Le PDG de Facebook affirme que les produits Apple sont vendus à un prix trop élevé

Mark Zuckerberg est l'actuel PDG de Facebook et dans une interview décerné au célèbre magazine Time Magazine parle de Tim Cook, de son point de vue sur une entreprise financée par la publicité et du prix des produits Apple.

Marc ZuckerbergFacebook

Selon le PDG Facebook, Tim Cook considère qu'une entreprise qui soutient son existence uniquement sur la base de publicités est ridicule, mais aussi que les produits Apple sont vendus à un prix trop élevé par l'entreprise américaine. La première affirmation est basée sur une déclaration faite par Tim Cook en septembre, il a ensuite soutenu que lorsqu'une entreprise vous propose un service gratuit, vous en tant qu'utilisateur êtes le produit et non un client qui utilise le service.

Ce qui me frustre, c'est que beaucoup de gens semblent de plus en plus assimiler un modèle commercial publicitaire à un décalage avec leurs clients", déclare Zuckerberg. "Je pense que c'est le concept le plus ridicule. Quoi, pensez-vous que parce que vous payez Apple, vous êtes en quelque sorte en phase avec eux ? Si vous étiez d'accord avec eux, ils rendraient leurs produits beaucoup moins chers !"

Passons à autre chose, Zuckerberg critique le modèle économique de la société Apple, vendant des produits à des prix très élevés, il affirme que Facebook était pensé comme une entreprise accessible à tous. Dans le cas d'Apple, la mission est complètement différente, les produits étant pensés pour être accessibles à un nombre beaucoup plus restreint de personnes, ce qui a apporté tant de succès à la société Apple au fil des années et leur apportera tout autant dans le avenir .

Notre mission est de connecter chaque personne dans le monde. Vous n’y parvenez pas en faisant payer un service aux gens.

Les divergences d'opinions entre les missions des deux présidents d'entreprise sont normales et il y en aura certainement de plus graves à l'avenir, mais peu de gens seront surpris par ce qu'ils diront.

16 COMMENTAIRES

  1. Fiecare are dreptul sa se vand la ce pretz vrea, mi se pare normal sa ai un segment de cumparatori si sa nu produci ptr toata lumea. Cum a spus si zuckerberger prin prestigiu care la mentinut a ajuns aici. Apple insemna calitate, design si bani multi

  2. Papagalul asta a lansat o petarda numita Facebook Phone (sper sa nu fi gresit denumirea). Ce se mai aude de telefonul ala? Se vinde bine in Punjab?

  3. Dragilor, sa va spun ceva din anumite surse pe partea electronica la care zaone nu are acces, pretul unui terminal iphone 6 16gb la final de asamblare este undeva la maxim 280 dolari. Faceti socoteala cata reclama si tam-tam-uri platim din buzunar pana la pretul de magazin – 650 euro. Sunt utilizator de iphone insa sunt scarbit de preturile ce le practica de aceea incerc sa imi cumpar cate o versiune noua la pret de productie de la pomanagii de lucratori de carusel ce merg si le gasesc in suedia si apoi vin sa le umfle la pret in romanica.

  4. hai fratilor sa numai cumparam iPhone ca apple face prea multzi bani pe carca noastra…hahahah ce mentalitate. voi aveti impresia ca cine cumpara un iPhone se intreaba cat a costat pe apple produsul. la urma urmei nu ma intereseaza cu ce se imbraca mireasa atata timp cat arata bine si imi satisface nevoile

  5. Apple4ever papagalul ala e miliardar in dolari si e in top cei mai influienti oameni de pe glob

    in schimb tu…..:))))))) esti 0 barat!

  6. Auzi la ala :)) cica papagal ca a lansat un telefon care nu a avut succes :))
    Papagalul ala a realizat un site care valoreaza 100 de miliarde de dolari :))

    Apple4ever,tu ce ai realizat pana acum?:))

  7. Prea multa frustrare:))Apple nu forteaza pe nimeni sa-i cumpere produsele .Pot fi considerate exagerate preturile multor produse ale firmelor renumite in foarte multe domenii,comparativ cu cele ale altor producatori mai putin vestiti.Poate unii n-ar da cateva mii de euro pe un ceas de firma, sau costum ,ori servieta samd,dar asta nu inseamna ca acele produse nu vor avea vanzare.Succesul brandului ,desigur ,se regaseste si in profit

  8. Ma uit la multi pe aici si imi dau seama de ce chinezii o sa ii rupa pe occidentali (EU si US). Adica pe noi. Chinezii nu dau doi bani pe brand. Apple, samsung , armani, versace,patek philippe??? Nu exista pentru ei. Sunt oameni practici si simpli. Prefera 0.5 secunde delay la deschiderea unei aplicatii si 300 de dolari in plus in buzunar. Chinezul nu intelege de ce iti trebuie un ceas de 5000 de dolari ca sa vezi aceeasi ora ca la un ceas de 3 dolari. In schimb occidentalii (vezi lufthansa) fac zeci de greve pe an ca vor salarii mai mari. Pentru ce? Ca sa isi cumpere branduri sau lucruri inutile. De exemplu iphone sau samsung cu care nu fac nici 20% din cat poate telefonul.
    Noi vrem ambalaje de lux la ce cumparam, desi il aruncam la gunoi in 5 minute. Chinezul il cumpara in punga. Occidentalii nu mai cumpara lucruri utile, cumpara branduri si vor salarii mai mari pentru asta. Trebuie sa aratam la lume ce aristocrati suntem. Un iphone costa cum spunea si @venericu undeva pe la 280 usd cu toate costurile (hardware, soft, marketing, publicitate, proiectare etc etc). Diferenta de pret este brand.

    Am trait temporar si in state si in china si pot face o comparatie. Americanii sunt niste oameni placuti, dar pot sa spun ca in china sunt niste oameni admirabili, impresionanti de la care ai ce invata. Din pacate pentru noi occidentalii, in timp ce ne certam pe samsung si apple, ei incet incet ne vor calca in picioare.

  9. Ei cer cât vor. Nu e nimeni obligat sa cumpere…….
    Daca ma întrebați pe mine , va spun ca sunt de părere ca cer putin mai mult decât oferă. Cred ca un preț cu 200€ mai mic ar fi corect.