Video: MacBook voi olla 4x nopeampi, kun siihen on asennettu SSD

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k9n8kN3yBk4[/youtube]

     TUAW:n työntekijät asensivat Mac OS X Lionin 3-vuotiaalle MacBook Prolle, joten voit kuvitella, kuinka sopivaa oli käyttää OS X Lionia kyseisessä tietokoneessa. Yksinkertaisen idean mielessä TUAW:n ihmiset ajattelivat lisätä 2 Gt RAM-muistia vanhaan Maciin ja korvata vanhan kiintolevyn uudella SSD:llä, ja tulokset ovat yllä. Suorituskyvyn kasvu on lähes 4 kertaa suurempi, mutta et tietenkään voi odottaa vanhan MacBookin toimivan yhtä hyvin kuin uusi, mutta joka tapauksessa tämän päivityksen hinta on alhaisempi kuin uuden Macin ostamisen.

     Uusien komponenttien asennusprosessi on yksinkertainen, eikä se vaadi edistyneitä tietoja Maceista, mutta on suositeltavaa mennä valtuutettuun huoltoon suorittamaan tämä päivitys. Löydät lisätietoja koko prosessista täällä.

7 KOMMENTTIA

  1. “va imaginati cat de indicata era rularea OS X Lion-ului pe acel calculator” – Ce vrei să spui cu asta? Ai citit cerințele de sistem pentru OS X Lion și ai ajuns la această concluzie? Am un MBP vechi de 3 ani și merge glonț cu Lion, cu configurația de atunci (venea însă de la început cu 4GB), fără SSD. Normal că adăugarea de componente mai noi și mai rapide conduce la creșterea performanțelor, dar asta nu înseamnă că un Mac mai vechi este complet uzat și inutilizabil. Este totuși un Mac și nu un netbook generic vândut în supermarket!

  2. Tigris, esti un norocos. Este stiut ca “Apple” si “backwards compatibility/old hardware support” sunt termeni antitetici…

  3. Am un MacBook dualcore 2 duo de 2 ghz cu 4 gb ram din 2008 si zboara cu lion. Sunt curios dupa ce ii pun hard disk de 7200 rpm com o sa “zboare”

  4. @Ciprian: Vorbești în necunoștință de cauză, situația este exact pe dos – software-ul pentru Mac OS clasic, pentru PowerPC și în legătură cu alte tehnologii mai vechi a mai putut fi rulat pe Mac-urile ulterioare încă un deceniu după abandonarea dezvoltării vechilor tehnologii, apoi OS X Lion merge pe orice Mac modern, indiferent de configurație și preț. Mai are OS X Lion o mână de bug-uri de început, dar probleme de performanță chiar n-a semnalat nimeni!

  5. Pe un Macbook din 2007 , 2,2Ghz core 2 duo ,cu 4 gb Ram , merge fara nici o problema…si nu e fresh install..e update de la tiger incoace.Am pus toate versiunile de OSX.Dar stie careva daca e indicat sa ii fac un upgrade cu un SSD , sau doar un Hdd de 7200 ??