iPhone 5 verliest van de "concurrenten" in een prestatietest in benchmarks

  iPhone 5, een smartphone van 10 maanden oud, werd vergeleken door de Welke? met smartphones die onlangs door terminalfabrikanten op de markt zijn gebracht Android si BlackBerry. Ter vergelijking werd Geekbench gebruikt en de door de smartphones verkregen score werd gebruikt om de apparaten, de terminal, te positioneren iPhone 5 van de van de Apple met de slechtste prestaties. HTC One si Samsung Galaxy S4 waren de apparaten met de beste prestaties, iPhone 5 voor zich hebben BlackBerry Z10 si Samsung Galaxy Note 2.

  1. Samsung Galaxy S4 – 3188
  2. HTC One-2798
  3. Sony Xperia Z-2173
  4. GoogleNexus 4 – 2134
  5. Samsung Galaxy Note 2 – 1950
  6. BlackBerry Z10 – 1698
  7. Apple iPhone 5 16GB - 1664

  Als je naar de scores kijkt, die alleen de processorkracht weergeven zonder rekening te houden met de mogelijkheden van de grafische chips, zul je zeggen dat de Samsung Galaxy S4 2 keer sneller is dan de iPhone 5. Met 2 keer meer cores is de HTC One en de Samsung Galaxy S4 had normale resultaten voor een dergelijke benchmark, maar we weten allemaal dat de onlangs gelanceerde Samsung-smartphone problemen heeft met vertraging in het gebruik. Dit soort benchmarks geven geen reële situatie weer in termen van prestaties bij dagelijks gebruik, ze laten ons zien hoeveel verwerkingskracht de hardware in de terminals heeft, maar in het geval van Android maakt de software die verwerkingskracht helaas nutteloos.

27 REACTIES

  1. Bine ca e ultimul la toate testele pe care le fac … “Curios” cum de se vinde cel mai bine dintre toate :)))

  2. eu sunt fan apple de cv timp si dak nu iese cv surprinzator la ios7…(au ajuns sa copieze androidu)…o sa trec la s4…de la iph 4 incoace nu am marit decat ecranu …pacat de cand nu mai e steve sa ales prafu…au ales culori prea aprinse pe ios7…park nu mai e acel ios care il fc ei odata…

  3. @Alexik29 – Lol:)) tu n-ai fost niciodata fan Apple. N-ai inteles niciodata mesajul lor. Muta-te de pe acum la S4 si cruta-ti suferinta.

  4. poate cineva care cunoaste cu adevarat sa imi raspunda daca se merita sa imi cumpar un htc one pe langa iphone?

  5. @valeriu9 – vrei o comparatie intre i5 si htc? Da sunt multe, dar am tinut in mana htc one si nu m-a impresionat deloc. Sigur un i5 fara jailbreak e MORT de-a binelea, dar calitatea apps @ tweak-urilor din cydia il fac net superior oricarui telefon, fie el htc one sau S4. Punct.

  6. Lasati voi panaramele astea de benchmark-uri ca vine Apple cu 5S-u si cu procesoru A7 si rupe gura targului.De la pozitia de jos se duce la cea de sus cu putere maxima.

  7. @Valeriu9 Acum 2 saptamani am vandut iPhone-ul meu 4S si am luat un HTC One. Telefonul e super, face ce promite, isi merita banii, dar efectiv nu m-am putut obisnui cu marimea. Sunetul e tare si la propriu si la figurt, camera e ok, n-are lag, bateria e slabuta.
    Norocul meu ca i-a placut foarte mult fratelui meu si mi-a dat un alt iPhone 4S + diferenta si i-am dat HTC-ul.
    Daca esti pregatit pentru schimbare, decat S4 sau alte telefoane, recomand One, chiar e The ONE(sau ZaOne) al telefoanelor cu Android + ca nu e nici cel mai scump si vine cu 32GB minim.

  8. @Valeriu9 : Aceeasi dilema o aveam si eu…Merita … Ai incredere ! Asa am si eu… Htc One e cu adevarat un telefon…cei care habar nu au ,spun altceva…! De iphone o sa te convingi foarte repede ca nu mai ai nevoie.. ! ‘Lumea’ telefoanelor e altceva, nu ce ofera iphone azi ( candva a oferit, acum in nici un caz)… O sa vezi ca in curand iphonele tau , va fi telefonul din sertar…experienta’ Htc One va umbri’ tot ce ai simtit langa un iphone.

  9. @Adriel – la ce e bun sa ai asa telefon “ce umbreste tot” daca nu ai aplicatii ? fa o comparatie simpla: feisbuc iOS vs feisbuc android

  10. @Valeriu9 – eu spun asa: nu casca gura la toti “baietii” care cred ca ei le stiu pe toate …. Dute mătăluță intr-un magazin, pune mânuța ta pe ce vrei sa cumperi, joaca-te cu el puțintel, daca iti place il cumperi, daca nu … nu. Nu te lua dupa unul sau dupa altul … Parerile altora ar trebui sa conteze in proportie de maxim 10-20% asupra deciziei finale. Eu sunt de parere ca toate smartphone-urile sunt bune, acum depinde de cea ce vrei tu de la el!
    Este o discutie prea vasta ca sa mai continui … Bafta in decizie 😛

  11. @Sergiu : avand iphone inainte si acum htc one… Cu siguranta stiu ce vorbesc… Nu scriu aici’ doar de dragul de a scrie ! Dar… ‘ in tara orbilor,chiorul e imparat’… !

  12. Sunt convins ca majoritatea care vor sa isi schimbe iphone ul( din diferite motive) vor merge’ spre Htc one… E prea plafonat’ iphonele.Stiu ca imi dati’ dreptate.

