Steve Jobs "sabotoi" ensimmäisten Android-tablettien tuotantoprosessia

  Todennäköisesti jotkut teistä tietävät jo, että Googlen entinen toimitusjohtaja Eric Schmidt oli osa Applen johtokuntaa useiden vuosien ajan, mukaan lukien vuodet, jolloin Apple kehitti iPhone- ja iPad-tablettisi. Johtokunnan jäsenenä ja Jobsin läheisenä ystävänä Schmidtillä oli pääsy Applen rakentamiin projekteihin, ja tämä auttoi häntä kehittämään Android-käyttöjärjestelmän niin nopeasti ja edistämään terminaalin käynnistämistä pian iPhonen jälkeen. käynnistettiin Tietenkin Steve Jobs oli erittäin ärsyyntynyt Schmidtin kaksoisroolista, joten hän vakuutti että yrityksen tuleva tärkeä tuote ei jää nopeasti muiden haltuun.

  Puhumme tässä Applella salaa kehitetystä iPad-tabletista, jonka projekti oli niin hyvin vartioitu, ettei edes Schmidtillä ollut pääsyä siihen. Tämä auttoi Jobsia hämmästyttämään maailmaa tuotteella, joka on muuttunut paljon, mutta jota ei toistaiseksi ole verrattu muihin vastaaviin ainakaan suosion ja myynnin suhteen. Android-päätelaitteiden valmistajat reagoivat voimakkaasti iPadin kaltaisilla tableteilla, ensimmäiset harkitsemisen arvoiset vaihtoehdot ilmestyivät vuosi iPadin julkaisun jälkeen. Miksi se kesti niin kauan ja miksi iPadille ei ole nyt vakavaa kilpailijaa? No, koska Jobs varmisti, että kukaan kilpailija ei saanut selville iPadin salaisuuksia ennen markkinoilletuloa, ja tämä takasi Apple-yritykselle edun suoriin kilpailijoihinsa useiden vuosien ajan.

10 KOMMENTTIA

  1. Fostii angajati au furat iOS faandu-l Android , partenerii au clonat terminalele , si asa avem imaginea clonelor si a furtului la scara larga .

  2. Dar totusi cu sau fara furt tabletele/smartphone-urile care ruleaza Android tot proaste sunt.Zaone te citez daca imi dai voie “Producatorii de terminale android si i5 daca ar baga in produse Android-ul tot prost ruleaza” :))

  3. De 2 saptamani mi-am cumparat un galaxy s plus pe langa iphonul meu ca sa pot avea o cartela cosmote sa ma folosesc de ea , va zic si fara nici pic de umplutura , ma dezgusta androidul , prost lucrat se misca greu multe lipsuri minore care fac un sistem bun . Cine zici ca andoid se bate cot la cot cu ios ori nu are nici o treaba cu tehnologia si nu stie sa faca diferenta ori tipul nu a apucat inca sa se joace pe un iphone sa vada cu ce usurinta se poate folosi .

  4. Consider ca daca Apple vrea sa isi pastreze avantajul, trebuie ca sa aiba ritmul de dezvoltare al procesoarelor. Adica sa dubleze performantele la un an jumatate si sa aduca alte si alte inovatii. E suficient ce are acum, dar toti se asteapta la mai mult.
    Astept cu f mare interes Iphone-ul 5, ca doar mai sunt 2 zile.

  5. @Marius pai ia telefoane de acum 3-4 de la android cu android 3.2.3 de 200$ si le compari cu IPhone care costa 700$ ?! ia ia tu un google nexus si fa comparatia intre rabla de iphone si nexus sa vedem ce zici

  6. @Anonymous, zici tu ca ecranul ala colorat atat de kitschy de la Nexus se compara cu retina de pe iPhone-ul meu? Ori poate iti place tie ca se incarca bateria de la 0 la full in 4 ore la el, caci esti rabdator. Cat despre plastic-ul din el, nu mai zic nimic. 😛

  7. @xyzt te inseli. Ecranul e chiar mai bun decat retina de pe iphone 4 sau 4s, iar bateria tine 2 zile la folosire normala cu 3g si gps ruland non stop in background. Nu astea sunt detaliile care il strica, ci Android-ul de tot rahatul!
    Am galaxy nexus si intradevar plasticul capacului e prost, insa restul e bine realizat! Am avut iphone 3g, 3gs si i4, insa nexusul e cel care a rezistat cel mai bine din punctul de vedere al tociturilor sau zgarieturilor. Si nu am carcasa. Cu toate astea, de-abia astept i5!

  8. Pt altii conteaza ENORM designul .Nu conteaza ce e la interior, ei sunt deja deja angrenati in lupta asta surda intre android si ios.
    E un blog apple ce reuneste fani ai marului si nu e frumos sa le stricam aprecierile sigusturile, de aceea nu e bine sa vorbim in contradictoriu.
    Insa parca lipsesc acei indivizi tehnici, care stiu pe de rost ce procesor e la interior, cata memorie are, in ce banda de lucru de wireless lucreaza, cati dbm scoate antena wireless, cat SAR prezinta normele dupa EU/SUA …
    Vad cu tristete mereu scriindu-se ca “arata bine”, “da” bine” , are plastic frumos samd.
    S-au dus personajele alea cu o vasta cultura tehnica … totul ramane la design in discutie din pacate. Adio descrieri si experiente in utilizare, adio benchmark-uri …
    Si contradictiile continua…si vor continua si de acum incolo.

  9. @Mariusr22: Nu ma insel cu privire la ecran. Cel de la HTC One X (un IPS facut LG) e superior retinei, dar AmoLED-urile Samsung inca nu au o dinamica a culorilor la fel de larga ca a IPS-urilor LG. Toate imaginile de pe Samsung-uri au saturatia si contrastul prea mare in defavoarea dinamicii: imaginile se vad NEnatural si fara nici o legatura cu realitatea.
    Cat despre bateria de la Nexus, nu am spus ca nu tine mai mult decat la iPhone-uri, ci doar ca dureaza mult prea mult (~ 4 ore) incarcatul.
    Si-mi mentin parerea, iOS-ul, in special datorita vectorizarii UI-ului, se misca mult mai fluid si implicit mai placut decat Android-ul.
    Si nu, nu sunt fan Apple, ci RIM. 😀

  10. Personal am galaxy s3 de 3 luni de cand a aparut .. inainte fiind mare fan apple, am inceput in 2010 cu 3g , 2011 3gs si din aug 2011 pana in iunie 2012 am avut 4… si nu regret nicio clipa… trecerea de la ios la android… e beton… mie unul imi place ca e mai degajat… are mai multe optiuni.. BLUETOOTH .. si muuuulte altele..