Coronavirus Rumania: 1029 casos, nuevas curas anunciadas el 26 de marzo

Declaración de prensa respaldada por el Presidente de Rumania, Sr. Klaus Iohannis

Declaración de prensa respaldada por el Presidente de Rumania, Sr. Klaus Iohannis

Publicado por El gobierno de Rumania el jueves 26 de marzo de 2020

ACTUALIZACIÓN 5: Din pacate a fost confirmat si decesul cu numarul 24 in aceasta dimineata.

“În noaptea trecută, a mai fost raportat după ora 00.45, un deces al unei persoane confirmată cu noul coronavirus.

Deces 24: Femeie, 80 ani, din judetul BACĂU, internată la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iași în secția de ATI.

A fost confirmată în data 25.03.2020, decedată în 26.03.2020. Comorbiditati: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.”


ACTUALIZACIÓN 4: Decesul cu numarul 23 a fost anuntat in aceasta seara de catre autoritati.

“A fost înregistrat încă un deces al unei persoane confirmată cu noul coronavirus, numărul total la nivel național ajungând la 23.

Bărbat, 75 ani, din judetul IASI, internat si confirmat în data 22.03.2020, decedat in 26.03.2020. Comorbiditati diabet zaharat complicat.”


ACTUALIZACIÓN 3: Autoritatile din Romania au confirmat astazi 4 noi decese in Romania.

“19. Bărbat, 56 ani, din judetul Dambovita, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23.03.2020, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș – ATI

20. Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc si radiologic). I s- a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acuta. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată.

Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)

21. Femeie, 70 ani, din judetul Neamt, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie pentru hemodializă. Stare agravată din 25.03.2020, cand se suspecteaza infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces in 25.03.2020. Confirmat pozitiv în data de 26.03.2020

22. Bărbat, 45 ani, din judetul Arad, confirmat în data 25.03.2020, decedat in 25.03.2020 in ambulanta in timpul transferului in Spitalul BI V. Babes Timisoara.”


ACTUALIZACIÓN 2: Din pacate avem astazi un nou deces anuntat in Romania, ajungandu-se la 18 persoane decedate.

“A fost înregistrat un nou caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus, fiind cazul numărul 18 la nivel național.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 76 ani, din judetul Cluj, internată în data de 20.03.2020 în Spitalul Huedin.
Pacienta a fost transferată în data de 22.03.2020 în secția ATI a Spitalului de Boli Infectioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19.

Pacienta avea afecțiuni pre existente: hipertensiune arterială, diabet zaharat.”


ACTUALIZACIÓN: Presedintele Romaniei face declaratii privind situatia Coronavirus in Romania in urma demisiei Ministrului Sanatatii.


1029 cazuri de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate astazi de catre autoritatile din Romania, in continua crestere pe masura ce si capacitatea de testare a fost crescuta de catre autoritati, ceva ce stiam ca se va intampla, inclusiv conform lor.

Numarul de persoane vindecate a crescut la 94 astazi, ceea ce vine ca o noua veste buna, insa din pacate de de ieri si pana acum au mai fost anuntate alte decese in randul pacientilor internati la diverse spitale, aproape jumatate dintre acestea fiind doar din Suceava.

Numarul de persoane infectate a crescut cu 123 fata de ziua de ieri, cresterea fiind usor mai mica fata de zilele trecute, la fel ca si numarul de persoane vindecate acesta crescand cu doar 5, insa din pacate numarul de oameni aflati la terapie intensiva a crescut la 29, dintre acestia 23 fiind in stare grava in acest moment.

situación de casos 26 de marzo

In ceea ce priveste izolarea, exista 110.042 persoane care trebuie sa stea in casa, iar 6151 sunt in carantina institutionalizata, cifrele fiind in continua crestere din cauza numarului mare de oameni care vin din strainatate, dar aceasta masura ne poate ajuta sa evitam atingerea a zeci de mii de oameni infectati rapid.

“Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat.

Desde la última información enviada por el Grupo de Comunicación Estratégica se han registrado otros 123 nuevos casos de enfermedad.

Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect.

Los pacientes recientemente confirmados tienen edades comprendidas entre 7 y 87 años.

Actualmente, en el ATI se encuentran ingresados ​​29 pacientes, de los cuales 23 se encuentran en estado grave. El estado de salud de los demás pacientes es bueno y estable.

En el territorio de Rumanía hay 6.151 personas en cuarentena institucionalizada. Otras 110.042 personas se encuentran aisladas en sus domicilios y bajo seguimiento médico.

Hasta la fecha, a nivel nacional se han procesado 15.998 pruebas, de las cuales 823 en unidades médicas privadas.

En las últimas 24 horas se registraron 1.482 llamadas al número único de emergencias 112 y 10.024 a la línea de TELVERDE (0800 800 358), abierta específicamente para informar a la ciudadanía.

Hasta el momento, las estructuras competentes del MAI han elaborado 183 expedientes penales, bajo la modalidad de comisión del delito de frustración de la lucha contra las enfermedades, acto previsto y sancionado por el art. 352 párr. 1 Código Penal. Al mismo tiempo, la Policía y la Gendarmería aplicaron 1.883 sanciones contravencionales por incumplimiento de las medidas de aislamiento/cuarentena.

Asimismo, con motivo de los trámites de ingreso al país, la Policía de Fronteras levantó 4 expedientes penales, bajo el aspecto de comisión del delito de falsedad de declaraciones, acto previsto y sancionado por el art. 326 Código Penal.

En cuanto a la situación de los ciudadanos rumanos en otros países, según la información obtenida por las misiones diplomáticas y oficinas consulares de Rumanía en el extranjero, hasta el momento se ha confirmado que 59 ciudadanos rumanos están infectados con el COVID-19 (coronavirus): 44 en Italia, 4 en España, 2 en Namibia, 2 en Indonesia, 3 en Francia y uno en Túnez, Irlanda, Gran Bretaña y Luxemburgo. Desde el inicio de la epidemia de COVID-19 (coronavirus) y hasta el momento, han fallecido 11 ciudadanos rumanos en el extranjero, 8 en Italia, 2 en Francia y uno en Gran Bretaña.

Recordamos a la ciudadanía considerar únicamente información verificada a través de fuentes oficiales y llamar para recomendaciones y otra información a la línea TELVERDE – 0800.800.358. El número de TELVERDE no es un número de emergencia, es una línea telefónica dedicada estrictamente a informar a la ciudadanía. Además, los rumanos en el extranjero pueden solicitar información sobre la prevención y la lucha contra el virus en la línea especialmente dedicada a ellos +4021.320.20.20.

În cursul acestei dimineți, în România au ajuns 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă a NATO. Cele 100.000 de combinezoane de protecție, achiziționate de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor fi alocate în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Desde la entrada en vigor de la Ordenanza Militar núm. 2 y hasta ahora, 548 personas que no respetaron el período de autoaislamiento han sido puestas en cuarentena institucionalizada. Asimismo, 14 personas en cuarentena abandonaron el lugar donde estaban colocadas, por lo que se dispuso la medida de cuarentena por un nuevo período de 14 días."