El ejército británico abandona Samsung por el iPhone 7

Un proyecto militar llevado a cabo por el ejército británico, para facilitar la rápida transferencia de información secreta entre miembros del ejército, no se basará en terminales Samsung, sino en el iPhone 7. Según representantes del ejército, los terminales Samsung no son seguros suficiente para facilitar tales comunicaciones de información secreta entre los militares.

En cambio, los militares utilizarán un iPhone 7 modificado para la transferencia de información secreta, y esto porque ofrece más seguridad para los militares. La decisión es muy importante porque pone de relieve el alto nivel de seguridad que ofrece iOS en comparación con la plataforma Android, como sabemos desde hace mucho tiempo.

British Telecom se ocupará de la seguridad adicional de los terminales iPhone 7, pero también de algunos cambios en función de qué llamadas telefónicas se podrán realizar tanto en modo estándar como seguro. Por otra parte, los medios de almacenamiento del iPhone 7 estarán protegidos adicionalmente por British Telecom para permitir el almacenamiento de información confidencial, ya que Samsung y Android no podrán facilitar tal nivel de seguridad.

No se sabe cuánto costarán estos cambios realizados para el iPhone 7, pero como estamos hablando del ejército y la seguridad nacional, ya no importa. Para Apple es importante el hecho de que sus terminales se utilizarán para administrar información secreta y llamadas seguras, y esto convencerá a otros gobiernos a utilizar terminales iPhone en el futuro.

"El iPhone 7 se está convirtiendo en un teléfono capaz de salvaguardar secretos de nivel militar para las fuerzas armadas del Reino Unido. El gigante de las telecomunicaciones BT está reforzando la seguridad del dispositivo para permitir que el personal militar del Reino Unido lo utilice para discutir secretos de estado y almacenar datos confidenciales. Sin embargo, más allá de la seguridad, la consideración principal que superó al Samsung Note fue que el iPhone 7 ya estaba ampliamente implementado dentro del Ministerio de Defensa".

También se eligió el iPhone 7 porque es muy utilizado por el ejército británico, y su competidor era un Galaxy Note 4, aunque probablemente también se hicieron pruebas en modelos más nuevos de terminales Samsung.

iphone-7-seguridad-militar

30 COMENTARIOII

  1. Buna ziua. Am și o problema la un iPhone 6, iOS 10.2.1. Nu îmi merge sa răspund la apeluri, adică pot sa răspund, dar cu greu..am înțeles ca ar fi un bug, cum as putea sa rezolv problema/bug-ul?

  2. Asta vroiam sa zic și eu. Știrile astea sunt făcute după care da bănuțu, altfel cum naiba cel mai securizat telefon, cel Al președintelui american, e un samsung s4, acolo nu se plânge nimeni ca e nesigur android și mai sigur IOS. Eu cred ca adevarul e undeva la mijloc .

  3. Cred că nu e o problemă legată neapărat de sistemul de operare. Atât Android cât și iOS sunt concepute să fie sigure. Problemele de securitate care sunt raportate pe Android au legătură (în majoritatea covârșitoare) cu aplicațiile dubioase care provin din surse dubioase necontrolate de nimeni.
    Eu nu pot să cred că iOS este superb la securitate și Android este mizerie. Diferențele ar fi prea mari, și neverosimile. Să nu uităm că Android este creat de una dintre cele mai puternice companii de software din lume, și că este construit pe tehnologii recente.

  4. Ma întreb de ce S4 și nu S7? Sa folosească cel mai important om de pe planeta un telefon vechi de câțiva ani de zile?

  5. Pentru că acel smartphone nu este cumpătat de la magazinul dit colțul străzii. Administrație americană a cumpărat S4 când Obama și-a reînnoit mandatul, i-au făcut ajustările de securitate, și voilà: de atunci și până astăzi, acel S4 merge foarte bine, pentru președintele SUA.
    Culmea: se pare că ecranul AMOLED nu și-a pierdut culorile în anii ăștia. Poate îi spune careva și lui Leonidas despre asta.

  6. Si presedintele Donald Duck s-ar putea pe durata mandatului sa treaca si el pe iPhone…momentan a stat pe android ca nu era important

  7. Nu trebuie sa retii asfel de fantasme 🙂 Singura modificare ce o pot face la un iphone e… wallpaperul.
    Instalarea unei aplicatii sau trecerea sub un protocol de transport voce/sms criptat nu inseamna modificare al dispozitivului 🙂
    Cum dracu sa securizezi la nivel 0 un dispozitiv la care nu ai acces la codul sursa cum sa exploatezi bresele de securitate, cum sa cunosti cum si in ce format sunt incapsulate datele si sub ce criptare, unde se duc … nu stie nimeni… Daca exista o bresa de securitate in serverele Apple cum o depisteaza cei ce utilizeaza sistemul “ultrasecurizat” ? sau se asteapta publicarea lor pe internet pentru o eventuala sesizare a inginerilor Apple? Sau se bazeaza doar pe cerificarile FIPS si limitarile iOS si numesc asta securizare… Putin stie el ce stie :))

  8. Acest bug este si va fi o enigma pe iPhone, ca si rezolvare iti recomand un telefon adevarat.
    p.s. esti sigur ca nu e modificat si al tau? Atentie, iPhone e ultra securizat nu raspunde la oricine…

  9. Acel S4 nu mai are treaba cu Samsung decat HW, software, e un Android recompilat dupa cum au si declarat.
    Iar britanicii nu au fost in stare sa creeze propriul build Android, Sf-urile cu James Bond si MI5..6 sunt doar la tele si cinema.

  10. Ai dreptate, știu că este o versiune modificată de Android, dar cel mai probabil că modificarea a fost făcută de Google, nu de administrația președintelui.
    Nu știm ce au modificat, dar știm că este vorba de un smartphone cu Android, ceea ce mă face să cred că Androidul este suficient de sigur cât să protejeze datele președintelui.

  11. Srb srb asta e enervant la maxim..pt el exista in singur brand atat…pariu ca e fan dacia 1300 sport ..ca nu uita si la altii ce fac…doar ideea lui e buna..ma enerveaza maxim..am zis ca ma enerveaza?gandire de cal doar intro directie..si io sunt fan samsung dar apreciez ce face lg cu bateria aia care iese nokia cu camerele alea de 40 de mii de mega pixeli ..chinezii care vor sa tina pasu google ca se implica…nebunu asta vede doar IPHONE care e facut din bucati de la concurenta..e bun da nu extramorocar

  12. Da ma crezi ca are vreo relevantza ce tel are un presedinde..putin ,nebunu ala din corea ministru japonie astia ce au?reclama de cacao …

  13. Cand am citit prima data stirea aia am stiut clar ca este o facatura. Doar naivii cred ca FBI se roaga frumos catre Apple sa ii decodeze un smartphone :)) FBI cere si orice entitate de pe teritoriul SUA se supune imediat. Sunt parghii juridice care indreptatesc FBI sa obtina probe intr-un caz de atentat terorist.

  14. sa nu cumva sa spui ca stii tu cum functioneaza sistemul de criptare iOS ca vin si rusii si chinezii si FBI-ul peste tine…norocosule.