AT&T yksinkertaistaa iPhone-päätteiden dekoodausprosessia riippumatta siitä, missä ne ovat

  Useita kuukausia AT&T purkaa iPhone-päätteet olivat ostettu ilman sopimusta tai jonka sopimus on päättynyt ja kaikki vaatimukset ovat lakanneet. Monet romanialaiset onnistuivat purkamaan AT&T:n kautta ostetut päätelaitteet, ja nyt operaattori on yksinkertaistanut näiden laitteiden dekoodausprosessia entisestään. AT&T tarjoaa verkkosivuillaan olevan uuden lomakkeen avulla kaikille mahdollisuuden pyytää laitteensa dekoodausta lähettämättä sähköposteja tekniselle tiimilleen ja etsimättä työntekijöitä chatin kautta.

  AT&T:n lomake löydät sen täältä mutta sinulla on oltava saatavilla kaikki siellä vaadittavat tiedot. AT&T toistaiseksi purkaa ja jotkut terminaalit ovat edelleen sopimuksen alla, mutta sinun on täytettävä joitain vaatimuksia, jotka operaattorin työntekijät kertovat sinulle.

AT&T näyttää suorittavan iPhonen lukituksen avauksia joillekin asiakkaille, joiden sopimukset ovat edelleen voimassa. Ars-foorumin säikeen mukaan monet julisteet pystyivät avaamaan laitteensa lukituksen lähetettyään lukituksen avauspyynnöt AT&T:lle huolimatta siitä, että monilla heistä oli vielä aikaa – joskus paljonkin – jäljellä sopimuksissaan. Tämä näyttää olevan vastoin AT&T:n julkisesti ilmoittamaa käytäntöä, jonka mukaan se avaa lukituksen vain käyttäjille, jotka eivät ole enää "aktiivisia sitoumuksia".

23 KOMMENTTIA

  1. Adevarul ca ultima data cand am sunat la AT&T am facut un mic cost de 6 euro, asa ca se merita. Problema e ca de exemplu, in cazul meu, telefonul l-am luat de la un tip cand eram in America, si AT&T pe site aici (dar si la telefon) iti cere factura/bonul de la achizitionare indiferent daca selectezi ca l-ai cumparat din Apple Store sau AT&T.

    O solutie pentru asta?

  2. este gratuit sau cu plata? si inca ceva dupa lansarea iphone 5, zaone, crezi ca se vor lansa solutii de decodare la iphone 4 pt basebandul 04.12…adica ultimul?

  3. daca a incercat cineva sa ne anunte si pe noi. nu e nici-un pericol in cazul in care le scrii IMEI-ul tel tau pe siteu-l acesta?

  4. In order to process your unlock request, we must receive a faxed copy of your original receipt. Please fax us a copy of the receipt including your Request Number and IMEI to 1-214-782-6442 within 48 hours
    Când spune receipt la ce se referă, la factura de cumpărare sau care?
    Si cum pot eu sa ‘includ’ acel request nr?
    Kiitos!

  5. @puiu 150€ .eu fac decodari neverlock pretul difera in functie de tara si operatorul pe care este codat terminalul dvs.

    p.s. chiar si cateva blacklisted!

  6. @Zaone: As vrea sa iti spun ca functioneaza, dar nu cred. Cand am sunat i-am explicat ca nu am factura, e imposibil sa am o factura de acum mai mult de 2 ani. I-am explicat situatia si a vorbit cu managerul si ala i-a zis ca fara, nu se poate. Am sa incerc si cu un mail…dar …ma cam indoiesc. Important e ca e aproape imposibil sa iti decodezi, ca, sa fim seriosi, cati dintre noi au factura.

  7. DJChulo…..AT@T este o retea de telefonie din Statele Unite ale Americii iar articolul se refera la posibilitatea celor care au Iphone-uri blocate pe acea retea sa le deblocheze,adica telefoane cumparate din State. Daca telefonul tau e blocat pe o retea din Spania intra pe forum iar acolo o sa gasesti ajutor pentru ati debloca Iphone-ul…..contra cost binenteles. La AT@T deblocarea este gratuita.

  8. Gabriela….functioneaza. Eu am 2 Iphone-uri cumparate din Stale, deblocate amandoua de cei de la AT@T in urma cu o jumate de an, atunci cand cei de la AT@T au inceput sa deblocheze terminale…

  9. @Gabriela: Sunt multe persoane care au reusit sa faca decodarea si nu cred ca aveau toti factura. Pentru AT&T e simplu sa gaseasca terminalul in baza IMEI-ului sau a seriei, important este sa vrea sa o faca.

  10. Hey dar atunci cand iti ii dai submit iti mai apare sus acolo,,Your request numer is ####,nu pot atunci cand ii trimit faxul sa ii dau acel request??

  11. ma poate ajuta si pe mine cineva cu o adresa de mail de la at&t? le-am trimis faxul cu bonul de cumparare (este pe un alt nume, nu al meu – banuiesc ca nu are nici o importanta
    ) insa mi-au raspuns dupa 2 sapt ca faxul este ineligibil si nu pot sa proceseze cererea; pe mail sunt sigura ca se poate descifra bonul;