RCS & RDS lanzarán una red 4G en 25 ciudades en septiembre

Red RCS & RDS 4G 25 ciudades SeptiembreRCS y RDS lanzará una red 4G en 25 ciudades de Rumania En septiembre, la nueva red solo ofrecerá servicios de Internet móvil para usuarios actuales y futuros del operador de telefonía móvil. Digi Mobil.

Según la empresa RCS & RDS, la red de datos móviles 4G LTE operará en la banda 38 MHz (TDD) 2600 LTE TD, siendo septiembre el mes en el que entrará en funcionamiento inicialmente en 12 ciudades de Rumanía, y se ampliará a 13 más a finales de año.

ACTUALIZAR: Aquí también puedes encontrar qué iPhone o iPad son compatibles con la red 4G de Digi Mobil.

Las primeras 12 ciudades que tendrán la nueva red 4G LTE de RCS & RDS son: Bucarest, Cluj, Timisoara, Brasov, Oradea, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Sibiu, Pitesti y Ploiesti, y en la segunda etapa la red ampliarse y en: Galati, Braila, Baia Mare, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Resita, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alejandría.

Según el operador, la red 4G LTE permitirá a los usuarios interesados ​​navegar por Internet a velocidades de hasta 150 Mbps, y todas las suscripciones de telefonía móvil o Internet móvil de Digi Mobil permitirán la opción de utilizar la red 4G.

Dicho esto, puede encontrar más detalles en el comunicado de prensa a continuación.

RCS & RDS ofrecerán servicios de datos móviles 4G LTE en 25 ciudades

A partir de hoy, 20 de agosto de 2015, RCS & RDS es titular de una licencia 4G en la banda de 2600 MHz (TDD) y ofrecerá a sus clientes nuevos y existentes, sin coste adicional y con cualquier tipo de suscripción, servicios de datos 4G en 25 ciudades del país, hasta finales de 2015. La tecnología 4G brindará a los usuarios de Digi Mobil velocidades de transferencia de hasta 150 Mbps. En la primera etapa del proyecto, hasta finales de septiembre, los clientes de Digi Mobil en 12 ciudades se beneficiarán de las ventajas de la tecnología 4G: Bucarest, Cluj, Timisoara, Brasov, Oradea, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Sibiu, Pitesti. y Ploiesti, siguiendo hasta finales de año para ampliar su área de cobertura en Galati, Braila, Baia Mare, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Resita, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alejandría. Paralelamente, la compañía seguirá desarrollando su red de comunicaciones móviles para tener cobertura 3G y 4G a nivel nacional."La nueva licencia en la banda de 2600 MHz nos permitirá desarrollar aún más la red de comunicaciones móviles, de modo que podamos ofrecer a nuestros clientes una mejor cobertura, mayores velocidades de transferencia para el tráfico de datos del que se benefician con cualquier tipo de suscripción, al mismo tiempo competitivo. precios a los que estamos acostumbrados." dijo Valentin Popoviciu, director de desarrollo de RCS y RDS.

La tecnología 4G estará disponible en los paquetes de Digi Mobil a partir de finales de septiembre, cuando la compañía introducirá en su oferta comercial terminales compatibles con 4G (LTE TDD en banda 38 LTE TD 2600). Los clientes de Digi Mobil podrán navegar por Internet más rápido, descargar aplicaciones, reproducir música y vídeos o cargar archivos de gran tamaño de una forma mucho más rápida.

La nueva licencia de la empresa en la banda de 2600 MHz (TDD) fue adquirida luego de un proceso de asignación entre 2K Telecom y RCS & RDS, con el consentimiento de la Autoridad Nacional de Administración y Regulación de las Comunicaciones (ANCOM).

37 COMENTARIOII

  1. Decizia de a pastra aceleasi tarife deșii va oferi internet 4G va obliga si restul operatorilor sa scadă prețul la abonamente.

    Mai bine de atât nu se poate!

    Exact cum a schimbat Cosmote piața tarifelor si ofertelor atunci când au aparut pe piata cu oferta de 2000 de minute..asa se va întâmpla si acum .

