Samsung quiere CERRAR una Fábrica por POCAS Ventas

Samsung quiere cerrar una fábrica por las malas ventas de los móviles que vende a nivel mundial, aquí tienes los planes.

Samsung CIERRA FÁBRICA POR BAJAS VENTAS

Samsung anunció hoy que se plantea cerrar una fábrica de teléfonos móviles debido a las débiles ventas que está registrando en China durante este periodo, siendo la decisión importante para el fabricante. Estamos hablando de una fábrica de Samsung en Tianjin, los coreanos producen allí aproximadamente 36 millones de teléfonos al año, es decir, poco más del 10% de lo que vende a nivel mundial en un año, y la decisión es extremadamente importante, si se toma. .

Samsung está pensando en cerrar esta fábrica debido a que las ventas están en continuo descenso en un mercado chino donde realmente no encuentra soluciones para competir seriamente con los fabricantes locales. Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo y otros fabricantes que venden en China ya han superado en ventas a Samsung, los coreanos aún no tienen ninguna solución para solucionar los problemas, por lo que se están planteando seriamente cerrar la fábrica allí.

Samsung quiere CERRAR una Fábrica por POCAS Ventas

Samsung tenía una cuota de mercado del 5% en el mercado chino de teléfonos hace 20 años, pero ahora ha caído muy por debajo del 10%, quedando relegado a la categoría de "otros" fabricantes de teléfonos móviles que venden localmente. El cierre de la fábrica aún no se ha decidido, pero como Samsung ya no vende tantos teléfonos móviles en China, la fábrica allí tiene pocas razones para permanecer abierta, especialmente si puede producir los teléfonos más baratos en otros lugares.

"Samsung podría dejar de producir teléfonos móviles este año en Tianjin Samsung Telecom Technology, ubicada en la ciudad de Tianjin, en el norte de China", afirmó el periódico surcoreano, describiendo la medida considerada como una posible retirada […] Según Electronic Times, su Tianjin Su planta en China produce 36 millones de teléfonos móviles al año y su planta en Huizhou fabrica 72 millones de unidades al año".

Desde hace varios años, Samsung es el mayor productor de teléfonos móviles a nivel mundial, logrando mantenerse en la cima gracias a las buenas ventas registradas en otros mercados del mundo. El mercado chino es muy importante para Samsung, pero a pesar de que allí las ventas han caído, Samsung consigue mantenerse en lo más alto y seguir siendo líder mundial, aunque los de Huawei empiezan a acercarse cada vez más a los coreanos en 2018.

67 COMENTARIOII

  1. Incet si sigur samsung se indrespta spre un faliment GLORIOS !!!
    Asteptam cu interes reactia lui giorgica si viorica ….
    Se stie ca samsung produce pocnitori cu android pe care orice chinez le face in garajul lui cu acelasi android virusat dar cu 70~80% mai ieftin decat samsung .

  2. Daca o duci bine, nu inchizi nimic…absolut nimic…daca produce profit…deci lasa pe altii ce se pricep…si nu inteleg…te simti copil pe langa mine de imi tot zici batran…bine daca ai 14 ani, e normal, mai ales la ce logica si cunostinte ai

  3. Se vede de la o poștă că tu nu poți fi decât un patron de muncitori zilieri fără pic de viziune de business ..
    “Daca o duci bine, nu inchizi nimic…absolut nimic…daca produce profit”

    Ba poți produce profit, dar să nu fii mulțumit de acel profit, și atunci închizi.

    Mintea ta îngustă nu poate judeca decât în termeni simpli de “profit” vs “pierdere”, dar investițiile se evaluează mult mai complex: Net Present Value (NPV), Internal Rate of Return (IRR), Cash-Back Period etc, etc.

    Piața este dinamică așa încât ceea ce mergea ieri, poate nu mai merge azi sau mâine. E normal pentru o companie cu management deștept să se adapteze pe piață și să găsească noi oportunități.

    Ceea ce contează la final este rezultatul net la sfârșitul exercițiului financiar:
    – dacă Samsung închide un business de 100 milioane dar deschide un un altul de 150 milioane, uite că e bine așa.
    – dacă NPVul investiției noi este mai mare decât al investiției vechi, e mai bine să renunțe la cea veche

    Îmi imaginez cât de greu poate fi pentru tine să înțelegi ABC-ul ăsta, dar culmea că tu te dai mare businessman.

