iPhone 8 – Apple no tendrá suficientes pantallas OLED

iPhone 8 Será lanzado en 2017 por la compañía Apple, junto con dos modelos de iPhone 7S, muy probablemente, pero los de Cupertino ya tienen un problema muy grande que superar. Según los analistas americanos, sólo en 2018 habrá suficientes socios para suministrar las pantallas OLED que Apple necesita.

Debido a que Apple no podrá comprar suficientes pantallas OLED para el iPhone 8, la compañía habría tomado la decisión de lanzar dos modelos del iPhone 7S con pantallas LCD. Estos modelos con pantalla LCD serán más baratos y tendrán características menos atractivas, mientras que el iPhone 8 tendrá pantalla OLED, pero será más caro y estará disponible en cantidades reducidas.

Aunque la pantalla OLED del iPhone 8 estará disponible en cantidades limitadas, ofrecerá colores más saturados, imágenes más claras y mejor contraste para las imágenes. La duración de la batería también debería ser mejor con estas pantallas OLED, pero todo dentro de los límites de las cantidades que Apple podrá comprar a sus socios asiáticos.

iPhone 8 – Apple no tendrá suficientes pantallas OLED

Samsung suministrará la mayoría de las pantallas OLED de Apple, teniendo más del 75% de la producción mundial, pero todo será limitado porque Samsung también produce estos componentes para sus propios productos. Samsung podrá controlar hasta cierto punto la producción de terminales iPhone 8 con la cantidad de pantallas OLED que proporcionó a Apple.

LG Display, Japan Display y Sharp también están trabajando en abrir líneas de producción de pantallas OLED para el iPhone 8, pero no estarán listas hasta 2018. Hasta entonces, Apple tendrá que depender únicamente de las de Samsung para estos componentes y no podrá cumplir sus planes de vender grandes cantidades de sus terminales.

Dicho esto, si te decepcionará que solo se lance un modelo de iPhone 8 en 2017 y que solo tendrá una pantalla LCD, entonces sabrás que la limitación proviene de Samsung.

"Los iPhone tienen pantallas más nítidas, con imágenes más brillantes y coloridas. Pero algunos fabricantes de pantallas se verán rojos. Los analistas esperan ampliamente que el próximo iPhone adopte una tecnología llamada diodo orgánico emisor de luz, al menos para las versiones de gama alta. Las pantallas OLED, que son más delgadas, más flexibles y ofrecen un mejor contraste, eventualmente reemplazarán a las actuales pantallas de cristal líquido o LCD. Fabricantes de equipos utilizados para fabricar…”

iphone-8-oled-samsung

30 COMENTARIOII

  1. Deci Samsung e de vina din nou ca Apple nu e capabila sa-si asigure ecrane OLED .
    De ce nu-si fac o fabrica , daca tot vor sa le adopte ? La cantitatile de care au nevoie , o fabrica proprie ar fi nu doar bine venita , ci chiar obligatorie .
    Daca eram Samsung , nu le dadeam nici un ecran si ii lasam sa mai astepte 10 ani , pt ca tot restul producatorilor nu vor fi in stare in curand sa asigure necesarul Apple .
    Si dupa avertizarile de pret mai mare , se pare ca Apple nu mai e in pozitia de a dicta preturi .

  2. Mai nou totul e din cauza Samsung!nici mie nu imi place samsung dar daca apple era tare nu doar in gura isi produceau ei ce componente aveau nevoie

  3. din pacate nu isi permiti sa nu iei oferta de la apple…din moment ce mai exista si lg sharp etc…si mai esti si in pragul falimentului

  4. Ha, ha, ha – buna asta . In ultimele tale zile , roaga-te sa nu dea Samsung faliment , ca altfel , nu vei apuca nici tu , nici altcineva sa vada un iPhone cu ecran oled – EVER !

  5. Eu nu înțeleg ceva… Parcă Apple avea planuri de dezvoltarea iPhone-ului pentru nu știu câți ani înainte. Acum, văd că nu sunt în stare să își asigure necesarul de ecrane OLED, deși ar fi trebuit să știe de câțiva ani în urmă că prin 2017 urma să facă un iPhone cu ecran OLED.
    Este de datoria lui Apple să își asigure producția de componente, și nu treaba furnizorului.

