cambiar la batería de los terminales, HTC está haciendo lo mismo con este dispositivo y probablemente todo se convierta en un estándar.

  Dejando el exterior solo, paso a la pantalla de 4.3 pulgadas, lo que dificulta un poco su uso, pero si tienes una mano grande, no te molestará demasiado. La calidad de los colores mostrados en la pantalla es comparable a la de un iPhone 5, pero la Retina Display logra reproducir todo un poco más claro, más vibrante y más correctamente. Desde mi punto de vista, la diferencia entre las pantallas no debería ser una razón por la que un usuario no debería considerar comprar un dispositivo de este tipo, incluso a expensas de iPhone 5.

  Moviéndose a Windows Phone 8Puedo decir que estoy gratamente impresionado con Live Tiles y la forma en que funcionan, pero si terminas usando aplicaciones y recorriendo la configuración, empiezas a preguntarte qué se olvidó de hacer Microsoft. Muchas aplicaciones tienen una interfaz inferior a las de iOS o incluso Android OS, y cuando llegas a la configuración de brillo y no tienes un control deslizante, sino 3 opciones: bajo, medio, alto, empiezas a cuestionar la decisión de comprar. un terminal Windows Phone 8. Si los revisas y empiezas a utilizar el explorador de Internet incluido y notas que ciertos elementos de Javascript se niegan a mostrarse, entenderás por qué el navegador de Microsoft ha estado durante mucho tiempo fuera del control de quienes saben utilizar Internet.

  Sin embargo, el terminal tiene mucho que ofrecer, útiles aplicaciones de Microsoft, una buena cámara con muchas opciones disponibles directamente en el modo de grabación, y algunas otras cosas interesantes de las que hablaré en un próximo artículo. En general, creo que Microsoft se está transformando. Windows Phone 8 Es un fuerte competidor para los sistemas operativos iOS y Android, pero por ahora no ha llegado al lugar indicado.

28 COMENTARIOII

  1. depinde si ce pret are. daca e la un sfert de pret din iphone atunci poate merita si cu acele probleme. la pret egal insa …

  2. “low, medium, high, incepi sa pui in discutie decizia de a cumpara un terminal Windows Phone 8” nu cred ca e problema asa mare incat sa nu iti cumperi un telefon..sa fim seriosi..

  3. “iar cand ajungi la setarile pentru luminozitate si nu ai un slider, ci 3 optiuni: low, medium, high, incepi sa pui in discutie decizia de a cumpara un terminal Windows Phone 8” nu cred ca e o problema asa mare incat sa nu iti cumperi un telefon..sa fim seriosi…

  4. Eu cred ca mai au de lucru la grafica. Mi se pare atat de seaca interfata Windows Mobile, incat ai impresia constat ca e ceva beta, neterminat. Pana la urma trebuie sa fie o satisfactie a ceea ce vezi, pe ce apesi, ce selectezi. Dupa 2 minute de utilzat, m-am plictisit.
    Interfata msdos…
    Mai interesant sa vezi un fundal, niste icoane lucrate, niste efecte prin meniuri.

  5. @Victor: Este mult superior. Este inferior posibilitatilor de modificare a design-ului, asta e pacat. Ca si design, Android-ul e groaznic, mai ales unele meniuri, oribil. E pacat ca dupa atatia ani n-au fost in stare sa il imbunatateasca.
    @anonim: Nu, dar cand le aduni pe toate, gandesti altfel. Ala era doar un exemplu, vor urma si altele.

  6. @zaone Android-ul este peste design fata de IOS. De ce? Pentru ca are efecte interesante, pentru ca e dinamic, pentru ca il faci cum vrei. Si vorbesc de chestii de fabrica, nu apeland la Cydia. Am vazut la un LG niste setari de am ramas cel putin surprins.
    Sa zici tu asa hotarat despre IOS ca este chiar “mult superior” si ca Android-ul este “groaznic” este cel putin discutabil. Dupa cinci ani de utilizare IOS m-am plictisit. Deja nu mai e vorba de design, e de plictiseala. Ai avut Iphone 2g, 3g, 3gs, 4, 4s sau 5, le-ai avut pe toate.
    Windows-ul sta prost la capitolul design prin design-ul minimalist al interfatei. E sec! SIngura parte interesanta sunt live-tile-urile.

  7. Oricum nu-mi place cum arata, Lumia 920 sau Samsung Ativ S sunt mult mai atractive, dpmdv.

    @Zaone, ce ai in vedere prin “observi ca anumite elemente Javascript refuza sa fie afisate”, si pe care site-uri? Intreb fiindca nu tot ce este dinamic pe pagina este plasat in DOM cu ajutorul Javascript (imi dai si cateva link-uri?).

  8. @Victor Bulgar: De exemplu bannerele adsense de aici, se incarca pe iPhone, nu se incarca pe WP8. Daca stai sa navighezi pe internet o sa observi ca mai dispar anumite elemente java, de flash nu vorbim ca nu are rost. Dar daca apare pe iOS si nu apare pe WP8, atunci e o problema mare.

  9. @Madalin: Stai asa, vorbim aici de design sau de posibilitatea de a il personaliza? Ca si iOS-ul poate fi personalizat, nu stock, dar sa nu ne imbatam cu apa rece ca nici Android-ul stock nu-ti permite sa il modifici prea mult. Da, ca si design iOS-ul este superior Android-ului, si la aplicatii si la tot. Asta o spune foarte multa lume, nu doar eu.