  4. Ok….Samsung nu înseamnă numai mobile și electronice ….Samsung este cel mai mare conglomerat cu divizii gigant …. Neoficial Samsung se împarte în 2 părți : producție și servicii, amândoua enorme
    Știi de unde vine grosul la Samsung Group? De la Samsung Electronics, mai bine zis din divizia de semiconductori care e una dintre cele mai profitabile divizii Samsung
    Veniturile Samsung sunt de obicei egale cu 17% din PIB-ul Coreei de Sud, asta înseamnă peste 1000 miliarde de dolari
    Iată cele mai profitabile divizii Samsung :
    1.Samsung Electronics (cea mai mare companie de tehnologie a informației din lume măsurată dupa venituri și a 4 ca valoare de piață)
    2. Samsung Heavy Industries (al 2 lea cel mai mare constructor de nave din lume, măsurat până după venituri)
    3. Samsung Engineering și Samsung C&T (a 13 a respectiv a 36 a companie din lume din domeniul construcțiilor)
    4. Samsung Life Insurance (a 14 a cea mai mare companie de asigurări de viață din lume)
    5. Cheil Worldwide (a 15 a cea mai mare agenție de publicitate din lume măsurată după venituri)
    Numai în 2014 activele totale ale Samsung Group erau de apropiate 530 miliarde dolari

  5. Incet si sigur samsung se indrespta spre un faliment GLORIOS !!!
    Asteptam cu interes reactia lui giorgica si viorica ….
    Se stie ca samsung produce pocnitori cu android pe care orice chinez le face in garajul lui cu acelasi android virusat dar cu 70~80% mai ieftin decat samsung .

  6. Super, totusi, nimic din ceea ce ai spus acolo nu dovedeste ca Samsung are profit de 500 de miliarde anual. Pe mine asta ma intereseaza, nu sa imi spui ce stiu deja, ca Samsung e o corporatie mare.
    Vreau cifrele alea de unde reiese ca Samsung macar face incasari de 500 de miliarde anual, nu ca are profit de 500 de miliarde. Astept, si nu glumesc.

  7. Dacă își rezolvă problemele de imagine în SUA, Huawei sigur va deveni No. 1 global. Au tot ce le trebuie. La început lumea râdea de ei, acum există doar argumente că nu sunt mai bune ca Samsung sau Apple. Deci sunt pe drumul cel bun.
    Îmi pare foarte rău de SONY, și mi-aș dori să găsească o cale de a se ridica din genunchi, deoarece japonezii încă mai au multe de arătat în tehnologie. Doar să se reorienteze către telefoane mai mult, nu doar către tv, PS, și audio.

  8. Asta e părerea ta că nu sunt mai buni. Părerea mea e alta. Și sunt doar două păreri diferite, nu are rost să venim cu argumente și contraziceri, că nu mai terminăm niciodată.
    Dar nu poate nega nimeni că față de upgrade-urile scoase de Samsung în ultimul timp, Huawei chiar a mișcat ceva ce alții copiază sau implementează după: camera triplă, baterie de peste 4000 în curând, cu încărcare la 40w, senzor de amprentă în ecran, capacitate de 512 gb, etc.
    Aștept să văd cu ce vine “inovator” S10, că de Note 9 m-am convins. E atât de bun că în SUA de la lansare se dă unu + unu gratis. ?

  9. Samsung moare .. încet și sigur. Fac treaba buna cu televizoarele cam atât le a rămas la telefoane din păcate nu s au priceput niciodată și nici nu or sa o facă. Îmi pare rău de acești fani care se mint singuri crezând ca Samsung vreodată in aceasta viața va ajunge din urma Apple-ul .. e trist sa visezi cu ochii deschiși.

