iPhone X. Pienempi myynti kuin aiemmissa malleissa

iPhone X, iPhone 8 si iPhone 8 Plus ar fi inregistrat impreuna vanzari mai mici decat modelele anterioare lansate de catre compania Apple pe piata.

iPhone X, iPhone 8 si iPhone 8 Plus par sa aiba parte de vanzari mai mici decat modelele precedente, asta daca ar trebui sa le dam crezare analistilor care prezinta o situatie foarte sumbra pentru compania Apple. Conform celor de la CIRP, iPhone X, iPhone 8 si iPhone 8 Plus impreuna nu ar fi reusit sa intreaca in vanzari nicio alta serie lansata inaintea lor in ultimii 3 ani de Apple.

Indiferent despre ce combinatie de modele de telefoane noi vorbim de la iPhone 6 la iPhone 7, iPhone X, iPhone 8 si iPhone 8 Plus nu au generat in prima luna de disponibilitate vanzari mai mari decat respectivele serii. Aici vorbim despre vanzarile din prima luna de disponibilitate a iPhone X, combinate cu eledin prima luna ale iPhone 8 si iPhone 8 Plus, deci nu un total din septembrie si pana acum.

iPhone X, iPhone 8 si iPhone 8 Plus ar fi avut un total de 69% din vanzarile generate de catre Apple pentru seria iPhone in prima luna de disponibilitate, cel mai mic procent dintre toate seriile de pana acum. In urma lor cu 71% vine seria iPhone 6S, apoi avem seria iPhone 7 cu 73%, iar cea mai bine vanduta serie dintre toate este cea a iPhone 6, care a adus si o schimbare majora, poate chiar mai importanta.

iPhone X. Vanzari mai MICI decat modelele precedente

In cazul seriei iPhone 8 vorbim despre produse “tampon”, care au fost oferite de catre compania Apple ca o solutie de rezerva, in opinia mea, deoarece iPhone X nu a putut fi oferit in cantitatile dorite de americani. iPhone X a fost lansat cu o luna mai tarziu decat credea toata lumea, iar atunci cand a fost lansat, nu a fost disponibil decat in cantitati extrem de limitate, care abia la o luna si jumatate dupa lansare au inceput sa ajunga cererea.

iPhone X, iPhone 8 ja iPhone 8 Plus sarjamyynti

iPhone 8 si iPhone 8 Plus n-au fost nici pe departe la fel de cautate precum oricare dintre seriile precedente lansate de catre compania Apple, vanzarile pentru ele fiind slabe peste tot in lume. iPhone X a fost si este foarte cautat, dar Apple nu a putut acoperi in prima luna de disponibilitate toata cererea existenta, iar asa ar fi ramas putin in urma cu vanzarile in raport cu seriile anterioare ale iPhone.

Chiar daca iPhone X, iPhone 8 si iPhone 8 Plus ar fi avut vanzari mai mici decat seriile precedente in prima luna de disponibilitate, desi au venit intr-un mix complet diferit de telefoane active, banii generati au fost mai multi. Pretul mediu de vanzare al iPhone in T4 2017 este preconizat sa ajunga la 800 de dolari per unitate, cu mult peste cel al seriei iPhone 6.