Vidéo : Samsung Galaxy S 2 contre iPhone 4

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jint7FKQgi0[/youtube]

Samsung Galaxy S II c'est de loin le concurrent le plus sérieux de l'iPhone 4 disponible sur le marché depuis 1 an. Ceux de Samsung ont construit un smartphone avec un écran de 4.3 pouces et un processeur dual-core qui devrait être au moins 2 fois plus rapide que iPhone 4 mais d'après les tests ci-dessus, il semble que la différence ne soit pas si grande. Lors de la navigation sur le web, iOS perd sans recours face à Android OS, qui charge les pages plus rapidement et affiche désormais le contenu sans décalage lors du défilement ou du pincement pour zoomer. Concernant les jeux, il m'a semblé assez étrange que tout se charge plus rapidement sur l'iPhone 4, même si l'on parle d'un matériel inférieur à celui du Samsun Galaxy S II.

Apple doit produire un iPhone 5 dual-core avec un peu plus de RAM si possible, car le marché des smartphones est passé à un niveau supérieur et l'iPhone 4 est actuellement en retard.

37 COMMENTAIRES

  1. iPhone 4. nu-mi place SGS2 , m-am jucat 1 luna pe un android si nu se merita. Nu m-ai fac greseala sa dau un iOS pe android.Deocamdata nu am auzit pe nimeni sa se planga de iPhone 4 ca nu face fata cerintelor de zi cu zi.

  2. probabil ca urmatorul soft de android va fi mai bine optimizat… apple nu prea mai are ce sa optimizeze la i4… urmatorul iphone va trebui sa aiba un ecran mai mare… cred ca multi dintre noi s au saturat pana in gat de ecranul iphone ului chiar daca are rezolutie foarte mare… am facut schimb cu un prieten pentru o sapt de telefoane… dupa ce a trecut saptamana si am luat iarasi iphone ul in mana… parea sa aiba ecranul cat un 1100… in schimb imi era dor de ios

  3. Folosite in contexte diferite,amandoua sunt corecte.
    Ex: ¨Nu se merita¨ sa cumperi acele haine,in alt magazin sunt mai ieftine.
    ¨Nu merita¨ atentia ta,nu te iubeste.

    Radu , pune mana pe o carte de romana.

  4. dar unde e diferenta de hardware? ca yo nu prea vad … o fi avand el dual core sau ce procesor o avea si nu stiu cati rami … dar nu prea se vede … iphone 4 compenseaza prin iOS care are hardware optim pt iOS 4 … parerea mea

  5. Nu stiu despre voi, dar mie personal nu imi place Android-ul. Nu spun ca e slab sau ca are vreo problema, dar sincer cati dintre voi se mai pot desparti de un IOS odata ce le-a trecut prin mana? E frumusel telefonul, dar tot iPhone 4 pare mai bine realizat, finisajele sunt mai bune, materialele mai durabile. Poate ca Apple nu investeste mult in hardware(sunt multe ca performante peste iPhone 4), dar parerea mea este ca scot lucruri de o calitate net superioara si mult mai placut de utilizat.
    Tous les meilleurs!

  6. @Radu: ai pierdut esenta, era un “m-ai”. Nu vreau sa par rautacios, dar aici se potriveste zicala “râde ciob de…”
    @alex_pure: verbul “a merita” nu are forma reflexiva, drept urmare orice exprimare de forma “nu se merita” e gresita, indiferent de context. Ca sa fiu mai exact: Indrumator ortografic, ortoepic si de punctuatie.

    Ontopic: Ambele terminale isi fac bine treaba. Contrar celor spuse mai sus, prefer un smartphone cu diagonala de maxim 4″. Unul cu diagonala mai mare, mi-ar vinde iluzia ca pot muta unele dintre task-urile pe care le execut pe calculator, pe smartphone. Dar si un 5″ e doar o amagire. Nu stiu voi cum lucrati (si cat), dar eu prefer sa imi organizez workflow-ul astfel incat sa folosesc smartphoneul cat mai putin. Doar lipsa tastaturii fizice duce, pe termen lung, la o gramada de timp irosit.
    In ansamblu, cred ca Android s-a maturizat suficient, incat sa fie un competitor redutabil pentru iPhone. Si RIM vin un terminal la care am visat demult: combinatie touchscreen cu tastatura fizica. Eu nu vreau sa fac “de toate” cu smartphoneul, dar vreau sa execut cat mai rapid taskurile pe care le fac cu ajutorul acestuia. Cheers!

  7. @Alex ai dreptate … pai de aia Apple scoate un telefon pe an, iar ceilalti scot n telefoane androide … si Apple are un atu: iOS-ul si multitudinea de aplicatii (iar in completare vin jailbreak-ul si apoi posibilitatea de instalare a aplicatiilor crackuite) care fac din iPhone 4 un telefon fara concurenta zic yo … chiar daca nu stiu ce telefon incarca paginile cu 1 sec mai repede, sau chiar daca ii lipseste flash-ul si chiar daca are unele probleme cu semnalul daca tii mana nu stiu cum …

  8. Astia de la Android la anu vor scoate in pnm un telefon de 5inch si stitzi ceva 🙂 ….in 4 ani telefoanele nu vor mai exista pe piatza 😉 …ca vad ca in fiecare am tot “trag” de ecran astia ! Lol :)) ! Iar testul acesta este unu ce nu isi are rostul ! Astept o comparatie intre SGS 2 whatever si iphone 5:) ! Asta da test ! Pana atunci tot iphone 4 iese invingator ( design / performanta / software ) !!