  10. Daca o duci bine, nu inchizi nimic…absolut nimic…daca produce profit…deci lasa pe altii ce se pricep…si nu inteleg…te simti copil pe langa mine de imi tot zici batran…bine daca ai 14 ani, e normal, mai ales la ce logica si cunostinte ai

  11. si asta pt ca te limitezi doar la smartphone…dar ca imagine, huawei a lansat si niste laptopuri superbe gen Matebook X

  12. Aștepti cu interes reacția mea? Serios?
    Pai uite ce spun eu…. Du te într-un colt, puneți o perna sub sund, ia telefonul sau laptopul și citește și alte site uri
    Faliment glorios? Băiete tu habar nu ai despre Samsung, care își permite un faliment în mobile

  13. intelege ca este vorba de o fabrica ce produce lucruri pt vanzari globale…nu este vorba de un magazin ce vinde local
    Vai de capul meu, ba baieti voi sunteti mai presus decat Samsung….

  14. ?????? Samsung moare după patru trimestre de profit record și investiții de 160 miliarde de dolari anunțați în 3 ani…. Ia ghici unde se duc în mare parte acești bani? Da, la Samsung Electronics divizia care produce mobile
    E adevărat ca Samsung nu sa priceput niciodată la UI (exceptând soft ul camerei foto), dar telefoane au știut mereu sa facă, ca dacă nu era Samsung nici nu exista ce exista astăzi în materie de mobile… Ei sunt cu inovația, iar alții cu cumparatul de pe raft (Apple, ONEPLUS etc), incapabili de a face ceva
    Samsung nu e dependenta de mobile precum alte firme (precum Apple) care ar da faliment, dacă nu ar mai vinde mobile
    Nu mai bea apa rece ca te îmbeți, ia cu aer proaspăt ca face bine la creier

  15. Mda, închiderea fabricii în China nu numai ca nu a fost decisa încă , dar nicidecum nu e din cauza faptului ca Samsung nu prea mai vinde în China
    Samsung se gândește sa închidă fabrica în China din cauza investițiilor majore făcute în India și Vietnam și a majorării salariilor în China (forța de muncă se scumpește)

  16. Huawei a avansat enorm în mobile, a depășit și Apple, dar cu Samsung va fii un pic de chinuiala
    Ei nu au influenta Samsung pe partea de mobile, dovada ca ei nu vând cât vânde Samsung pe partea premium și nu detin puterea financiar Samsung sa facă orice (Huawei face terminale bune cu preț bun, dar nu au gradul de evoluție Samsung, calitatea componentelor și nu se diferentiaza pe partea software cu ceva fata de ceilalți cu android modificat)
    Noroc cu subvențiile preturilor telefoanelor (intodeauna mai ieftin ca concurenta) ca dacă ar fi făcut ca Samsung nu a ar fi fost aici acum

  17. Samsung datorita conservatorismului nedorit și a deciziei de a nu “mai fi primi” și axarii pe calitate, au scos cam ciorbe reîncălzire
    În rest de Huawei nu poate fi vorba de inovație sa altceva, copiază la indigo Apple, dovada ca terminalele Huawei în proporție de 90 % sunt copii de iX (atât la design, cât și la soft)
    Ce ai spus tu acolo e ceva banal pt industrie

  18. Se vede de la o poștă că tu nu poți fi decât un patron de muncitori zilieri fără pic de viziune de business ..
    “Daca o duci bine, nu inchizi nimic…absolut nimic…daca produce profit”

    Ba poți produce profit, dar să nu fii mulțumit de acel profit, și atunci închizi.

    Mintea ta îngustă nu poate judeca decât în termeni simpli de “profit” vs “pierdere”, dar investițiile se evaluează mult mai complex: Net Present Value (NPV), Internal Rate of Return (IRR), Cash-Back Period etc, etc.

    Piața este dinamică așa încât ceea ce mergea ieri, poate nu mai merge azi sau mâine. E normal pentru o companie cu management deștept să se adapteze pe piață și să găsească noi oportunități.

    Ceea ce contează la final este rezultatul net la sfârșitul exercițiului financiar:
    – dacă Samsung închide un business de 100 milioane dar deschide un un altul de 150 milioane, uite că e bine așa.
    – dacă NPVul investiției noi este mai mare decât al investiției vechi, e mai bine să renunțe la cea veche

    Îmi imaginez cât de greu poate fi pentru tine să înțelegi ABC-ul ăsta, dar culmea că tu te dai mare businessman.