  2. Nu va convine dati 60 euro la vodafone pentru 2 3 gb trafic, eu sunt multumit de calitatea oferita pt numaj 4 euro cu tot cu tva , si orice imbunatatire e f bine venita

  3. Da.. inainte sa va entuziasmati prea tare nu trebuie uitat faptul ca internetul mobil de la Digi este foarte slab, viteza este foarte mica si acoperirea e restransa.
    As vrea sa cred ca 4G-ul va aduce o schimbare majora, dar ma indoiesc, vor avea acoperire limitata in orase, iar la iesirea din ele treci inapoi pe vechea retea sau in roaming Vodafone.
    Preturile vor fi mici si vor atrage multi oameni, dar la fel de multi vor ramane dezamagiti de alegere si nu cred ca asta va pune presiune pe OTV.

  4. @George: Eu sunt abonat RDS de ani de zile, au servicii TV bune, au cel mai bun internet fix din Romania, dar pe mobil sunt praf.
    Dau 8 euro pe luna la Orange pe 3 GB la 150 Mbps si i-as da cu placere oricand in loc sa dau 2 euro la RDS pe stick-ul gratuit cu internet de 3 mbps.
    Serios acum, trebuie sa fii chiar orb sau sa nu fi experimentat 4G-ul ca sa spui ca internetul mobil de la Digi e foarte bun.

  5. Functioneaza foarte bine Internetul 3G de la Digi, nu mai induce lumea in eroare. Daca ai o linie normal ca functioneaza ca o sarma, de aia ai ochi.

  6. @Gabriel: Lasa vrajeala, daca tie-ti place cum merge asta nu inseamna ca toata lumea e obisnuita cu viteza de Dacie, dar nici sa propovaduiesti viteza melcului va fiind venita din Rai.

  7. zaone mai taci ca vorbesti numai tampenii. nu merge cu 3 mbps, am prins si 10 mbps cu stickul lor. eu recomand sa-ti bagi marul ala in fund ca esti prost.

  8. @Gabriel: Nu stiu ce faci tu cu merele pe acasa, dar iti multumim pentru vizita, sper sa prinzi viteze supersonice pe Digi Mobil. iti las comentariul doar ca sa vada lumea cat de inteligent poti fi si pe viitor sa te uiti la el cand n-o sa mai poti comenta. Idem si pentru prietenul tau Tvc.
    @George: Nu merge 4G-ul cu 150 Mbps, dar la jumatate si ceva peste, merge. Iar diferenta de la 3 – 7 Mbps cand are RDS pe 3G si 40 – 50 Mbps cat ai pe 4G la Orange sau Vodafone e colosala.

  9. Nu, nu e true. Eu consum de 100 de ori mai mult trafic decat tine pe date mobile. Sunt unii care consuma de 500 de ori mia mult decat tine, depinde cat stai acasa.
    Desigur ca eu nu folosesc nici Wi-Fi-urile publice din motive de securitate.

  10. @Catalin: Viteza e de ras, dar daca tie iti ajung 20 MB pe luna, asta nu inseamna ca toata lumea e ca tine.
    Nu toata lumea pandeste Wi-Fi-uri pe strada si nu toata lumea sta doar in casa sau la birou.
    Eu dau 8 euro, am 3GB la viteza de 150 Mbps si nelimitat la 128 kbps, asa cum da toata lumea, inclusiv RDS.
    Daca 4 euro in plus e o suma exorbitanta…

  11. Incet incet , au inceput sa le tremure chilotii la hotii de la Vodafone, Orange si Telekom, le pleaca clientii pe capete din cauza preturile pe care le au !!!

  12. Sunt de trei luni la RDS cu 5 numere de telefon am internet de 5GB cu viteza 3G care e foarte buna ( vad si filme pe HBO GO ) nelimitat in orice retea si platesc lunar 90 de lei !!!, am plecat de la Vodafone prin portare cu toate numerele pentru care plateam lunar 500 de lei ( aveam 500 MB pe fiecare numar si 250 min nationale !!! ), pentru ce sa stam la hotii de la Vodafone, Orange sau Telekom care sunt intelesi intre ei la preturi ?
    P.S. Nu sunt platit de RDS sa fac reclama !

