iOS 5 aura un nouveau système de notification ainsi qu'un système de widgets

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qjOV6je9dXM[/youtube]

Ceux de TechCrunch a publié il y a quelques dizaines de minutes un article expliquant comment se dérouleront les "hostilités" à la WWDC 2011. Tout d'abord, ils expliquent le fait qu'Apple ne présentera pas de nouveaux modèles d'iPhone à la WWDC 2011, annulant ainsi toutes les rumeurs présentées jusqu'à présent. Deuxièmement, il semble que dans les versions bêta d'iOS 5 testées actuellement, le nouveau système n'est pas implémenté reconnaissance des commandes vocales qu'ils ont tant promu. Troisièmement, il semble qu'à la WWDC, Apple révolutionnera à la fois iOS et Mac OS X Lion. Je connaissais Mac OS X Lion, mais à propos d'iOS, je pensais simplement qu'il serait complètement refait.

La deuxième information que nous avons entendue concerne iOS5 lui-même. Tout d'abord, même si nous avons publié des rapports selon lesquels la technologie Nuance serait entièrement intégrée à iOS 5, nous avons entendu dire qu'elle ne serait pas utilisée (du moins pas encore) : le contrôle vocal. C'est étrange puisque c'est peut-être l'utilisation la plus évidente. Mais apparemment, dans les builds d'iOS 5 actuellement testées, la fonctionnalité peu utilisée n'a pas changé du tout, entend-on.

Cela pourrait évidemment changer avant la sortie (qui est probablement encore dans des mois, même si elle sera présentée en avant-première à la WWDC), mais apparemment, la technologie Nuance est destinée à des choses plus importantes, plus essentielles au système d'exploitation que cette seule fonctionnalité.

L'autre grande nouvelle pour iOS5 — et oui, j'ai complètement enterré le lede ici, merci d'avoir lu ! — deux choses : des notifications et des widgets entièrement repensés.

Selon ceux de TechCrunch, Apple va restaurer le système iOS et mettre en place un nouveau système de notifications mais aussi un système de widgets. Ils n'expliquent rien du tout sur ces 2 systèmes, mais ils affirment qu'ils feront partie d'iOS 5 et nous en saurons plus à la WWDC lorsque Apple les présentera. Le système de notification était l'un des points faibles d'iOS et il semble qu'Apple va complètement le refaire pour apaiser à la fois les développeurs et les utilisateurs. Ceux de TechCrunch affirment qu'il y aura également de nombreux changements pour les développeurs, et que la sortie d'iOS 5 n'aura lieu que quelques mois après l'aperçu de la WWDC.

Je ne sais pas à quel point les informations de TechCrunch sont exactes, mais la WWDC est devenue encore plus intéressante grâce à elles.

23 COMMENTAIRES

  1. Daca nu va aparea noul model de iphone e o veste proasta dar si buna in acelasi timp.
    Va insemna ca pe iphone 4 vor rula toate functiile ios5 si nu duar marea majoritate cum ne-a obijnuit apple pana acum , ramanand ca sistemul acela de comanda vocala sa fie dedicat lui iphone 5.

  2. @zaone ..si preview-ul demo pt ios5 de la wwdc pe ce crezi ca o sa-l faca daca iph5 nu este prezentat ? Crezi ca Apple ar face un wwdc in care sa arate numai cateva poze fara a demonstra noul sistem revolutionar intregii lumi ?

  3. Nu au cum sa puna toate functiile pe iPhone 4, e cat se poate de logic. Daca pe iPhone 4 ar rula tot, de ce ar mai cumpara cineva iPhone 5?

  4. Poate il vor cumpara pt o camera mai buna?
    Poate fi cumparat,ca va avea NFC
    si cate alte chestii noi poate implemeta apple in noul iphone 5
    🙂 🙂

  5. @zaone ..si eu am zis ca vor lasa afara acel sistem de recunoastere vocala care ar putea fi dedicat pt iphone 5 deoarece ar cere mai multe resurse…dar sincer noi astia cu iph4 cred ca ne putem lipsi de el.

  6. sa scoti un ios 5 care sa nu mearga sau sa functioneze in totalitate pe iphone 4 va fi o bata peste genunchi pentru apple si va asigura suprematia samsung si android.