  10. Am inteles. Din pacate, asa ceva, dar si erori la cautarea pe unele site-uri, am observat si pe Chrome de pe iPad, pe cand Safari se descurca cu toate foarte ok. In W8 Microsoft a adaugat la greu compatibilitate cu noile API-uri specificate de W3C pentru HTML5, dar se pare ca pe WP8 a cam uitat de ele. Insa deseori e si problema dezvoltatorilor de site-uri, sa le faca compatibile cross-browser, pentru ca asta ar necesita doar cateva linii de cod in plus, in timp ce un eventual update pentru a rezolva problema IE10 din WP8 ar putea dura.

  11. HTC Phone 8X pare un telefon foarte interesant , placut la vedere, dar problema este ecranul care este destul de mare pentru unii. Mie mi se pare un smartphone foarte performant, dar interfata SO-ului il cam trage in jos. Live Tile-urile sunt foarte interesante si il mai salveaza , cum mai zicea cineva intr-un comentariu mai sus. Pacat ca nu poate fi customizat precum un iDevice cu JailBreak sau chiar un device cu Android OS root-at. Per total pare un telefon bun, cu o constructie rezistenta, sa vedem acum cum evolueaza Windows Phone 8 (sau un posibil update la Windows Phone 8.5). Poate o sa vedem si mai multe aplicatii in Windows Market. Prevad un viitor mare pentru SO-ul celor de la Microsoft, dar sa ii mai schimbe interfata. Daca gresesc va rog sa ma corectati !

  12. Hmm zaone si cam cand ai folosit ultima oara un google nexus ?
    Legat de design la Android instalezi un nou launcher (no root needed) si ai design nou nu iti ia mai mult de 20 sec …prin design nou nu ma refer doar la schimbul iconitelor ..

  13. @zaone In primul rand design-ul e o chestie subiectiva. Nu ai cum sa zici ca IOS-ul este superior Android-ului. Cum si tu gasesti cativa sa zica asta, gasesc si eu si mai multi care sa zica exact invers. Eu iti zic ceva concret. In Android poti sa faci mult mai multe chestii cu interfata, notificarile sunt mai interesante, modul de deblocare, ca sa nu mai zic de modul de a trece de la o pagina cu aplicatii la alta ( la LG am vazut vreo 3 sau 4 moduri gen acordeon, pagina cu pagina si altele ) si nu numai swipe de la una la alta. Fundalurile dinamice, transparenta aplicatiilor, modul de a viziona galeriile, grafica, teme, tot! Toate fac parte din design.
    Am vazut ca poti sa pui ce icoana vrei la orice aplicatie. Sa faci o poza sau un crop si sa o pui ca iconita.
    Ce intelegi tu prin design? Culoarea si forma icoanelor? Fundalului meniului sau design-ul ceasului din calendar ( copiat dupa Mondaine )?
    Eu vreau de la Apple ceva customizabil si da, si un ecran mai mare, ca se poate si e util!

  14. @zoane sa stii ca imi place articolul , poate ai vre-o sansa sa faci rost pentru tes da un lumia 920 sau si mai bine de un samsung ativ , sincer ma intereseaza foarte tare un samsung ativ s dar momentan nu am avut ocazia sa testez unu dar nici nu prea am cautat prin magazine……..din cate am observat pe la lumia 920 parca sa spun ca nu erau unele probleme la windows si oricum merg foarte puternic pe ideea ca sunt la inceput si vor venii update-uri cu imbunatatiri si mai incet sau mai repede cred ca o sa fie ceva bun de tot…………
    sunt foarte hotarat ca pe langa ce am de la apple sa imi iau un smartphone cu win pe el si din ce am vazut samsungu ala mia placut cel mai mult , poate reusesti :P…….

  15. Ios ul este net superior. Fara drept de apel. Ce ma face insa sa tin si un telefon cu android. 1. Widgeturile aplicate direct pe ecran. 2. Faptul ca are radio.

  16. In 14 ani de telefonie mobila am detinut circa 50 de telefoane(majoritatea de top la vremea lor),singurul de care nu m-am plictisit si m-a captivat este iPhone. Restul au fost un wow de moment,lamurindu-ma apoi ce le poate “pielea”. Asa va fii cu 920 sau x8. Peste un an se vor vinde cu 800/900 lei.

  17. mi-e greu sa-ti iau in serios orice parere despre orice telefon din moment ce tu esti fan obsedat Apple,comparatiile facute de tine sunt egale cu 0 pt mine

  18. 1. Este mult prea mare, pentru mine dimensiunile vechii generatii de iPhone erau perfecte. Chiar si iPhone 5 este prea mare pentru mine … daca vreau sa intru pe web sau email, am iPad.
    2. Nu stiu cum sta din punct de vedere securitate, dar nu as risca sa-mi tin date confidentiale pe un device cu Windows. Are macar un amarat de firewall?

    @sdsds
    Daca esti asa de convins ca Zaone scrie comparatii care valoreaza zero pentru tine, de ce mai citesti ce scrie si te mai si obosesti sa raspunzi? Esti probabil un frustat care nu-si permite un device Apple, asa ca adopti politica “struguri acrii” si nu scapi nici macar un articol in care sa nu te dai in stamba. Hai pa, mai canta si pe la mesele altora.

  19. El e un troll, il las sa-si faca hatarul, il moderez, apare iar, acum o sa dispara iar si o sa apara sub alt pseudonim. Ar spune orice, numai de rau sa fie pentru mine, m-am obisnuit, e vechi aici.

  20. mie imi place windows phone … ofera o cu totul alta experienta fata de ce ofera iOS si android … iOS e acelasi sistem de cand a aparut din 2007 … au mai pus un rand de icoane… iar la android sistemul este acelasi… icoane icoane icoane … si niste widgeturi in plus… windows phone este mai viu datorita acelor live tileuri …. pana la urma daca te plictisesti de iOS si a lui interfatza neschimbata de ani buni, e o alegere buna zic yo … dar nu e recomandat celor care se joaca mult pe telefon !!