Los smartphones con 4 GB de RAM se hacen realidad

Samsung 4 GB RAM DDR 4

  Cu aproximativ un an de zile in urma apareau pe piata primele smartphone-uri echipate cu 3 GB RAM, iar in 2015 vom avea parte de ceva mai mult. Samsung a anuntat oficial ca a inceput productia in masa de module LPDDR4 de 4 GB RAM, ele urmand a ajunge la parteneri in 2015.

  Practic smartphone-urile ajung acum din urma laptop-urile, ba chiar le intrec deoarece vor contine module RAM DDR4, asta in conditiile in care calculatoarele au DDR3. Nevoia de RAM suplimentar in smartphone-uri nu are legatura neaparata cu Android-ul, ci cu marketing-ul acestor produse care atrag entuziastii hardware.

The new 20nm 8Gb LPDDR4 offers twice the performance and density compared to 4Gb LPDDR3 which was based on 20nm-class* process technology. The new 8Gb LPDDR4 chip allows a 4 gigabyte (GB) LPDDR4 package to be created. By initiating production of 20nm 8Gb LPDDR4, which is even faster than the DRAM for PCs and servers and consumes much less energy, we are contributing to the timely launch of UHD, large-screen flagship mobile devices.

  Los módulos de 4 GB RAM DDR4 dezvoltate de catre Samsung sunt produse folosind un proces de fabricatie de 20nm si pot transfera date la maxim 3200 Mbps. Da, ati citit bine, aceste module RAM pot transfera pana la 400 MB intr-o secunda, deci daca ar fi folosite eficient, ar putea face smartphone-urile Android extraordinar de rapide.

Smartpone-urile cu 4GB RAM DDR 4 devin realitate

  Mai mult decat atat, aceste noi module RAM sunt capabile sa redea rapid clipuri video UDH si sa permita inregistrarea rapida de imagini care au peste 20 de megapixeli. Combinand toate acestea cu o reducere a consumului de energie cu pana la 40% fata de modulele DDR3, deci vorbim despre imbunatatiri din toate punctele de vedere.

  Samsung vinde deja module RAM DDR4 de 2 GB si 3GB catre diversi parteneri, ele urmand a fi implementate in smartphone-urile ce vor ajunge pe piata anul viitor. In aceasta idee, unele teléfono inteligente-uri varf de gama le vor contine cu siguranta, dar ramane de vazut cand vor ajunge ele fectiv pe piata.

  Avand in vedere faptul ca Samsung produce deja module RAM DDR4 de 4 GB, este clar ca Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy Note 5 urmeaza sa le includa. Din pacate nu se stie cand vor ajunge aceste produse pe piata, dar ele vor fi cu siguranta asteptate cu sufletul la gura de catre multi utilizatori.

  In final merita mentionat faptul ca modulele RAM DDR4 sunt prezentate de catre unul dintre presedintii Samsung ca fiind mai rapide decat cele din PC-uri, deci lucrurile incep sa devina interesante.