Les réparations apportées aux iDevices peuvent causer de gros problèmes

  L'année dernière, un passager d'un avion commercial survolant l'Australie a remarqué que son iPhone commençait à émettre du plaisir, l'appareil prenant feu à un moment donné. Heureusement, personne à bord de l'avion n'a été blessé, mais l'iPhone a été détruit et la batterie du terminal est imputée. Eh bien, la batterie était vraiment à blâmer, mais elle ne s'est pas cassée d'elle-même, mais a été "aidé" par une vis qui l'a percé. Cette vis serait restée dans l'iPhone après un remplacement de l'écran, effectué dans un service non autorisé par Apple à effectuer de telles procédures.

Le téléphone a été envoyé au Bureau australien de la sécurité des transports (ATSB) dans le cadre d'une enquête sur l'affaire, qui a révélé qu'une vis égarée a percé le boîtier de la batterie, provoquant un court-circuit provoquant une surchauffe de la batterie. 

La vis à l'origine du problème était le résultat d'un travail de remplacement d'écran bâclé effectué par un centre de service non agréé. Une vis située au bas de l'appareil, à côté du connecteur à 30 broches, s'est glissée dans le combiné et a provoqué la perforation du compartiment de la batterie.

  Dans l'image ci-dessus, vous avez montré la vis à l'intérieur de l'appareil, et les autorités australiennes ont récemment clos le dossier concernant le problème de l'iPhone, concluant que cette vis était à blâmer. Bien sûr, de tels problèmes peuvent survenir dans n'importe quel service, pas seulement dans les services non autorisés, mais le bon côté est que la batterie n'a pas pris feu d'elle-même et qu'il a fallu l'intervention d'un corps étranger pour l'endommager.

18 COMMENTAIRES

  1. Asta-i vrajala,un surub,mai ales situat in partea in care este in poza,nu are cum sa faca scurt la baterie sub nici o forma.Aproape orice baterie li-ion are protectie termica si scurtcircuit…deci nu poate iesi fum dintr-un idevice,numai daca il supralimentezi.Modelul si marimea acelui surub,nu face parte din constructia idevice-ului.In cel mai rau caz,in urma unui scurt,rezulta umflarea acumulatorului

  2. Lithiu in contact cu aerul ia foc sau ceva de genu asta e sigur side reparat …. Greseala asta se putea intampla si la apple …. La noi nu uita suruburi … Din contra ca la service-urile astea gsm iti fura suburile in draci..

  3. @zaone: Sa fim seriosi, si aia care lucreaza la apple sunt tot oameni, crezi ca aia nu gresesc? Oricine poate gresi, pana si un robot, ca si aia tot de oameni is programati…

  4. Daca reusiti voi sa asamblati un iphone cu un surub situat in fata sau in spate bateriei.. E vrajala de 2 lei si ori cine a desfacut un iphone poate sa confirme.

  5. Zice bine Alexhfv…nu avea cum sa asambleze telefonul cu surubul ala acolo, l-au bagat la presa sau ce? E cusita cu ata alba toata pioveste

  6. Si turnurile pe 11 sept 2001 au cazut din cauza unor avioane…. Bla bla marmota inveleste in staniol…(acoperirea apple pt unele probleme)

  7. intr-un iphone,nu ai loc in plus nici macar pentru un surub de-al lui,dar sa fie si mai mare?Chiar este cusuta cu ata alba,toata povestea.Plus ca,din cate imi amintesc eu,nu a fost singurul caz semnalat.A mai fost un caz.Si ala tot un surub avea?Sau avea o surubelnita si un cleste?

  8. Si eu cred ca e “vrajeala”. Apropo, ați observat cât de des se explica incendiile prin așa zise scurtcircuite? Una-doua, specalistii au găsit cauza incendiului: un scurtcircuit. Multe sunt vrajeli si aici. Teoretic scurtcircuitele ar trebui sa provoace arderi de siguranță si întreruperea curentului si deci evitarea incendiului (nu se potriveste aici cu bateria).

  9. iar partea proasta pt poveste e,ca nu poti inchide capacul din spate cu asa surub pe baterie,numai daca fortezi capacul,iar acolo unde era surubul respectiv ramanea urma lui in urma incidentului respectiv,atat de la afumatura cit si de la presiune…..penibila poveste..

  10. Am schimbat pt altii baterii de 3gs insa este greu de crezut asa ceva, nu am vazut ca nu e surub asa de lung inauntru ca in poza. Greu de crezut dar nu imposibil , surubul ala nu e de la iphone, e de la alt producator. Trebuie sa fii zapacit tare ca sa faci asa ceva…