L'iPhone 4 de Cosmote a des problèmes d'activation

En lisant les commentaires, j'ai remarqué que certains d'entre vous ont signalé qu'ils ne pouvaient pas activer le terminal acheté hier soir chez Cosmote/Germanos avec n'importe quelle carte. Ces terminaux doivent être déverrouillés en usine, ils doivent donc pouvoir être activés avec n'importe quelle carte, quel que soit l'opérateur/le pays/ce que vous voulez d'autre. Sur le site Cosmote, il est très clairement précisé que tous les terminaux sont déverrouillés en usine et peuvent être utilisés dès le début avec n'importe quel système d'exploitation :

Puis-je utiliser l'iPhone 4 avec une carte SIM d'un autre opérateur ?

Si vous avez acheté un iPhone 4 depuis Cosmote, il n'est pas bloqué dans le réseau (comme tout terminal que vous choisissez d'acheter chez Cosmote). Ainsi il peut être utilisé avec n’importe quelle carte SIM active.

Si vous rencontrez des difficultés pour les activer à l'aide de cartes découpées par vos soins chez vous, alors je vous recommande de rechercher une carte microSIM auprès de votre opérateur et de réessayer. Si le problème persiste, rendez-vous avec lui au magasin où vous l'avez acheté et demandez une explication sur ce problème.

Combien d’entre vous ont eu de tels problèmes ?

59 COMMENTAIRES

  1. Ma duc sa iau un microsim. Poate cine stie. Dar ma gandesc ca daca nu taiam sim-ul bine nu imi aparea ca nu e suportat sim-ul..pur si simplu nu il vedea.

  2. Ei se jura ca nu codeaza NICIUN telefon, nu doar iPhone-ul. Asa ca pe ce retea ar fi codate? Sa fie lot de orange trimis la cosmo?

  3. Frate, scuze dar da si tu cautare pe google daca nu stii sa activezi un iPhone, serios acum. Crezi ca anunta cosmote , iphone-ul decodate doar asa sa faca vanzare intr-o noapte?
    si se vede clar intr-o poza la Device Model: MC601NF/A (Franta) la noi este ceva cu MC603RR/A (Roamnia) deci nu este pe alta tara.

  4. al meu e unlocked din canada. cand l-am adus am pus sim-ul in el, decupat de mine. a zis ca nu e suportat, am taiat mai mult dintr-o margine si pe urma a mers.

  5. Mda, am fost la magazin la Cosmote de unde l-am luat si am vb cu persoana de acolo(de altfel foarte amabila dupa probabil destul de putin somn azi noapte) si a ramas ca ma va suna cum afla ceva clar/oficial. Daca urmariti postul http://www.zaone.ro/2010/12/16/iphone-4-decodat-la-2300-lei-la-germanos/ puteti vedea ca am fost printre primii care a semnalizat problema asta.
    Astept calm si linistit pana la un punct de vedere oficial, sperand totusi ca nu poate sa fie o problema atat de mare si ca in cel mai rau caz, Cosmote ne va decoda terminalele free of charge.

  6. Cum se poate afla daca un iP4 este decodat din fabrica, sau s-a folosit alte metode dev/hotz, in telefon functionand acum orice cartela O/VF, FW 4.0.2. stima

  7. Explicatie de la Cosmote. E din cauza vodafone ca nu a lansat servicul Iphone 4 si de aia nu se activeaza. Cand i-am spus sa imi dea pe cineva cu care pot vb ca de la ea nu pot obtine informatii (neavand nici un habar).. m-a expediat instant. Aproape ca mi-a inchis tel.

    Sincer..degeaba au preturi mici daca serviciile sunt sub orice critica…

  8. @zaone deocamdata nimic (treb sa-i sun dupa 12.30)
    @dode nu. pe ecranul tel nu apare niciun mesaj, apare o liniuta la semnal iar itunes imi scrie ca nu pare a fi un sim suportat

  9. Stati linistiti! Cosmote nu codeaza nici un iPhone!
    Se va rezolva dupa ce Apple va trece in lista telefoanelor neverlocked IMEI-urile telefoanelor vandute de Cosmote. E o chestie foarte simpla. Bucurati-va de iPhone!

  10. Bravo Cosmote,
    Goana dupa iPhone 4 sau aruncarea cu valoarea
    Detalii, codat, necodat mai faceti si mofturi.
    Toti clientii sa apeleze la mine, toti clientii sa apeleze la mineeeeeee :)))))))

  11. A incercat cineva sa il activeze cu o cartela de la Cosmote si dupa aceea sa introduca o cartela de la alt operator ? E frustrant ceea ce se intampla.Si eu eram hotarat sa-mi cumpar un iPhone 4 de la ei dar daca sunt codate .. 🙁

  12. Cum sa poti sa bagi pinul ca sa il deblochezi si dupa aia sa- l activezi cand spune clar ca trebuie bagata o cartela fara pin? Bagi cartela daca ai pin in alt telefon, scoti pinul, dupa care incerci iar. E normal acum la inceput sa aiba proble e cu activarea. A incercat cineva sa activeze telefonul in iTunes cu cosmote dupa care sa incerce orice cartela? Poate aceste terminale vandute de cosmote cand apeleaza serverele apple la ei nu sunt inca inregistrate pentru ca abia s-a lansat si cum n poi avem avans la fusul orar ma gandesc ca diseara pe la 7-8 ar trebui sa nu mai fie nici o problema. Dupa ce ca ati luat i4 unlocked si sigilat la 2300 la 12 noaptea, mai faceti si fente
    ????

  13. Eu am pin la cartela si intotdeauna fac activarea asa. Iti spune initial ca nu poate actica din cauza pinului, il bagi, reconectezi telefonul la PC si face activarea, simplu.

  14. Terminalele nu sunt decodate, e clar … nu exista “o sa mearga activarea mai tarziu”. Un neverlocked se activeaza cu orice operator.

  15. Asa cum nu stiti voi, asa si ei, habar nu au saracii. Pe ultima suta de metrii au adus si ei telefoanele. Mai mult ca sigur multi dintr-e clienti nu stiu sa activeze un telefon iphone.

  16. mise à jour:

    Se pare ca problema este deja cunoscuta pe verticala, raspunsul oficial e de bun simt data fiind situatia. Rabdare, lucram la rezolvarea problemei. Problema se va rezolva.
    Atat timp cat se rezolva, eu zic ca totul e ok.

  17. de rezolvat sigur o sa se rezolve … dar imaginea odata sifonata, nimic nu o mai indreapta 🙁
    pacat, nu puteau si ei sa faca un lucru profi de la incaput pana la sfarsit!??!!

  18. Asa mi s-a zis si mie. Oricum ideea e ca mai mult ca sigur trebuie inregistrare IMEI-urile tel si apoi se vor activa automat.

  19. Virinel, ma gandesc ca poate ai facut o greseala cand ai pus poza cu spatele cutiei in care este telefonul, cred ca stii la ce ma refer.

  20. Da si eu am avut aceeasi problema, in curand o sa sun la germanos la magazinul de unde l-am luat.

    Cand bag vodafone, zice sim carrier not supported, am bagat o cartela de cosmote mai veche si a mers totusi, dar i-am dat restore ca sa fac iarasi cu vodafone, si nu a mers.

    De asemenea cand l-am activat cu cosmote (cioplit), dupa ce am bagat vodafone-ul imi zice invalid sim card, sau ceva de genul.

    Arrr, mor de nervi, oricum nu il scot din casa pana nu are 2 huse si ishield ! 😀