Kuinka paljon Internet-liikennettä riittää älypuhelimelle?

  Mobiiliinternet on muuttunut muotiilusta välttämättömyyteen ja ilman hyvää nettiyhteyttä suurin osa markkinoilla olevista älypuhelimista muuttuu hyödyttömiksi, mikä johtuu siitä, että useimmat niihin liittyvät sovellukset vaativat nettiyhteyden. Ottaen huomioon matkapuhelinoperaattoreiden saatavilla olevat monet matkaviestimillemme omistetuille Internet-liikenteelle tarkoitetut tariffisuunnitelmat, mietit todennäköisesti kuinka paljon Internet-liikennettä riittäisi kuukausittaisten tarpeidesi kattamiseen sovellusten käytön tai suosikkisivustojesi vierailun suhteen.

  Vierailemalla matkapuhelinoperaattoreiden verkkosivuilla saat yleensä suosituksia sinulle sopivan tarjouksen valitsemiseksi, mutta koska voit nyt määrittää Internet-liikennettäsi tilauksista tai korteista, voit valita mitä haluat. Tätä silmällä pitäen teen alla suosituksia siitä, mikä Internet-liikenne riittää älypuhelimesi kohtuulliseen, keskisuureen ja raskaaseen käyttöön. Nämä suositukset eivät koske tabletteja, joilla olet todennäköisesti kiinnostunut enemmän katsomaan enemmän sisältöä .

  Kuinka paljon Internet-liikennettä riittää käyttämääni älypuhelimeen:

  • maltillinen selailemalla verkkoa, käyttämällä Facebookia, Instagramia, Twitteriä jne., joihin lataan harvoin kuvia, luen sähköposteja ja katselen hyvin vähän YouTube-videoita – 500 Mt - 1 Gt on enemmän kuin tarpeeksi;
  • keskimääräinen, kun käytän usein Internetissä, käytän usein Facebookia, Instagramia, Twitteriä jne., joihin lataan kuvia päivittäin, luen sähköposteja ja harvoin katson YouTube-videoita keskimäärin - 1000-1500 Gt on enemmän kuin tarpeeksi ;
  • intensiivistä, kun surffaan usein Internetissä, käytän usein Facebookia, Instagramia, Twitteriä jne., joihin lataan monia kuvia ja videoita, luen suuria multimediasisältöjä sisältäviä sähköposteja ja katson YouTube-videoita keskitasolla tai paljon - vähintään 1500 MB – 2000 Mt vaaditaan.

  Riippumatta siitä, mihin yllä olevista tilanteista joudut, suosittelen, että otat rajattomat Internet-tarjoukset, joiden avulla voit joko ostaa lisäliikennepaketteja ylläpitääksesi selausnopeuttasi, mutta jotka eivät aiheuta sinulle lisäkustannuksia.

  Mitä tulee käyttäjiin, jotka pelaavat pelejä verkossa, katsovat online-TV-lähetyksiä, soittavat monia videopuheluita jne., tarvitset vähintään 2/2.5 Gt:n Internet-liittymän, mutta rajoittamattoman internetyhteyden.

  Mitä Internet-vaihtoehtoja sinulla on ja kuinka paljon kulutat kuukausittaista liikennettä?

64 KOMMENTTIA

  1. Am avut 5 giga timp de 1 an si am redus la 2 gb deoarece consumam intre 1,5 si 2,2 gb fara sa ma intind cu downloaduri si update-uri care le pot face si cand ajung acasa pe wifi…

  2. Subg 5Gb nu am avut niciodata (asta de 2 ani de cand sunt pe 4G).
    Luna trecuta am avut 8Gb.
    Folosesc cam 1 ora pe zi si hotspot pt tableta.

  3. Eu am 2gb 4g la orange cu 10 euro, + minute si sms nationale si internationale nelimitate, cred ca este cea mai buna oferta la ora asta( inafar de digi care are servicii de slaba calitate in comparatie cu orange)

  4. 2gb de net prin orange nelimitat 10. Imi ajung pentru o luna de zile. Depinde de fiecare in parte cum isi folosește telefonul.

  5. Cei care aveti consum mare, spuneti si ce faceti zilnic ca sa ne dam seama de ce aveti nevoie de atat de mult trafic.
    Conform ANCOM, un utilizator obisnuit consuma pana in 500 MB de trafic pe luna.

  6. eu am 3gb. Folosesc 4g. Când nu dezactivam datele și mergeau continuu consumam traficul în 20 de zile ( timp de trei luni la rând terminam traficul cu 10 zile înainte de terminarea lunii). De când îl activez doar la nevoie îmi ajunge pe ultima sută de metri. Folosesc hărțile, muzica pe itube, facebook, instragram, twitter, mail, bloguri, ziare online, clipuri pe youtube. Chiar nu înțeleg cum cineva se poate descurca cu 500 de mb. Mi se pare imposibil. Aveam înainte 6 GB și atunci îmi ajungeau ok.

  7. Cum adică ?? Daca dezactivezi datele îți junge mai mult?? Care e ideea ?? Mai bine oprește actualizarea aplicațiilor in fundași rezolvi problema !!

  8. @rundown nu am colibri, din cate stiu colibri este doar pentru internat, am un abonament special cu 10 euro am 2 gb 4g, minute nationale si internationale fix nelimitate, sms nationale nelimitate, 200 minute internationale pe mobil. Aceasta oferta este valabila oricarui abonat orange care a intrat in ultimele 3 luni de contract, trebuie doar sa luati legatura cu baietii de se ocupa cu negocierea contractelor la relatii cu clientii.

