Samsung annonce une baisse de 60% de son bénéfice

logo Samsung

  Samsung est actuellement le plus grand vendeur de smartphones au monde, mais il annoncera la semaine prochaine une baisse colossale de ses bénéfices par rapport à la même période de l'année dernière. Selon une information transmise par l'entreprise Samsung selon ses investisseurs, ils devraient s'attendre à une baisse allant jusqu'à 60% du bénéfice trimestriel par rapport à la même période de l'année dernière, la concurrence croissante sur le marché des smartphones étant responsable de cette baisse.

  Même si les analystes américains et coréens s'attendaient à ce que Samsung d'annoncer un bénéfice trimestriel de 5.2 milliards de dollars, les voici ils annonceront un des 3.6 milliards de dollars seulement, soit 50 % de moins que les estimations. Samsung annonce depuis un an que le nombre croissant de concurrents producteurs de smartphones affectera ses revenus et ses bénéfices, et nous en avons maintenant la première preuve, la baisse étant l'une des plus importantes enregistrées ces dernières années.

  Il était finalement normal que les bénéfices de Samsung diminuent depuis qu'il a perdu sa suprématie sur le marché chinois, mais personne ne s'attendait probablement à un problème aussi grave.

18 COMMENTAIRES

  1. Samsung merita asta ..

    Am testat Galaxy Alpha , nu pot intelege cum poti sa produci un device atat de frumos dar cu un ecran atat de prost ,,
    Ecranul e praf , culorile sunt spalacite iar pixelii cat china ,,
    Pe intelesul tuturor , ecranul Galaxy-ului S2 e mult peste porcaria din Alpha ,,

  2. le trebuie noi piete :)) daca coreea de nord ar fi mai complianta cu tehnologia si ar incheia un acord cu tembelu, poate le-ar sari profitul.

  3. Ooops… ce păcat, fac niște tel așa de frumoase si originale si… uite… ce rea e lumea cu ei… nu le mai cumpara produsele SUPER ORIGINALE!!!

  4. Inaintea era marea nebunie de concurenta impotriva Apple,dar acum e concurenta mult mai mare,avem si Lg,Sony,Htc + alte telefoane din China care nu ajung pe la noi,dar care am auzit ca ar fi destul de puternice si lista poate sa mai continuie.
    Au pierdut si mult utilizatori din cauza ca tot insista in prostie sa utilizeze plastic,desii celelalte firme au inteles ca trb sa foloseasca alte materiale pt ca oamenii sunt innebuniti dupa telefoane din aluminiu sau din sticla + acel Touch Wiz pe care desii l-au mai imbunatatit tot mai e de lucru la el.

    Toata aceasta concurenta si faptul ca le scade profitul asa mult,pentru noi utilizatorii e doar de castigat,pentru ca exista concurenta si toti se bat sa ne ofere noua cate si mai cate ca sa le cumparam produsele.

  5. este absolut normal cand faci tel proaste din plastic.nici macar promisiunea ca S5 se va bloca mai rar nu le-a adua succesul :))

  6. eu nu m-as bucura prea tare ca isi rupe Samsung gatul. Sa nu uitam ca interesul nostru e sa avem telefoane mai bune si mai ieftine. Apple ne ”injura” cu telefoane scumpe si flawed (back light bleeding, antena gate, indoirea de acum + iosul busit la lansare + ram insuficient) si cand are ceva concurenta. Nu cred ca e bine ca Samsung o duce mai prost. Preferabil ar fi sa faca telefoane cat mai bune la preturile de acum. Probabil n-am mai fi incantati sa dam 1000 euro pe un telefon cu mar pe el in conditiile in care pretul de productie e sub jumatatea celui de vanzare. In oarecare masura e ca la Windows … cata vreme Apple sau alti producatori nu vor reusi sa raspandeasca mai mult proprile OS-uri, windowsul va avea pretul nesimtit de 250 euro.

    Concurenta e buna pentru noi. Nu suntem galerii de fotbal ci cumparatori. E prost sa fii fan(atic) cand e vorba de bani. Eu sper din tot sufletul ca Nexus 6 sa rupa piata (adica sa fie suficient de bun cat sa bata Apple). nu-mi place cum arata, e prea mare, dar in sfarsit va avea si Apple motive sa faca ceva cum a fost iphone 4s pe vremuri.

  7. Desi sunt fan si utilizator de produse Samsung sincer ma incanta aceasta veste. Nu mi se pare logic sa ceri mai mult de 2200 de lei pe un tel fie el mama high endurilor indiferent cine il produce (Apple Samsung Sony HTC etc). In cel mai rau caz productia oricarui high end nu depaseste 1000 de lei. Stiu lumea spune ca mai exista costuri cu R&D, marketing transport etc insa tot nu se justifica un pret mai mare de 500€ indiferent de ce marca vb. Problema e insa ca majoritatea se lasa vrajiti si scot banii respectivi. Ar fi suficient ca lumea sa fie umpic mai retinuta si sa vedeti ce ar scadea preturile peste tot. Si asta ar fi adevaratul castig pt toata lumea ca clientii ar cumpara in draci si firmele ar vinde mai ieftin dar mult mai mult prin urmare ar avea un profit semnificativ mai mare. Lacomia stim cu totii la ce duce – indifer ca te numesti Apple sau Samsung.

  8. Cititi cu atentie articolul sursa si veti vedea care sunt explicatiile scaderii profitului “operational” (daca e careva care sa inteleaga ce e asta):

    “The South Korean electronics giant said that while smartphone shipments increased, its operating margins fell because of higher marketing costs, fewer shipments of high-end phones and a lower average selling price for the devices”
    Profitul operational (EBIT) e ala care ramane inainte de impozitare, rezultatul financiar si rezultatul exceptional.
    Este influentat de Cheltuielile cu marketingul si cu Deprecierea. Daca o companie face invedtitii masive într-o perioada, EBIT este afectat de majorarea Deprecierii.

    Deci, nu plasticul a cauzat scaderea profitului operational, si nici performantele S5

  9. @ Zaone, multumesc pentru raspuns. Ai dreptate, scaderea profitului operational este de asemenea cauzata si de reducerea vanzarilor de terminale high-end (adica alea care au cea mai mare valoare adaugata in profitabilitate), si de reducerea pretului la terminalele medii (ca urmare a competitiei puternice pe segmentul asta). Ceel doua motive sunt scrise si in articolul original.

    Atata vreme cat nu ai structura contului de profit si pierdere, nu poti sti ce s-a intamplat acolo.
    Ce am vrut sa subliniez, este faptul ca scaderea profitului nu are legatura cu plasticul 🙂 asa cum scriu baietii, ci cu inasprirea concurentei, care forteaza Samsung sa coboare preturile de vanzare, cu diversificarea ofertei de terminale high-end (vezi si iPhone 6 plus) dar si cu marketingul exagerat.