  13. Da, abonamente standard sunt talharie, dar daca ajungi sa vorbesti la retentii cu oamenii, primesti alte deal-uri, fie ca esti client sau vrei sa te portezi.
    Are Orange un abonament de 10 euro cu minute nelimitate in tara si strainatate, 2 GB de net 4G si SMS/MMS nelimitate, dar trebuie sa stii de el.

  14. @Catalin @ Andrei Vreja: Sau hai sa privim altfel treaba. Pagina principala a iDevice.ro are intre 1.5 MB si 3 MB, in functie de dimensiunea imaginilor si reclame. In articole dimensiunea paginii difera de la 2 MB la 4/5/6/7 MB. iDevice.ro nu are foarte putine elemente media in pagina.
    Daca incarci un website al unei televiziuni sau unul de sport, ai minim 15 – 20 MB pe el daca nu-ti porneste un feed video.
    Asa, dintr-o pagina ai consumat aia 20 MB.

  15. Un lucru e sigur – datorita celor de la RDS avem cele mai bune tarife si la internet si la tv aici in Romania . Oferta lor i-a obligat si pe ceilalti sa scada preturile . Altfel zaone are dreptate – viteza de internet mobil e destul de slaba si acoperirea de asemena , dar si preturile sunt de neegalat .

  16. @Catalin – tara e mult mai mare decat traseul mentionat de tine . Si sunt sigur ca si pe traseul ala ai avut zone cu semnal slab sau deloc , dar poate nu ai observant pt ca a intrat pe roaming la Vodafone . Crede-ma , sunt destule zone in care nici macar nu ai semnal de la RDS . Ar mai fi si problema cu roaming-ul de date in strainatate . Desi primesti mesaj cu tariful , unul exceptional de mic , nici vorba sa ai o conexiune de date , in destule retele .

  17. Un timp am folosit un router in masina cu sim de la Digi, routerul fiind cuplat la o antena externa. Castigul antenei era suficient pt youtube in zone in care telefonul indica lipsa semnal. ( am renuntat la router pt ca mi-a terminat bateria iarna )

  18. Pentru mine sunt aproape indeajuns cei 3Gb mobile. Cand plec din Bucuresti mai tot timpul se consuma in masina prin wifi hot spot de catre pasageri + prin alte parti. Nu imi place sa depind doar de wifi de home/office.Am nevoie si pt deplasari si pe unde altundeva mai ma aflu. Eu cred ca tu nu iti dai seama ca consumi mai mult. Mai sus ai zis 20MB zilnic, acuma maxim 20MB/luna…eu cred ca niciuna nu este corecta.

  19. Incet, incet va deveni si internetul din ce in ce mai bun la preturi mici !! Cei de la orange, vodafone si telekom trebuie sa-si regandeasca strategia !!

  20. Plus de asta daca stai bine si te gandesti cand au introdus abonamentul nelimitat automat i-a trecut pe clientii vechi pe noua oferta la nelimitat si le-a redus pretul abonamentului. Sa zica cineva care companie a mai facut asta? Ceilalti te prind la contracte pe 2 ani si pana la final nu te mai baga nimeni in seama, abia cand iti expira contractul te suna pentru negocieri.

  21. Nu este chiar viteza melcului! Si hai sa vim seriosi sunt la inceput de drum, ceilalti imi aduc aminte ca deabi se taraiau” plus ca aveau niste preturi la abonamente de iti picau plombele (daca aveai si dealea) si nici acum nu ai poti lauda cu preturi ok pentru Romania! Acum realist vorbind, viteza pe 3G nu este una dintre cele mai bune insa nici chiar atat de “rea” ! Plus ca beneficiile pe partea de voce sunt imbatabile per/cost!