Zo ziet een opgezwollen iPhone-batterij eruit

  We hadden het vorig jaar en dit jaar over iPhone-terminals waarvan de batterijen ontploften, opzwollen of in brand vlogen. Gevallen waarin batterijen exploderen zijn vrij zeldzaam omdat de meeste batterijen zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat, in het geval van een storing, alle energie vasthoudt die vrijkomt door de cellen en alleen maar opzwelt. In de afbeelding hierboven hebben we twee batterijen, beide van de iPhone 3GS-terminal, maar één ervan is functioneel en één is vernietigd. De rechter is opgezwollen en heeft een barst in de behuizing en de metalen band van een iPhone 3GS-terminal die door een gebruiker is meegebracht om te worden gerepareerd bij een Brits bedrijf.

We krijgen nogal wat telefoons die eruitzien alsof ze op het eerste gezicht zijn gescheurd. Als we ze openmaken, is de batterij enorm opgeblazen. De kracht is sterk genoeg om plastic te breken, metaal te buigen en schroeven los te laten.

  De afbeeldingen zijn afkomstig van die van iPatch die steeds meer iPhone-terminals met gezwollen batterijen lijkt te ontvangen en een iPhone die door een dergelijk probleem wordt getroffen, is in sommige gevallen niet meer te herstellen. Hoewel we het hier over de iPhone 3GS hebben, zijn de iPhone 4-terminals niet immuun voor problemen, omdat sommige ervan bijna twee jaar oud zijn. Voor de iPhone 4S gaat het voorlopig goed, omdat gebruikers geen problemen melden.

19 REACTIES

  1. @Andy – Nu este nici un fake, bateriile se pot umfla la fel ca in imaginea de mai sus si chiar pot exploda, nu trebuie neaparat sa fie baterie de la un iPhone. In general la bateriile lithium-ion se poate intampla, din cauza unor defectiuni de constructie sau de utilizare neadecvata.

  2. Eu am patit-o la fostul iPhone 4 dupa ce am schimbat-o (tinea destul de putin si se stingea tel cand vroia el). Am tinut-o si pe cea veche pt a fi sigur ca bateria e problema, sa nu fi dat banii degeaba, iar dupa 3 saptamani, noroc ca am vazut-o in sertar si am aruncat-o ca era aproape cat cea din poza. Acum, totul e ok cu asta noua si nici la 4S nu sunt probleme.

  3. De asta e bine sa ai acces la baterie..daca vezi ca incepe sa se umfle o schimbi ..cand o baterie ajunge ca cea din poza mai mult ca sigur ca o sa ai nevoie si de o carcasa noua la tel poate si placa de baza depinde ce crapa , in cazu asta mai bine iei altu .

  4. mie mi sa umflat la un htc diamond bateria dar doar putin cat sa nu se mai inchida capacul din spate , cunoscatori mi au zis ca din cauza frigului ca ash fi vorbit la tlf cand erau minus grade , acuma nush

  5. exact la fel a patit prietena mea cu un telefon nokia doar acolo problema nu era bateria ci telefonu a schimbat 3 baterii si fiecare se umfla.
    Si porblema exact este foarte greu de depistat, avand in vedere faptu ca am experienta cu tel mobile, tin sa cred ca problema e una electronica (o componente , sau mai multe din tel.).
    Problema raportata de catre cei de la Nokia era “sleep current”.
    Aceasta insemand ca tel. si consuma si se si descarca prin baterie .Simptomele pentru a observa umflarea bateriei sunt descarcarea rapida a telefonului chiar daca este inchis(in sleep mode).
    Sper sa fie de ajutor.

  6. cea de-a doua zici ca e o punga cu lichid…nu e nici un fake, a patit si taicameo (dar nu asa rau) la o baterie de nokia. Numai ca el ajungea seara acasa si il punea la incarcat toata noaptea, pana dimineata cand pleca la serviciu. Deci aviz pentru cei care tin telefonul la incarcat toata ziua, pe langa faptul ca incepe sa nu mai tina bateria, se poate umfla, si poate produce pagube telefonului. Un telefon trebuie tinut in medie 1h:30-2h in functie de cat de descarcata e bateria, cand e full o scoateti de la incarcat.

  7. Am avut si noi in service 3g/s cu bateriile umflate..in afara ca iti crapa spatele nu afecteaza cu nimic aspectul telefonului…si se datoreaza lasarii excesive la incarcat sau prezenta lichidelor in terminale..sunt foarte sensibile