  19. Cum i-am răspuns lui Srb mai sus, Samsung își optimizează investițiile în în căutarea unei rentabilității mai mari.

  20. Închiderea fabricii din China nu înseamnă și scăderea volumului de producție. Samsung face o relocare a producției ceea ce este normal pentru orice companie cu expunere pe piața globală..

  21. Samsung ar fi afectata în caz de faliment, iar fi afect și profitul, dar ar merge înainte bine mersi tot pe profit
    Samsung nu se bazează pe mobile pt profit, asta e f clar

  22. Orice profit de oriunde este bun angajatule..ca nu te ocupi tu si de acea surcursala..deci sa inchizi un busniess de 100 mil pt unu de 150 mil in loc sa le pastrezi pe amandoua pt un total de 250 mil…arata cat de limitat esti si ca te gandesti la tine si nu la viitorul companiei
    Te pupa tata,nu degeaba esti sarac.
    Bine poate la samsung scara e prea mare sa se uite la 50 mil profit dar totusi chiar si pt un gigant ca samsung..e clar ca merge pe minus nu degeaba este trecut “vanzari slabe “ in articol
    Nu vinzi nimic iesi pe minus.eci inca 1 data este FABRICA, si nu magazin sau altceva de vanzare fizica sa zici ca domne poate a ales o locatie unde mana de cumparare este sau a devenit 0 in acea zona. Deci asta arata tu ca angajator te dai angajator, esti ca ala care pe Dacia iti pui emblema de Mercedes si ai si ciocu mare la aia ce au mercedes
    Hai ca esti plictisitor si slab rau

  23. Mai ramanea sa spui ca fabrica se inchide din cauza vanzarilor slabe de S9.
    LOL – nici nu am stiut ca Samsung are fabrici si in China – probabil acolo fac display-urile pt iPhone X , ca sa fie in ton cu Made in China de pe iPhone.

  24. asta poate…adica daca este depasita fabrica si trebuie sa investeasca mai mult decat face profit da…este un motiv mai real fata de aberatia data de Viorel Carcel, care se vede clar ca nu intelege, sau poate are caracter din ala “de as fi miliardar nu m-as mai uita la profit de 100 mil”
    Oricum este fabrica, vanzarile slabe -> inchiderea fabricei. Matematica…deci inca 1 data este FABRICA, si nu magazin sau altceva de vanzare fizica sa zici ca domne poate a ales o locatie unde mana de cumparare este sau a devenit 0 in acea zona

  25. intelege ca este vorba de o fabrica ce produce lucruri pt vanzari globale…nu este vorba de un magazin ce vinde local
    Vai de capul meu, ba baieti voi sunteti mai presus decat Samsung….

  26. Ok….Samsung nu înseamnă numai mobile și electronice ….Samsung este cel mai mare conglomerat cu divizii gigant …. Neoficial Samsung se împarte în 2 părți : producție și servicii, amândoua enorme
    Știi de unde vine grosul la Samsung Group? De la Samsung Electronics, mai bine zis din divizia de semiconductori care e una dintre cele mai profitabile divizii Samsung
    Veniturile Samsung sunt de obicei egale cu 17% din PIB-ul Coreei de Sud, asta înseamnă peste 1000 miliarde de dolari
    Iată cele mai profitabile divizii Samsung :
    1.Samsung Electronics (cea mai mare companie de tehnologie a informației din lume măsurată dupa venituri și a 4 ca valoare de piață)
    2. Samsung Heavy Industries (al 2 lea cel mai mare constructor de nave din lume, măsurat până după venituri)
    3. Samsung Engineering și Samsung C&T (a 13 a respectiv a 36 a companie din lume din domeniul construcțiilor)
    4. Samsung Life Insurance (a 14 a cea mai mare companie de asigurări de viață din lume)
    5. Cheil Worldwide (a 15 a cea mai mare agenție de publicitate din lume măsurată după venituri)
    Numai în 2014 activele totale ale Samsung Group erau de apropiate 530 miliarde dolari

  27. Super, totusi, nimic din ceea ce ai spus acolo nu dovedeste ca Samsung are profit de 500 de miliarde anual. Pe mine asta ma intereseaza, nu sa imi spui ce stiu deja, ca Samsung e o corporatie mare.
    Vreau cifrele alea de unde reiese ca Samsung macar face incasari de 500 de miliarde anual, nu ca are profit de 500 de miliarde. Astept, si nu glumesc.

