Googlen nerokas suunnitelma saada iPhonen omistajat vaihtamaan Androidiin

Google este o companie cu foarte multi oameni inteligenti, iar in momentul de fata ea pare sa profite de o strategie veche a Microsoft pentru a incerca sa convinga utilizatorii de iPhone tai iPad sa incerce platforma Android utilizata in atat de multe produse.

In anii ’90 Microsoft a lansat aplicatii pentru Mac care aratau si se comportau precum cele pentru Windows, iar Google aplica aceeasi strategie acum in iOS, lansand aplicatii care folosesc design-ul material al Android si incearca sa imite oarecum functionalitatea sa.

In 2015 si 2016 Google a actualizat majoritatea aplicatiilor sale din App Store cu design-ul material pe care l-a implementat in intreaga sa interfata pentru sistemul de operare Android, iar unii spun ca acest lucru este arogant, insa el este in acelasi timp si foarte ingenios.

Cei de la Google s-au gandit probabil ca oferind un preview al modului in care arata design-ul material al Android, ar putea gasi utilizatori carora sa le placa ceea ce vad si ei ar putea avea initiativa de a incerca un dispozitiv cu sistem de operare Android doar in baza design-ului interfetei de utilizator.

Participating on someone else’s operating system means you’re on their turf. Resisting the local conventions and importing design from a different operating system is as offensive as an American going to a far-off country and expecting everyone to speak English and accept U.S. cash.

Desigur ca Apple nu gandeste asa, iar singurele sale doua aplicatii pentru Android respecta toate indicatiile de design facute de catre cei de la Google, insa cei din Mountain View au o viziune diferita asupra lucruruilor, asa cum au si partenerii sai care folosesc Android.

E greu de spus cata lume poate fi convinsa de interfata unei aplicatii sa faca trecerea de la un sistem de operare la altul, insa cei de la Google incearca prin orice metode sa convinga posesorii de iPhone sau iPad sa-i foloseasca sistemul de operare.