  7. Da. iOS4 a functionat si functioneaza in totalitate si perfect pe 3Gs. Sigur la fel va fi si cu iOS5 pe iPhone 4

  8. @zaone: eu nu mai inteleg nimic, ori sunt obosit ori te contrazici singur, … in postul 5 scrii ca ios 5 nu are cum sa functioneze in totalitate pe iphone 4, iar in postul 10 zici ca e normal ca ios 5 sa functioneze in totalitate pe iphone 4

  9. @Gabi: In postul 10 intrebam daca iOS 4 a functionat in totalitate pe 3GS. In postul 5 spuneam ca iOS 5 nu va functiona in totalitate pe iPhone 4.

  10. da e normal ,,,android 2.3 gingerbread arata fantastic dar si Google au copiat de la Apple !!,,,,ios 4.3 are o gramada de lipsuri ,daca apple nu schimba nimic e pierdut…

  11. in conditiile in care android nu crestea cum creste acum poate ca ar fi fost un ios 5 doar pentru iphone 5. apple nu va risca o mutare de genul asta. ceea ce spui tu da era valabil cand android era la inceput. acum situatia e diferita. pe partea de tablete apple se poate juca cum vrea ca are un avans major dar la telefoane concurenta e serioasa atat pe partea de terminale cat si pe sistem de operare mobil.

  12. Te pufnește râsul când auzi cum unii ignoranți cred că Apple ar copia widget-urile sau notificările de la Android – widget-urile au fost introduse pe Mac OS X la începutul lui 2005, după care au fost copiate pe Windows Vista (“desktop gadgets”) și apoi pe Android, iar notificări există de când există sistemele de operare moderne, inclusiv de când există Mac OS.

    Dacă Apple nu le-a introdus încă pe iOS, pentru a economisi resurse de sistem și baterie, nu înseamnă că le va copia de la alții atunci când le introduce.

  13. yo zic ca iOS 5 va rula pe iPhone 4 … si zic asta pt ca iPhone 4 nu va fi cum a fost iPhone 3GS fatza de urmatorul iPhone … si 3GS ruleaza decent iOS 4 desi are 256 rami si procesor mai vechi … si nu e o regula neaparat ca iPhoneul curent sa nu ruleze in totalitate urmatorul iOS … nu se intampla asta de ani de zile … s-a intamplat cu 3G care este al2lea telefon scos de Apple si nu al 9-lea si istoria sa se fi repetat de n ori pana acu … s-a intamplat cu 3G care oricum e mult mai slab decat 3GS … deci mai bine asteptam si vedem ce si cum … iPhone 4 are hardware destul de potent sa ruleze si urmatorul iOS … daca e sa ne luam dupa regula asta ca nu va putea rula bine, cat sa mai avanseze si un sistem de operare astfel incat sa ceara hardware mult mai puternic?

  14. iph 5 o sa fie prezentat pe 6 iunie… o sa fie un ipg 4 s… cu camera de 8mpx, flash modificat si poate ecran mai mare… dar ma indoiesc…modificarile majore vor aparea la iphone 6… asta e politica lor si nu o schimba nimeni, nici macar un cutremur… restul sunt doar zvonuri.
    cat despre ios… prea putin imi pasa .. eu unul sunt multumit ca nu are lag ca si pe android… nu am nevoie de tampenii de widget-uri care sa consume aiurea bateria.,.. daca vreau ceva neaparat intru in aplicatii…

  15. @tigris regalis: gresesti, in 2005, mai exact 29.04.2005 a aparut dashboard widget, dar inainte de asta a aparut yahoo widget engine, initial se numea konfabulator, intai a aparut versiunea ptr mac (10 februarie 2003), ulterior din 8 noiembrie 2004, odata cu versiunea 1.8 si ptr windows. ulterior apple a realizat Dashboard widgets ca parte a mac os x tiger.

  16. @Gabi: Da, dar Konfabulator rulează fișiere XML cu JavaScript, iar Dashboard widgets sunt fișiere HTML (cu CSS, JavaScript sau chiar cod de aplicații Objective-C ca la iOS apps), deci din punct de vedere tehnic sunt diferite. Într-adevăr, pornesc de la aceeași idee, de a prezenta informații în alt mod decât o fereastră uzuală de aplicații, iar această idee pornește de la Apple Desk Accessories, introduse de Apple pe Macintosh în 1984 și răspândite pe Mac OS clasic.