Apple realizza un MacBook 3G, lo perde e ora lo rivuole indietro

     Acum cateva saptamani am scris un articol in care va vorbeam despre un prototip al unui MacBook echipat cu un modem 3G pe care Apple l-ar fi produs in urma cu cativa ani. MacBook-ul era atunci listat pe Craig List intr-o licitatie insa era in perfecta stare de functionare desi modemul 3G era nu avea software compatibil. Actualul posesor al MacBook-ului, numit Carl Frega, a achizitionat produsul, initial stricat, de pe Craig List, l-a reparat si l-a vandut insa noul proprietar a mers cu el la un Apple Store unde MacBook-ul a fost desfacut si angajatii Apple au constatat ca in el se afla componente instalate de utilizator si au refuzat sa ii acorde garantie. Noul proprietar l-a chemat in instanta pe Frega si instanta l-a obligat sa isi ia MacBook-ul inapoi iar cateva luni mai tarziu produsul reapare intr-o licitatie pe Craig List.

Opened machine to observe that nearly every internal part was 3rd party; main logic board, optical drive, display, hard drive, top case, and others. Machine number (W8707003Y53) is also not recognized as a valid number. 
Proposed Resolution: Denied services; machine has been modified by unauthorized providers beyond repair.

      Partea interesanta a povestii acum incepe deoarece Apple doreste sa ii fie returnat prototipul MacBook-ului care a trecut printr-un Apple Store in care angajatii nu l-au recunoscut ca fiind produs de companie. Licitatia de pe Craig List ajunsese pana la 70.000 $ desi nu e clar daca ar fi platit cineva acei bani pe MacBook-ul 3G insa va fi interesant de vazut daca Apple ii va oferi o compensatie lui Carl Frega. Compania din Cupertino i-a cerut deja sa stabileasca o data la care cineva va fi trimis pentru a lua prototipul insa Frega nu le-a confirmat celor de la Apple intentia de a il returna.

      In final Apple a avut produsul in magazin, putea sa il retina acolo insa angajatii nu si-au dat seama ce tin in mana iar acum compania se tine de proprietar sa ii fie returnat prototipul la 4 ani dupa “pierderea” acestuia.