  9. Mi se pare doar mie sau Galaxiurile astea sunt niste copii nesimtite dupa iPhone? Daca va uitati la desing, iconite, si cand intra in video.. aceleasi butoane.

    In fine, iPhone-ul a fost cam primu telefon cu iconite(meniu) de genul asta, mai ales alea 4 de jos (principalele). Dupa apple a venit cu appstore, androidul a venit cu marketu ala.

    Ideea e ca apple o sa fie intotdeuna cu un pas inaintea tuturor!

    Repet, asta e doar parerea mea..

  10. Alex Pure, mi-ar placea sa pui tu mana pe o biblioteca intreaga…poate a fost doar o scapare din partea ta:))))))))))

    Ciprian ma seaca rau cand aud sau vad scris “se merita” si din cauza asta mi-a scapat cealalta tampenie

  11. Samsung s2 e ca un iphone 4 cu jailbreak adica are de toate si va spun sincer daca ar fi aratat atat de bine precum iphone 4 faceam o precomanda. Spunea cineva cum ca se misca aproape la fel ca iphone 4 cu toate ca are procesor mai mare dar ia incearca tu sa faci jb dupa care sa instalezi o thema misto , mai instalezi si un videowallpaper ca na sgs 2 are sa mai instalezi si sbs ,autorotate si mai sunt multe dupa care sa faci testu asta .
    Ios de asta e asa fluid pentru ca ii lipseste multe si de asta dupa ce facem jb si mai instalam ceva e praf . Daca androidul ne-a luat la testul de browser cu tot cu flash activat atunci suntem praf dar eu ma uit la telefonul meu ip4 cu ecranul meu mic si cu tastatura mea mica dar care arata super ca un zgarie nori , sticla si metal si tare imi place.!
    Eu am fost printre primii care au luat 3 g cand a venit prima oara la
    orange si pot sa spun ca ma gandeam ce naiba sa fac cu el pentru ca erau cateva aplicatii deaiurea nu era nici messengerul nimik , praf , exact ca androidul la inceput asa ca nu mai spuneti voi astia ca e naspa androidul ca nu are aplicatii pentru ca o sa aiba si o sa ne bata la curulet!
    Abia m-am trezit ,ma duc sa beau cafeaua , o zi buna!

  12. Avand in vedere cate firme fac androide, trebuie sa ne asteptam ca in cativa ani iphone o sa “moara”, daca nu schimba ios-ul cu totul. Multe chestii default nu sunt prezente, bluethoot, setari camera, (nu-mi mai vin in cap acum). Daca pana acum au rezistat, cu sistemul asta de operare “inchis” nu cred ca o sa le mai mearga mult. Pe de alta parte trebuie sa foloseasca hardware mult mai puternic, pentru a acapara toate androidele de pe piata.Faci jail, pui sbsettings rotator winterboard si deja scad performantele.Daca vroiau, puteau sa implementeze dual core chiar in i4.

  13. Cred ca ipone a fost un pionerat pt toi cei care acum fug in spatele lui .Ca nu va rezista prea multa vreme asta ramane de vazut.Nu sunt un fan inrait al iphone tocmai din prisma restrictiilor impuse.dar cred ca pana in acest moment e cel mai bun de pe piata. iar despre dilema cat si cum va supravetui ios cred ca asta va fi singurul motiv ::real::pentru care nu voi reusi sa dorm in seara asta.o zi frumoasa atat pentru iphonisti cat si pt androizi

  14. Comparatiile intre Galaxy S2 si iPhone 4 sunt relativ inutile. iPhone-ul 4 a aparut cu aproape un an mai devreme decat Galaxy S2 si prin urmare, e normal ca acela sa aiba dotari mai bune.

  15. Totusi iPhone 4 se vinde mai bine acum, deci o comparatie intre ele e utila pentru cei care sunt in cautarea unui smartphone. Fara comparatii cum ai putea sa iti dai seama ce are unui si nu are celalalt?

  16. Apple ramane apple…au facut comparatie acuma cu I4 … dar cand vor scoate astia I5 si din cate se spune despre el… ecran transparent si multe altele… Samsung, nokia, si altele toti incearca sa copie iphone… si de ce?

  17. bai laur daca vrei sa stii iphone foloseste cateodata componente samsung deci samsung nu copiaza nimic si la iphone nu poti folosii camera pt video conferinte nici blueutooth-ul decat intre iphone dar de ce? Ca sa cumpere si sa aiba toti iphone asta este raspunsul!

  18. @Domnul Avocat, daca consideri ca iphone 4 este pe S2, crezi ca 5-ul va fii mai slab :)) ? E clar c-o sa fie cu mult peste.