  28. Eu nu ti am spus ca Samsung e o corporație mare, e am spus ca Samsung are divizii enorme cu profituri enorme
    Ce am scris eu acolo e doar o p parte din ce este Samsung (mai sunt și altele)

  29. Uite ca un punct de referință…..”Gigantul Samsung Electronics în cifre: venituri de peste 223 miliarde de dolari în 2017 “….vb numai de Samsung Electronics nu de Samsung Group, dacă numai Samsung Electronics are venituri de peste 223 miliarde dolari în 2017, oare celelalte 4 divizii profitabile ce venituri au ? + celelalte divizii Samsung (pt ca ce am scris eu mai sunt nu e tot ce reprezinta Samsung )
    Și am spus minim 500 miliarde dolari, minim nu maxim

  30. Eu zic sa mai cauti, eventual sa te lamuresti ce inseamna Samsung Electronics si ce incorporeaza, sunt informatii chiar pe website-ul Samsung, dar te las sa le descoperi singuri si sa-mi scrii tu care sunt incasarile pe 2017.

  31. Știu ce înseamnă Samsung Electronics și știu unde sa caut informații, dar nu e nevoie, având în vedere ca, de la 223 miliarde dolari (Samsung Electronics 2017) pana la 500 miliarde dolari e doar o aruncatura de bat cu ajutorul celorlalte divizii
    Oricum nu prea găsești info cu veniturile Samsung Group (income /advantages) ci mai mult cu Samsung Electronics
    Dacă tu știi care au fost veniturile ale Samsung Group pe 2017 poți sa îmi spui și mie, ale Samsung Group nu ale Samsung Electronics (ca pe alea alea le știu
    Oricum despre Samsung Group era vb

  32. Ok, acum te întreb eu ce fumezi?
    Absolut tot ce am spus eu e pe net, poți verifica oricând, dar dacă verificai te convingeai singur
    Ce dovada ai ca eu am mințit?

  33. Și apropo tot ce am comentat pe site ul tău a fost pe baza de logica și informare, unde nu am avut cunoștință de cauza nu ma m băgat sau unde nu am fost informat serios și am postat, am fost corectat (asta e, și am fost corectat doar de 2 – 3 ori și știu și pe ce subiecte)
    Ți as zice mai multe, dar poate iar nu accepti adevărul sau te deranjează și te ascunzi în spatele banarii (nici o noutate aici)

  34. Realizezi că de moment Samsung este singura companie care poate concura cu Apple, o să las deoparte afirmația cu falimentul deoarece în momentul de față sunt departe de faliment, dar dacă ar da faliment realizezi ce se poate întâmpla când Apple o să dețină monopolul segmentului smartphone, nu? Te las să gândești, ce a făcut Intel când efectiv nu avea concurență pe segmentul de procesoare, acum a revenit în forță AMD dar hai sa ne gândim cum a fost înainte, până la apariția ryzen.

  35. Realizezi că de moment Samsung este singura companie care poate concura cu Apple, o să las deoparte afirmația cu falimentul deoarece în momentul de față sunt departe de faliment, dar dacă ar da faliment realizezi ce se poate întâmpla când Apple o să dețină monopolul segmentului smartphone, nu? Te las să gândești, ce a făcut Intel când efectiv nu avea concurență pe segmentul de procesoare, acum a revenit în forță AMD dar hai sa ne gândim cum a fost înainte, până la apariția ryzen.

  36. Nu te mai lupta cu incuiatii astia fan aifon :)) nu are rost. Sunt toti batuti in cap si au ochelari de cal.. deci nu are rost. Toate articolele despre tema asta sunt scrise de un alt fac aifon..saracul :)) auzi la ei ca samsung se apropie de faliment :)))) sunteti vai de capul vostru cu telefoanele voastre cu tot..siii..nu uitati fanilor: Iphone este ramas in urma cu tehnologia si cu inovatiile cam 2 ani. Deci aveti un like de la mine