Android: Erittäin vakava puhelimiin vaikuttava ongelma

Android propagare

Android, cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile are din nou o problema foarte serioasa care afecteaza un numar destul de serios de utilizatori de telefoane mobile, si e important sa stii despre ea. Vorbim despre o noua campanie prin care este distribuit malware pentru sistemul de operare Android, acesta fiind gandit pentru a aduce in telefoanele utilizatorilor o versiune malitioasa a browserului Google Chrome, cel mai folosit pentru navigare pe internet.

Android este vizat de o metoda de atac pe care o vedem, de exemplu, folosita intr-o formula oarecum similara ci cu identitatea Postei Romane, doar ca in cazul nostru metoda de atac e usor diferita. In cazul acestui atac care vizeaza Android vorbim faptul ca utilizatorilor li se trimit SMS-uri cu link-uri malitioase care au menirea de a ii pacali sa descarce o versiune modificata a Google Chrome care le permite hackerilor sa le exploateze telefoanele mobile.

Android: Problema foarte Serioasa care Vizeaza Telefoanele

Android este vizat de atacurile de acest gen pentru ca sistemul de operare este unul deschis, flexibil, care poate fi atacat in moduri precum acesta de catre hackeri, dar pacalind oamenii. SMS-urile care ajung la victime le spun ca au de primit colete si ca trebuie sa plateasca taxe vamale pentru ele, cand in realitate lucrurile nu stau asa, si li se recomanda sa descarce versiunea malitioasa a Google Chrome pentru a finaliza procesul, iar asa sunt infectate telefoanele Android.

“Atacul ar putea fi opera unui nivel regulat, dar foarte ingenios cibercriminal. Toate tehnicile (ascunderea codului, smishingul, furtul de date, reambalarea …) utilizate separat nu sunt avansate, dar combinate creează o campanie greu de detectat, care se răspândește rapid și păcălește mulți utilizatori. Fiecare dispozitiv care găzduiește malware trimite automat 300 de SMS-uri de phishing pe zi. De fiecare dată când cineva este victimă, aceasta înmulțește foarte mult propagarea.”

Android este exploatat de catre hackeri in diverse moduri, insa acest malware e folosit pentru a trimite pana la 2000 de SMS-uri saptamanal de versiunea malitioasa a Google Chrome, totul fara ca utilizatorul sa stie. Acele SMS-uri contin aceleasi texte precum cel primit de victima, si au menirea de a infecta alte persoane cu versiunea malitioasa a Google Chrome, iar desi Android are masuri de protectie implementate de Google, oamenii trebuie sa le si foloseasca.

Android este un sistem de operare care are impuse standarde de securitate stricte, insa ele devin complet inutile in momentul in care utilizatorii le dau unor aplicatii permisiunea de a face orice doresc ele.