    Din punctul meu de vedere Apple scoate un telefon pe an, cand se asteapta urmatorul iphone incep si restul telefoanelor sa ajunga la performanta lui. Cel mai mare avantaj care il are iphone-ul este ca exista n aplicatii, chiar si in Cydia am gasit niste aplicatii care m-au lasat masca, exista multi developeri cu idei absolut geniale. Degeaba are S2 Dual-Core, iphone-u’ are propriul sistem de operare, asta il face sa se ridice la un nivel poate chiar mai mare decat un telefon mai performant in “componente”.

  19. mah nu mai faceti aici limba romana:)) ca nu de aia vorbiti pe siteul asta si nu mai stiu care o zis dar are dreptate cu telefoenele ca nu vor mai exista daca tot maresc din ecran de fac draq doar telefoane ca si iped

  20. Comparatia e valida si probabil ajuta destula lume.

    Avantaje iPhone: Datorita sistemuli de operare proprietar performanta e ridicata chiar cu un hardware mai invechit. Sistemul de operare e matur si se comporta bine.

    Dezavantaje: Sistem de operare inchis fapt pentru care apar optiuni noi doar daca Apple decide ca merita pentru un grup mai mare de utilizatori. Se pot adauga setari si optiuni ca “layer” suplimentar ce scade peformanta.
    Desi multa lume se plange de ce nu au folosit dual core pentru ca era disponibil, dar trebuie luat in calcul si durata bateriei si alte caracteristici ce sunt luat in calcul la un sistem mobil.
    Costul ridicat este un dezavantaj major.

    Galaxy S2 e un telefon deasemenea elegant, si sistemul de operare “open source” face ca inovatiile sa vina din partea comunitatii. Sistemul de operare a ajuns la maturitate si se comporta deasemenea bine.

    Desi sunt discutii ca X a copiat pe Y sau invers, adevarul e la mijloc. Orice producator de telefoane (smartphones) se va uita la comportamentul utilizatorilor si va incerca sa integreze cele mai folosite aplicatii / setari in platforma la urmatoarea generatie indiferent de ce sistem de operare le-a avut prima data. Singura problema este cu licentierea daca au fost patentate de cineva inainte, lucru pentru care anumite lucruri sunt implementate un pic diferit.

    Galaxy S2 are o integrare cu Gmail, Google Maps etc. mai usoara decat iPhone, la fel cu integrarea cu iTunes e mai simpla cu iPhone. Totul depinde de preferintele proprii.

    Chiar daca iPhone pierde din piata in fata telefoanelor cu Android, platforma nu va muri niciodata, poate doar va deveni din nou un produs mai de nisa. Apple nu va pierde niciodata pe acei fani inraiti care vor cumpara produsele fara a compara cu competitorii, dar si acesti fani aleg iPhone pentru ca le este comod. Sunt siguri ca daca vor cumpara un produs Apple vor avea un produs matur si stabil. Intotdeauna vor fi “carcotasi” care vor comenta de unu si de altul, dar alegerea depinde mult de mediul de folosire.

    Unii prefera telefon mai mic cu set redus de brizbrizuri, altii doresc un ecran mai mare sa se uite la filme in tren. Dezavantajul major Apple fata de multe telefoane cu android este pretul pentru performanta hardware bruta oferita.

  21. ieri am intalnit pe cineva care tinea in mana un Iphone si se uita cu mare interes la Galaxy S II pe care eu il aveam in mana…mi-a spus ca ii place telefonul lui insa nu rezista tentatiei de a nu avea si un SGS II…datorita ecranului si a grosimii…pe omul asta i ce categoriei il bagam?:))))

  22. cam asa ti se intampla, dupa ce vezi un SGS II, Iphonele 4 ti se pare sinistru de greu si de mic! Eu unul sunt dependent de ecranul de la SGS II…pot citi cu usurinta si sa nu mai vb de filme….sau de filmari care se vad impecabil….ceea ce mi se pare oribil este carcasa din plastic de pe spate…care ma scoate din minti…! Tr sa regleze asta intr-o varianata viitoare!

  23. @dragos J: În categoria celor care câștigă bani nemunciți și-și permit să-i irosească pe tot felul de “tentații” costisitoare care li se năzăresc pe moment! 😛 Un om calculat se informează temeinic înainte să cheltuiască o sumă deloc neglijabilă și abia apoi își ia un smartphone (nu două, ca individul ăla, că nu vorbește la două deodată!), probabil nu o imitație ieftină care ține un sezon, după care este uitată de toți, inclusiv de producător.

  24. Cand vine vorba de baterie toate sunt din acelasi “aluat” sunt smartphonuri si nu cred ca s-a inventat pana acum ceva care sa tina mai mult de 2 zile! In ceea ce priveste diferentele dintre cele 2 tel S2 si Iphonele..parerea mea sincera este ca S 2 oricat de tare este si pe buna dreptate este un smartphone execeptional, tot Iphonele se vinde in draci!!! Din pacate!!! Si asta pt ca are bling bling si e f f usor de folosit! E un telefon pt domnisoare!