  13. @Valeriu9- am avut htc one inainte sa apara in romania. Un tel super laudat dar mai are de mancat paine pana ajunge sa fie asa util ca un iphone. Are cea mai proasta tastatura existenta la un smarphone. Inceata , extrem de slow. Am instalat alta din gplay dar imbunatatirea a fost minima. Daca esti utilizatitor rapid de mesaje pe oricare aplicatie de acest gen il dai de pamant in secunda doi. Apoi partea de plastic de pe laterala se ingalbeneste in prima luna de utilizare. E greu si prostia aia de blink feed e inutila lt romani. Asa k te sfatuiesc sa nu iei. La fel S 4. Am avut doua. Lucruri tipic rusesti: mari si proaste si pierzi in ele 5% din valoarea lor lunar. Un S4 lansat acu 2 luni era 3000, acuma este si cu 2000

  14. @Besesku : Vorba aia’ : ‘ numele spune totul despre om’…Cu siguranta, avandu-l inainte de a aparea in Romania , nu te-a ajutat sa intelegi ce inseamna acest telefon si putinta’ lui…

  15. @Adriel eu inteleg perfect ce spui. Difrenta este ca tu ai facut pasul si ai schimbat iphone-ul. HTC One este un telefon care merita sa stea langa iphone ca si calitate a design-ului. Pacat, mare pacat ca ruleaza android. Android-ul pentru mine in comparatie cu iOS este un os prost optimizat si are un ecositem de rahat. Punct. Daca ar fi sa schimb as trece pe windows phone sau blackberry fara sa ma gandesc la android si vestea buna este ca citeam un zvon cum ca HTC vrea sa scoata One cu WP

  16. Am avut Galaxy S4 cumparat nou din magazin si in 3 saptamani l-am dat la schimb cu un iPhone 5.

    Functia WatchOn (cea care iti permite sa schimbi postul la TV si nu numai) nu mai functiona,cand o deschideam era pur si simplu alba.
    Telefonul are un lag absolut enervant.
    Sa blocat de vreo 3ori si am fost nevoit sa-i scot bateria si sa o pun la loc.Si multe altele…

    Nu a fost primul telefon cu Android dar am zis sa mai dau o sansa Androidului,cu siguranta a fost ultima.

  17. Doamne ce ma enerveaza benchmark-urile astea.Cred ca astea is facute pentru copiii aia care stau zilnic in fata calculatorului si compara numere si dupa aceea ies afara si se cearta cu prietenii ca ala e mai bun ca are scor mai mare in benchmark.V-o spun pe buna dreptate ca cel mai rapid telefon la ora actuala e iPhone 5.Asta o spun si cei de la engadget,pocketnow etc.Toti reviewerii care au facut un versus intre i5 si orice alt telefon au spus ca la ora actuala nu exista telefon mai rapid decat i5.Dar desteptii astia vin cu niste teste de 2 lei sa ne arata cat de rapid e gunoiul ala de S4 cu lag in meniu.Am rulat Temple Run 2 pe 4S-ul meu si pe S4.Si ghiciti?L-am batut cu vreo 5 secunde.Plus ca hardware-ul de pe S4 e de 2-3 ori mai puternic decat cel de pe 4S.Dar aici se vede optimizarea sistemelor de operare.Degeaba, niciodata nu va avea Android-ul fluiditatea si stabilitatea iOS-ului.Nici nu mai vorbim de design.Android-ul zici ca e facut de niste tractoristi sau de padurari.Nu se compara cu finetea si eleganta iOS-ului.Asta e.Cat despre trecerea de la i5 la One sincer nustiu ce sa zic.Personal, tin umpic la HTC One deoarece mi se pare un telefon bun, dar tot nu as recomanda sa dati i5 pe One din cauza Android-ului.Cat despre S4, doamne fereste.Sa nu dati vreun iPhone pe S4 ca faceti cea mai mare greseala.

  18. @Skero666 : Mai… Prunc’ rau ! Htc one cu WP nu va exista … Spre norocul tau.Si stii prea bine ca nu vei cumpara profilul asta de telefon… Si daca se incadreaza in standardele tale…

  19. @Adriel nu inteleg “profilul asta de telefon” la ce profil de telefon te referi? am avut sony ericsson cand intredevar faceau telefoane, htc cand toata romania se criza dupa N95 vandut pe la colturi, inteleg ca m-ai catalogat ceva isheep din cateva randuri intr-un comment, dar te rog, dupa cum spune si titlul blogului – “idevice”, du-te acasa.

  20. @Skero666: Scuze… Nu sunt aici ca sa te cataloghez ! Experienta personala cu un anumit model de telefon, e diferita de la om la om.Evident ca ai avut mai multe telefoane care te-au incantat la momentul respectiv,cu bune cu rele… Dar… Sa spui ca “pacat,mare pacat ca ruleaza android” e deplasat total.Nu comparam aici android vs. etc… Comparam experienta personala ce rezulta din alegerea unui model de telefon. Tot timpul ma aliniez’ cu ceea ce am nevoie in acel moment ! Tu recunosti ca ai schimba pe bb sau wp…ceea ce mi’ se pare corect… Dar.. d.p.m.d.v. La ora actuala Htc One cu androidul ( ce tie nu iti place) e cel mai -open mind- telefon… Nu am avut nici o problema android’ ica cu el sau alt gen de problema de 2 luni de cand il am si nu vb. Ca sa nu tac.Cand o sa ai ocazia sa savurezi’ un Htc one , o sa imi dai dreptate. Sunt multe de scris si de zis… Seara linistita ,Skero666