Vidéo : Test de résistance pour iPhone 4

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=950ufxJe1Uw[/youtube]

Am vazut cateva teste de rezistenta pentru terminale iPhone, insa acesta este unul dintre cele mai complete si mai relevante de pana acum. O société a decis sa treaca un iPhone 4 prin cateva teste in ideea de a demonstra cat de rezistent este cel mai iubit si cautat smarphone al momentului. De la lovituri, la zgarieturi sau socuri electrice, iPhone 4 a trecut cu brio prin aproximativ 90% dintre toate testele la care a fost supus si asta demonstreaza ca in ciuda tuturor problemelor raportate pana acum iPhone 4 este un terminal produs cu materiale de calitate si cu o rezistenta de invidiat. Din pacate iPhone 4 nu este chiar atat de rezistent la cazaturi pe suprafete dure iar testele facute cu bucatile de gresie releva ca partile laterale sunt destul de vulnerabile si vor crapa relativ usor in cazul acestui tip de cazaturi.

M-am mirat sa vad ca terminalul s-a zgariat destul de greu chiar si atunci cand pe suprafata ecranului a fost plimbat un cui si spun asta deoarece am citit multe articole in care diverse persoane se plangeau ca s-au trezit cu terminale zgariate rin simpla purtare a acestora in buzunar cu un set de chei. Placut impresionat am fost de testele cu apa si berea din care iPhone 4 a iesit fara nici cea mai mica problema, dar asta nu inseamna ca va puteti apuca sa il testat singuri acasa. In final iPhone 4 e un terminal destul de rezistent dar asta nu inseamna ca ar trebui sa incepeti sa abuzati de el.

MISE À JOUR: Puteti compara rezultatele obtinute de terminalul iPhone 4 cu cele obtinute de un Nokia N8 supus acelorasi teste de catre aceesi companie.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sZz0vcxOLC4[/youtube]

Thanks to alin.

25 COMMENTAIRES

  1. In comparatie cu altele sunt foarte rezistente din aproape toate pct de vedere!Imi imprumuta cineva Iphone-ul lui sa incerc si eu asta!? 😀

  2. Ieri mi-am scapat iphone-ul 3gs de la o intaltime de 1,5 metri pentru-ca aveam mana ridicata si mi-am tras usa glisanta de la duba fix peste deget si practic de la durere am aruncat telefon din reflex in jos si a cazut pe ciment pe coltu de jos, este adevarat ca aveam si husa de silicon, oricum a cazut pe colt apoi a sarit putin si sa asezat pe display pe o piatra. Nu a suferit nici macar un mm de zgarietura, l-am sters.. era intact. Sunt sigur daca nu aveam husa suferea mai mult

  3. O granulă invizibilă de siliciu probabil – dintr-un fir de nisip – care s-a strecurat în husa de piele masivă cu interior superfin, mi-a lăsat un scratch de 1cm abia vizibil, dar daca eşti atent, e acolo.
    Subscriu la partea cu îndoielile versus testul de zgârieturi.

  4. Am facut si eu un test involuntar… Am scapat iPhone-ul 4 pe gresie de la 1.5m. De fapt a alunecat din husa pe care o tineam in mana. A ramas un mic semn pe lateral in locul de impact (o muchie a partii metalice) dar nu se observa decat daca il cercetez atent. Sunt multumit ca am scapat usor, nu vreau sa mai treaca prin alte teste.

  5. bine… testul era comparativ cu un model nokia… ideea e simpla…. iphone-ul a luat mai multe puncte decat nokia… nimeni nu spune ca e perfect, nici nu exista un telefon perfect… toate se zgaraie si nu intaleg ce va ofticati daca aveti ghinionul sa-l scapati sau sa-l zgaraiati… daca ati avea un htc, samsung sau nokia, crede-ti ca nu s-ar zgaraia ecranul la ele?!… din testul efectuat rezulta ca iphone-ul e facut din materiale de calitate mai buna decat nokia n8 si e mult mai bine asamblat.

  6. revendication
    al meu iphone 4 are o zgarietura de 2 cm tinut numai in husa
    plus din fabrica o bucatica sarita din marginea de jos langa ecran

  7. Astea is din topuri , din fabrica , care nu e pe vapor , nu iti vine cu ecranul crapat sau zgariat . Esti sigur ca e iPhone , si nu aiPhon?

  8. Ok… macar asa lumea sper sa aprecieze mai mult faptul ca au dat o gramada de bani pe un telefon si tot sunt sceptici cand vine vorba de calitatea terminalului achizitionat… Cat despre treba cu cuiul din test… Imi vine greu sa cred ca rusii, cei care au facut aceste teste incearca sa faca publicitate celor de la apple. Asa cun am mai zis… Orice telefon e sensibil cand vine vorba de ecran dar pana la urma calitatea produselor din care este facut si asamblare face diferenta. Asta nu inseamna ca va puteti arunca terminalele de la balcon dar cu o folie aplicata si tinut intr-un toc sau husa sansele ca telefonul sa pateasca ceva grav sunt foarte slabe. Am facut involuntar si eu un test de rezistenta cu un 3 gs care avea folie si era intr-un toc de piele… L-am scapat pe scari… Diferenta de un etaj… Mi-a stat inima-n loc dar nu a patit nimic. Cu un nokia l-am scapat de la 1m si s-a dezintegrat… bateria intr-o parte, telefonul in alta si ecranul cu o zgarietura pe toata diagonala. Faptul ca avem ghinion sa scapam telefonul si sa pateasca ceva grav nu ne da dreptul sa fim nemultumiti fata de producator… nicaieri nu scrie ca e antisock

  9. Rezultatele la toate testele facute de ei:
    Samsung S5230 Star 600 puncte
    Samsung S3650 Corby 595 puncte
    Nokia 5800 XpressMusic 533 puncte
    Nokia 6500 Slide 706 puncte
    Samsung E1080i 574 puncte
    LG KP500 555 puncte
    Nokia 5530 533 puncte
    Nokia N97 726 puncte
    Nokia E71 603 puncte
    Nokia 2330 classic 739 puncte
    Apple iPhone 4 (16 Gb) 736 puncte
    Samsung C3050 689 puncte
    Nokia 2700 697 puncte
    HTC Desire 466 puncte
    Nokia 1616 739 puncte
    Samsung C3300K Champ 707 puncte
    Nokia C5 702 punte
    Nokia 3720 747 puncte
    Nokia N8 413 puncte
    Nokia 6303i classic 711 puncte
    Nokia 2720 fold 737 puncte
    Fly E160 683 puncte
    Sony Ericsson Vivaz U5 292 puncte
    Nokia X3 691 puncte

  10. Treaba cu apa e pe bune, am uitat mai demult un SE W810 in masina de spalat in pantaloni. Maicamea a pornit masina, a trecut prin toate programele telefonu era aprins, este adevarat ca nu ii mai mergea antena, nu mai avea semnal, dar puteai asculta muzica, camera foto nu mai mergea, tastatura raspundea mai greu, dar totusi nu a fost dauna totala, ideea e ca a stat cel putin 30 minute in apa

  11. fals …am iphone 4 si prietenul meu n97, mie mi s-a zgariat ecranul foarte tare doar de la blugi si cam o data pe saptamana ma trezesc cu o zgarietura noua pe ecran la iphone, la n97 nu se zgarie nimic orice i-ai face 😉

  12. deci..nu stiu cum a rezistat iphonu-l ala..dar eu am avut cel mai mare ghinion…luni l-am cumparat…marti m-ia scapat din mana cam de la o jumate de metru si sa facut varza..