Un étudiant de 18 ans a développé un système permettant de recharger les batteries d'un téléphone portable en 30 secondes (Vidéo)

[youtube]http://youtu.be/Ug1BBMtVYgI[/youtube]

  Eesha Khare est le nom d'un étudiant indien qui a eu l'inspiration développer un système qui permet une charge extrêmement rapide des batteries pour téléphones portables. L'étudiant a développé un supercondensateur qui permet aux utilisateurs de charger n'importe quelle batterie de téléphone portable en 30 secondes, ce système lui a valu un prix de 55.000 XNUMX $ de la société Intel, l'argent qui lui sera destiné pour fréquenter l'Université Harvard aux États-Unis.

  Google a été la première entreprise à manifester son intérêt pour cette technologie, mais jusqu'à présent, elle n'a pas réussi à convaincre Eesha Khare, déterminée à développer davantage le condensateur. Si un fabricant de terminaux mobiles parvenait à mettre sur le marché une batterie de capacité moyenne qui se chargerait en moins d'une minute, alors il connaîtrait sans aucun doute un succès extraordinaire, mais je crois que de bonnes années passeront et des millions de dollars jusqu'à ce que la technologie pourrait être mis en œuvre dans les produits de consommation.

24 COMMENTAIRES

  1. exagerand putin, romanul nostru a facut singur cam ce face marele Google, o masina care se conduce singura. Google dupa el sa vedeti cat este de tare tipul! Felicitari pentru amandoi! Exista viitor pentru planeta asta!

  2. Apreciez foarte mult inventiile si mai ales consider ca tinerii au o capacitate foarte mare de a inventa dar multi nu au oportunitatea de a o face din cauza sistemului de invatamint prost conceput care nu incurajeaza acest lucru in plus are efecte negative asupra personalitatii copilului .Nu ma refer la America unde se vad rezultatele ,americanii fiind si primii in lume unde inventiile sint implementate cel mai rapid dupa cum demonstreaza statisticile.Felicitari pentru Eesha Khare!Apropo la acelasi concurs a iesit cistigator si un tinar din Romania nu vreau sa gresesc dar parca luase locul intii!

  3. Andrei-Il flutura deoarece este roman, ce comic esti parca ai fi bula, . . . ai vazut vreodata un chinez sa fluture steagul romaniei ?

  4. Zaone ești un idiot! In loc sa scrii un articol despre românul care a luat locul întâi la ISEF tu vorbește despre cea care a luat locul doi pentru ca a încărcat o baterie timp de 20 de secunde si apoi a aprins un LED – mai e mult drum de bătut pana la încărcarea bateriilor mobilelor in același interval de timp…

  5. Baieti (si fete!), daca aveti mai mult de 20 de ani nu va asteptati sa fie implementata tehnologia asta in timpul vietii voastre. Estenta acestui articol e sintetizata in ultimul paragraf unde spune ca vor trece ani buni (as spune zeci de ani, ma rog…) pana sa vedem asa ceva pe piata…
    Fetita asta va primi niste bani sa-si vada de treaba ei si sa lase “chestiile serioase” in seama altora. Ca multe alte inventii geniale care au ajuns la gunoi probabil ca asta e si soarta dispozitivului respectiv.

  6. Ce nu intelege lumea este ca problema nu este la capacitor, la incarcator,ci la baterie!!! pana nu se gaseste o tehnologie care sa permita electronilor sa loveasta perpendicular suparafata electrodului si astfel sa tranfere complet energia nu se va gasi “metoda de incarcare in 30 de secunde”. Ca sa incarce o baterie de 2000 in 30 de secunde ar trebui ca numarul de electroni care lovesc electrodul sa fie astronomic!!!

    Singura metoda testata este cea care utilizeaza nano-tuburi care directioneaza electronii, cu mentiunea ca are un cost imens.

  7. eu inainte de iphone 3gs am avut un nokia 3310 si il tinea bateria 1sapt. deci nu inteleg de ce pe un iphone il tine bat o zi? in loc sa evoluam..involuam. in plus a disparut infrarosu…cu care imi faceam treaba f usor…iar nu inteleg de ce……si lista poate continua

  8. Am citit stirea aceasta In multe locuri dar nicaieri nu se face o comparatie cu o baterie de aceeasi dimensiune,si nici cu cel mai bun supercapacitor de pe piata.In general cele mai bune supercapacitoare nu pot retine decit foarte putina energie comparativ cu o baterie .

  9. in america de 20 de ani nu a luat un european locul 1 la acest concurs. acest european e roman, frumos. sunt curios daca bateria tine tot 30 de sec sau ca si o incarcare de 2 ore si jumatate

  10. Cumpăra ceva corporatie patentul ( ca multe altele care ne-ar schimba radical viata in mai bine) si cu putin noroc o sa folosească nepotii noștri despre inventia asta

  11. Tot respectul pentru Ionut Budisteanu, insa din pacate ceea ce a facut el nu are legatura nici macar cu domeniul mobil, din pacate nu e pe domeniul meu..

  12. Nicaieri nu Zice de incarcarea unor baterii. este defapt un condensator mai special care alimentat de la o sursa de curent timp de 20 secunde e in stare sa alimenteze un led pt nu stiu cat timp. inventia mielului, asta faceam eu la 14 ani dar nu mi-a dat nimeni bani :)))

  13. Flutura “saracul” de emotii pana acolo incat sa se hiperventileze de atatea emotii ! O fi muncit ani de zile si nu ii venea sa creada ! Revenind la “oita ” noastra , inventia din cate am inteles consta in idee care e inovatoare altfel nu iar fi dat premiu ! Ca va dura 1 an sau 7 pana va fi pusa in practica ramane de vazut ! Sa fie in viata asta …

  14. Ionut Budisteanu e din Rm.Valcea si a facut ceva legat de auto,nu are nici o trb cu site-ul sau domeniul asta.

  15. @Jack cum naiba mai vrei tu sa evoluam daca vrei ca fata sa stea deoparte? Nu vezi deja ca abea vin inovatii mai ales in domeniul bateriilor?
    @Iulian Parasc… tu n-ai auzit ca sistemul mananca din baterie cum vista papa din resurse? Sau ai auzit de bluetooth care isi face treaba de 5 chiar 10 ori mai bine ca infrarosu si mai ales la departare? NU involuam,sunt efecte secundare ale evolutiei 😉
    Bravo fetei! O felicit din plin.