iPhone: OLED-näytöt nyt ja mikro-LED tulevaisuudessa

IPhone 8:ssa on OLED-näyttö, mutta Apple kehittää mikro-LED-näyttöjä varmistaakseen iPhone-innovaatioiden tulevaisuuden.

Lukuisat viime kuukausina ilmestyneet huhut viittaavat siihen IPhone 8:ssa on OLED-näyttö, tämä terminaali lanseerataan vuonna 2017 markkinoille, Apple valmistautuu suureen muutokseen. Cupertinolaiset haluavat luopua IPS-LCD-näytöistä, ja OLED-tekniikka näyttää olevan tarpeeksi kypsä käytettäväksi iPhoneissa vuodesta 2017 alkaen.

Vaikka kaikki uskovat edelleen, että Apple siirtyy OLED-näyttöihin iPhone 8:sta alkaen, Applen kumppanin Innoluxin presidentti uskoo, että muutos on väliaikainen. Wang Jyh-chau väittää, että OLEDin valinta IPS LCD:n sijaan on hetkellinen päätös ja että tulevaisuudessa Apple siirtyy kohti nyt kehittämiään mikro-LED-näyttöjä.

Jyh-chau väittää, että OLED-näytöt eivät tarjoa samaa kustannus/tehosuhdetta kuin IPS-LCD-näytöt, mutta ne eivät myöskään olisi yhtä hyviä pitkäaikaisessa käytössä. Varmistaaksemme, että tuleva iPhone perustuu innovatiivisiin teknologioihin, Apple kehittää mikro-LED-näyttöjä Taiwanissa sijaitsevassa laboratoriossa, jossa hän on ollut avoinna jonkin aikaa.

Micro-LED on iPhonen tulevaisuus

iphone mikro-led

Innoluxin toimitusjohtaja kertoo, että Applen valinnalla käyttää iPhonessa OLED-näyttöjä on tarkoitus erottaa tulevat iPhone-päätteet nykyisistä, mutta myös ajatus tarjota jotain uutta. Kukaan ei lopulta tiedä, kuinka Apple ajatteli iPhone-näyttöjen parantamisstrategiaa, mutta näyttää siltä, ​​​​että OLED ja mikro-LED ovat tulevaisuutta.

"Vastauksena spekulaatioihin siitä, että Apple ottaa OLEDin käyttöön vuonna 2017 lanseeraavassa uudessa iPhonessa, Innoluxin varatoimitusjohtaja Yang Hung-wen totesi, että Apple voisi ottaa käyttöön tämän uuden tuotteensa erottaakseen toisistaan. teknologiaa, mutta ei ole varmaa, että muutos on pitkäaikainen, varsinkin kun amerikkalaiset kehittävät itse mikro-LED-tekniikkaa."

Applelle olisi paljon parempi käyttää mikro-LED-tekniikkaa, jonka he voivat optimoida jokaiselle iPhone-mallille, mutta heidän on myös löydettävä kumppaneita vastaavien näyttöjen tuottamiseen. Sharpin, LG Displayn ja Japan Displayn kanssa voisi saada sopimukset mikro-LED-näyttöjen valmistuksesta, mutta jää nähtäväksi, investoivatko ne tällaisten komponenttien valmistukseen.

Mitä tahansa muutoksia Apple tekeekin, on selvää, että ne tulevat vuodesta 2017 alkaen.

28 KOMMENTTIA

  1. Toti cei 5 ingineri ramasi la Apple sunt ocupati cu dezvoltarea ecranului Micro-Led (Retina 2) , prevazut sa apara in 2028 . Ceilalti 800 sunt tot ocupati cu dezvoltarea camerei aleia care nu a mai aparut , iar cei 200 care erau prinsi cu dezvoltarea masinii Apple , au fost concediati pt ca proiectul a esuat .
    De iPhone si iOs se mai ocupa doar Tim Cuc si o gasca de “prieteni ” – dar pe din-dos, sa nu rasufle ceva .

  2. asa se zicea si ca se dezvolta un televizor apple….lasam la o parte spusele si zvonurile de pe net..Samsung nu va face micro-led va face QD led

  3. Abia aștept micro LED-ul, să văd ce mare minune poate face. Deocamdată, ecranul AMOLED oferă maxim de calitate, este superlativul tehnologiei. Pentru a veni cu o tehnologie superioară, trebuiesc identificate punctele slabe ale AMOLED-ului, și văzut dacă micro LED-ul poate oferi ceva mai bun în sensul ăsta.
    Nu știu ce presupune neapărat micro LED-ul, dar dacă este vorba despre Light Emitting Diode (LED), asta presupune că “emite lumină”, ceea ce presupune că va oferi același contrast slab: negrul va fi un gri mai închis,dar nu neapărat “negru”.