  9. la mine se duc 4gb/luna, eu folosesc spotify, facetime, youtube, podcast..etc astea care inghit mai mult internet. email, vremea si restu appurilor care necesita internet ptr actualizare sunt pe ON. am avut luni cand am consumat doar 2si ceva GB dar ff rar.

  10. Eu folosesc lunar 1.5GB-2GB. In decursul unui an am ajuns o singura data la 3GB, dupa care pt vreo 20MB aveam viteza slaba (orange cost control).

  11. o intrebare cam fara raspuns…depinde numai de utilizator. dar pt o utilizare medie fara update la aplicatii si video call non stop cam 1.5gb

  12. eu am 10gb pe abonament si luna asta am consumat 9, dar am facut hotspot. normal consum cam 3-4 cu aplicatii, youtube, tunein radio, facetime.

  13. Eu consum aproape 10 gb de date lunar deoarece folosesc internetul de pe cartela pentru orice..descarcat aplicatii, vizionat filme, descarcat/incarcat clipuri/poze, actualizat aplicatii obisnuitele youtube, facebook, instagram, video d/l, uploadat poze si clipuri pe dropbox, si sa nu uit jocurile online!

  14. Fratilor putin mai consumati. Eu am 10 gb si abia imi ajung. Acasa am wifi. Dar folosesc facetime youtube etc. Imi ajung la limita. Intr o luna nu am avut wifi acasa si in 2 sapt am terminat 10 gb. Deci consum lunar cu 5s cam 20-25 giga ( 10. 15 wifi)

  15. Dar ce faci man, doar butonezi telefonul toata ziulica :)), eu cred ca nu ai un servici
    Deci, eu am 1 GB la Vodafone si imi ajung la limita in oras, adica fara wireless-de acasa, dar sincer nici nu am timp sa il consum pe prosti gen youtube, doar mail, facebook, si cateva site-uri de stiri si sport, si cateodata cydia
    Recunosc ca 1.5 – 2 GB mi-ar fi mai buni, astept sa-mi axpite abonamentul sa pot cere mai mult la aceeasi valoare, am ab de 25 euro red

  16. Sunt pe Digi Mobil si consum toti ce 5GB intr-o luna , ba chiar depasesc uneori, dar nu sunt limitat .
    NU opresc 3G ( doar seara când trece oricum automat pe wi-fi ) NU utilizez Facebook ! Consider ca 5GB sunt necesari dar si suficienti…

  17. Am insumat 1.95 GB la 4G VDF care nu imi sunt suficienti. De la urmatoarea factura voi avea 3GB.
    Ce suge mult netu la mine?! Net Test , Facebook, Youtube si instagram.

  18. Vad ca majoritatea sunt multumiti cu maxim 3 Gb. De tot rasul pentru ca in 2014 sunt suficienti atat de putini Gb. Inseamna ca majoritatea au telefoane si nu smartphone-uri. La un smartphone trebuie sa ii dai viteza maxima nelimitata dar din pacate nu exista.

  19. Eu cel mai mult am consumat undeva la 70GB chiar si peste :))))))))))))))
    Cel mai mult sa dus pe TV online :)) dar am abonament nelimitat si chiar profit de el :))

  20. Doar 300 MB, dar ma descurc folosindu-l la strictul necesar si avand WiFi acasa, la serviciu si in tot mai multe locuri. Probabil ca 1 GB m-ar face sa ma simt mai confortabil.

  21. Am 12 GB la Orange abonament la pantera. Consum atât de mult pentru că stau foarte mult pe youtube stream-uri TV online. Mai stau si pe rețelele de socializare.

  22. @seby zi si mie ce abonament ai ca mie nici 70 gb nu mi-ar ajunge dar nu ai cum sa ai nelimitat la viteZa 3g ca dupa maxim 5gb iti taie viteza la 128kb/s si nu poti nici sa incarci un site decent asa ca de stream nici nu se pune problema.

  23. Eu am consumat 500 GB si nu imi ajunge… glumesc uni abereaza… folosesc 2 GB foarte dens dar un 4 GB nelimitat nu ar fi rau…. ce e peste, deja se lasa cu filme xxl

  24. 3gb, consum in medie 100 de mb pe zi cu exceptia weekendurilor cand petrec destul de mult timp pe acasa si sunt conectat la wifi

  25. Acum am 750 mb si sunt cam la limita in fiecare luna cu consumul, in conditiile in care nu stau pe fb si youtube. Daca faceti un abonament ar fi bine sa va ganditi nu de cat aveti nevoie acum, ci de cat veti avea nevoie peste doi ani, pentru ca abonamentele se fac in principiu pe doi ani. Cand am facut abonamentul acum 2 ani aveam 250 mb si ma descurcam, dar pe parcurs a trebuit sa mai achizitionez extraoptiuni. Asa ca daca va ganditi ca acum va ajung 2-3 GB luati in calcul ca in timp toate aplicatiile vor consuma mai mult net.
    Sunt abonat vodafone de 10 ani si acum mi-au dat urmatoarea oferta: red 19 cu 3gb fata de 1.5 standard, cu un tel iphone 6 la 2.150 ron si abonament pe 2 ani. Ezit sa prelungesc deoarece vreau net nelimitat, chiar daca cu viteza mai mica dupa un anumit trafic.

  26. Mai foloseste careva site-ul asta? As avea o intrebare. Am 10 gb de internet pe luna. Utilizez frecvent facebook si mai nou whats app. Fiind in Italia as vrea sa vizualizez programele tv din romania online. Mi-ar ajunge cei 10 gb? Are rost sa ma complic?