iPad 4 vs Microsoft Surface Pro – näytönohjaimen testi

  tabletti iPad 4 se toimii sirun avulla A6X jonka sisällä kätkeytyy 1.4 GHz:n prosessori, 1 Gt RAM-muistia ja näytönohjain PowerVR SGX 554MP4. Microsoft Surface Pro se perustuu Intel i5 -prosessoriin ja näytönohjaimeen Intel HD 4000 joka osoittautuu vahvimmaksi, jos vertaamme sitä tabletteihin. Vaikka vertailu erityisesti mobiilipäätelaitteille tehdyn näytönohjaimen ja kannettaville tietokoneille tarkoitetun näytönohjaimen välillä ei olekaan niin loogista, Anandtechin ihmiset uskalsivat ja he vertasivat niitä, ja alla on tulokset.

  Lyhyesti, iPad 4, ja mitkään muut tabletit, joissa on samanlaiset näytönohjaimet, eivät pysty käsittelemään integroitua näytönohjainta Intel HD 4000. Aina ensin tulevassa Razer Edgessä on näytönohjain Näytönohjain Nvidia Geforce GT 640M LE.

14 KOMMENTTIA

  1. Intel HD4000 e si e PC-uri, acum ce-om vrea… Daca vrem aceleasi performante inlocuim ipadul de acum cu unul de 3 ori mai gros, cu cooler si nici jumatate din autonomie.

  2. tabletele din teste nu sunt din aceeasi categorie , si da microsoft este peste ipad , pai uitate sa vezi cu ce vine echipata fata de ipad si nu mai intreba aiurea BAXTER

  3. Ca sa nu mai zic de razer ca este cea mai buna tableta din lume facuta special pt jocuri , bine dar si pretul este pe masura ….:)

  4. Deci cel mai puternic chip graphic pt mobile este sub nivelul celui mai slab chip graphic integrat pt laptopuri .
    Way to go !

  5. Cel putin sa fim multumiti ca iPad Mini este cea mai buna din segmentul sau . Dar sincer referitor ipad 4 vs microsoft , acum nu cred ca este nevoie de atat de multa putere , conteaza ce vrei sa faci cu tableta .

  6. @zaone no offense da sunt curios cum reusesc producatorii sa puna in procesor “o placa video” …putem sa zicem ca e o unitate de procesare video, un procesor video ,un chip video dar in nici un caz “placa video” 😉

  7. Eu cred ca atunci cand optam pentru o tableta este foarte bine sa ne gandim ce vrem sa facem cu ea pentru a cumpara ce e mai bine pentru noi. Ma asteptam ca MSPro sa bata Ipad dar nici chiar asa.

  8. razer trebuie comparata cu o consola nu cu o tableta
    surface se compara cu un ultrabook nu cu o tableta

    ambele au preturi mult peste ipad 4 deci nu se compara nici pe aceeasi categorie de pret .. nu imi e clar la ce conteaza ca sunt peste ipad 4 … sunt din alta categorie cu alt scop alt public tinta etc… un elicopter e mai rapid decat un bugatti veyron .. si ?

  9. Da dar razer edge este cat 5 ipaduri de gros practic tii un laptop inchis in mana si nu la laptopurile ultra subtiri ma refer . Cat despre procesoare si gtafica pot spune decat bune pt copii sau pt oameni fara viata .
    Acum pe bune nu cred ca statii atat de milt sa va jucati daca aveti 20-30 de ani . Si ganditi- va vreti o tableta cu culer si groasa de zici ca e caramida si mai dati si o mie si ceva de euro pe ea si inca cateva sute pe jocuri :)))))

  10. @ ss33

    sa intelegem ca un iPad e un Bugatti Veyron ? uau
    Nu demult unii pe aici incercau sa demonstreze ca tabletele (mai ales iPad) sunt in categoria computerelor – bineinteles, asta ca sa creasca cota Apple . Atunci ar trebui sa si poata face ce face un computer !

  11. Razer(Project Fiona pentru cunoscatori) este o bestie.Surface are placa grafica integrata din Macbook Air si Pro iar ei compara cu o placa video(daca o putem numi asa) pentru procesoare ARM…Daca o luam dupa testele de mai sus, placa video diniPad 4 e lafel de perfomant ca si Intel HD 2500 🙂

  12. @sori

    reciteste argumentul meu. e vorba de a compara produse din clase diferite. schimba elicopterele si masinile cu vinete si capre