  4. “Jyh-chau sustine ca ecranele OLED nu ofera acelasi raport cost/performanta precum ecranele IPS LCD, insa nu ar fi nici la fel de bune in utilizarea pe termen lung”

  5. Apple încearcă să fie “mai cu moț”, așa cum a făcut-o și cu portul Lightning, portul cu 30 pini, etc. În cele din urmă a renunțat la 30 pini, iar Lightning a pierdut în fața standardului USB.
    Sunt curios ce poate face micro LED-ul, și dacă poate depăși AMOLED-ul.

  6. Păi tehnologia este suficient de matură deja. Specialiștii spun de vreo 2 ani că Samsung Galaxy Sx are “cel mai bun ecran din industrie”! Apple a ratat ocazia să fie în titlurile astea: iPhone x, y, z are cel mai bun ecran din industrie” – NOT!

    În plus, tehnologiile ecranelor nu așteaptă ca AMOLED să ajungă la maturitate; între timp, alte tehnologii își fac apariția, ca producătorii acestora să fie “acoperiți” pentru zilele în care AMOLED va fi matură, prețul de vânzare prea mic, pericol ca un concurent să aducă ceva nou, etc.

    Și Microsoft, prin gura lui Steve Ballmer a spus că un telefon de 500 dolari este o prostie, nimeni nu îl va cumpăra. Așa au pierdut startul în industrie, ceea ce cred că și Apple tocmai a făcut-o.

  7. Corect, si sa nu uitam un lucru, in timp ce Apple cauta pe internet noi technologii, Samsung dezvolta altele…

  8. Camera foto a unui iPhone ar putea fi mai complexă decât un automobil electric, așa că se justifică numărul mare de ingineri. Nu mă crezi? Pune întrebarea asta în comentarii, și vezi câte răspunsuri și argumente primești.

  9. so… inca 5 ani peste 🙁
    Totusi nu am inteles cine-i acest mini-micro start up display company ce se ia la tranta cu Samsung in taramul diodelor?
    Asta-i tare… µLED by Apple 🙂
    pregati-va! asta cu dunga nu-i nimic.

  10. Asta habar nu are ce vorbeste , acum tehnologia Amoled este mult mai ieftina ca cea LCD , nu poate stii el cu precizie ce o sa faca Apple in viitor ca nu e clarvazator

  11. Nu cred ca o sa depasasca Super Amoled , ca la cum se misca Samsung e foarte greu de depasit acum
    Samsung imbunatateste tehnologia Super Amoled din jumate in jumate de an…si prin absurd chiar daca Apple reuseste sa depaseasca Super Amoled , Samsung deja lucreaza la o tehnologie noua superioara , QLED care cred ca va sterge cu orice alt tip de display pe jos
    Tare mie frica ca micro-led va avea soarta Thunderbold

  12. La ce micro startup te referi? La Innolux? Îți dai seama ce experiență vastă trebuie să aibă! Apple a mai încercat marea cu sarea și când a renunțat la Google Maps.
    Oricum, mai nou, văd că Apple face iPhone premium cu piese produse do companii no-name: Innolux la ecrane, Primax (parcă) la camere foto…

    Astea sunt vești bune! S-ar putea ca în viitor să vedem și ceva companii românești în portofoliului Apple, ca de exemplu: Electronica Târgu Mureș pentru procesorul A12, ALRO Slatina pentru carcasele de aluminiu, Întreprinderea de Cablaje Pitești pentru cabluri și mufe, etc.

  13. Daca amoled era mai bun , cu siguranță era adoptat de Apple , intensitatea amoled nu e una reala si nici clară in comparație cu ips retina display , ci una de desene animate pt copii . Micro led e o Inovație cu adevărat utila

  14. Pe bune tu nu gandesti deloc , crezi ca tot ce zboara se mananca , mai ales ca vorbim de Apple cea mai lacoma companie care exista
    “Daca amoled era mai bun , cu siguranță era adoptat de Apple” , cu siguranta era , dar trebuie sa fie si ieftina ca degeaba este cea mai buna daca este scumpa …..cum se faca ce Apple adopta acum Amoled cand a devenit mai ieftina ca LCD
    ” intensitatea amoled nu e una reala si nici clară in comparație cu ips retina display , ci una de desene animate pt copii”, de aceea ecranul Super Amoled este nr.1 in topul madedisplay si este extrem de laudat de pozesorii de S6 si S7 din intreaga lume
    Intensitatea si claritatea LCD in special cea a lui Apple nu se vor compara niciodata cu cea Amoled fiind peste orice altceva ….oricum nu ai tinut in mana un S6 sau S7
    ” Micro led e o Inovație cu adevărat utila” cand o fi asta o inovatie UTILA eu ma fac popa
    Se vede ca habar nu ai despre ce vorbesti