Telekom: la Comisión Europea implicada en la venta a Orange

Telekom are vanzarea catre Orange analizata nu doar de catre autoritatile romane, ci si de catre Comisia Europeana, iata de ce a fost necesara implicarea ei.

Telekom Comisión Europea

Telekom pare sa complice foarte mult situatia autoritatilor din Romania cu planurile sale de a parasi tara noastra pentru a redveni profitabila, iar ele au dezvaluit cam ceea ce se intampla acum. Consiliul Concurentei este in discutii cu Comisia Europeana in ceea ce priveste dorinta Telekom de a pleca din Romania, iar asta pentru ca mediul concurential din tara noastra ar putea avea de suferit daca un operator isi vinde operatiunile catre altul, sau altii 2.

Telekom s-a inteles deja cu Orange pentru a-si vinde divizia de servicii fixe din Romania, iar cea de servicii mobile ar putea ajunge fie la RCS & RDS, fie la un grup de investitii, insa deocamdata nu se stie clar. Consiliul Concurentei spune ca monitorizeaza cu foarte mare atentie situatia pe care o creeaza Telekom, iar asta pentru ca e posibil ca in Romania sa fie afectata concurenta de pe piata de telecomunicatii de plecarea unui grup atat de important precum e cel german.

Telekom: la Comisión Europea implicada en la venta a Orange

Telekom isi va vinde diviziile de servicii fixe si mobile pe bani foarte multi, astfel ca operatorul, sau operatorii, care le vor cumpara vor dori sa isi si recupereze banii cat se poate de repede, ceea ce ar putea aduce preturi mai mari pentru clienti. Consiliul Concurentei lucreaza cu ANCOM si Comisia Europeana pentru a gasi cele mai bune solutii pentru a permite plecarea celor de la Telekom din Romania, dar si a mentine mediul concurential neschimbat.

Telekom vrea sa plece din Romania pentru ca profitul sau este mult mai mic deca in alte state, fiind fortata sa creasca si de 3 ori preturile din tara noastra, iar acest lucru lasa milioane de clienti cu mari semne de intrebare. Telekom inca este departe de a pleca, mai ales ca Guvernul Romaniei are alte prioritati in momentul de fata, si oricum nu are atributii in a mai aviza pozitiv, sau negativ, o asemenea tranzactie a unei companii care e si de importanta strategica in Romania.

Telekom s-a inteles in toamna anului 2019 cu Orange pentru vanzarea operatiunilor din Romania, dar s-ar putea ajunge in iarna anului 2020 pana cand aceasta tranzactie ar putea fi perfectata.