  6. Bine punctat! Sediul Apple este un moft, nu o necesitate corelată cu productivitatea și competitivitatea companiei. În schimb, fabricile sunt esențiale pentru asigurarea competitivității.

    Mai bine Apple ar fi trebuit să își asigure propriile fabrici, și după aia să se gândească la luxul unei clădiri care nu aduce bani, ci îi cheltuie.
    Putea să între într-un joint-venture cu un producător existent (LG, Lenovo, Huawei, etc), dar nah: “obrazul subțire, cu cheltuială se ține”.

  7. Dacă nu colaborau, Apple găsea altă soluție, chiar își construia fabrici, așa că mai bine le dă cu țârâita și îi ține agățați decât dușmani și mai fac și ei un profit frumușel.

  8. Asta e cheia succesului după cum vezi, unii muncesc și alții au bani, e valabilă pe orice continent. Se pare că nu e interesată.

  9. Asta e strategia, nu vor avea toți bani de Oled, așa că trebuie să scoată și niște modele accesibile, știe Apple să storcă bani, nu vă faceți probleme.

  10. Strategie my a$$… Apple a avut un plan în urmă cu mulți ani când abia se inovase OLED ul. Au greșit mergând pe LCD, iar acum se văd obligați de condițiile pieței să bage OLED, care între timp a devenit mult superior Retina. Din păcate, Apple nu poate să își asigure producția, și are motive să inventeze iar un mare succes dintr-un evident insucces: iPhone se va vinde oricum sub cifrele anilor trecuți, pentru că piața este suprasaturata, ori fanii Apple au un număr finit; Apple bagă placa “vai, am avut o cerere record, doar că nu am avut stocuri suficiente din cauza lui Samsung”.

  11. Este o soluție pe termen scurt Mircea, de imagine. Fără tehnologii noi, Apple este moartă. Lumea vede lucrul ăsta, și atitudinea consumatorului se vede în cifrele de vânzări: pe o piață în ușoară creștere, Apple scade.
    Poți minți omul că produsul tău este mai bun ca al concurenței, și asta merge câtă vreme omul nu încearcă produsul concurenței. Dar și după ce îl încearcă…

  12. Know how în OLED nu există la Apple, și nimeni nu mă poate contrazice. De aia am spus că puteau să facă un joint-venture cu o companie cu experiență, cu know-how. Apple venea cu cashul pentru finanțarea investiției, și LF venea cu tehnologia.
    Știi de ce nu of fac? Pentru că există riscuri, și Apple nu vrea să își asume riscuri. Cel mai mare risc este ca o alta companie să dezvolte mai rapid o altă tehnologie, și să lase OLEDul Apple în epoca de bronz.
    Un al doilea motiv este legat de rentabilitatea capitalului investit și de profitabilitatea exercițiului financiar. Cu 1-2 fabrici a câte 5 miliarde, Apple ar putea contabiliza doar amortizare de 1 miliard dolari anual.

    Pe termen lung, o companie de tehnologie care nu are tehnologie, nu trăiește prea bine.

  13. O sa scoată iPhone 7S cu ecran LSD la prețul actual și iPhone 8 cu ecran oled la preț dublu. Diferența de preț o sa o justifice prin faptul ca iPhone 8 are super tehnologie, ecran oled………, și disperații o sa cumpere.

  14. Eu anul asta am cumpărat 2 iphone 7 fiind conștient că nu are cea mai bună cameră și cel mai bun ecran și nu am fost singurul. Tot în felul ăsta vor vinde și la anul iPhone cu LCD, chiar dacă într-un nr mai mic.

  15. Normal că le pot cumpăra, dar așa vor fi mereu cu un pas înaintea concurenților care își vor produce lor înșiși. În plus, Apple rămâne cu firimiturile, pentru că niciuna concurent nu își va sacrifica producția proprie de dragul lui Apple.