Samsung verliest 1 miljard dollar aan waarde van de beurskapitalisatie na een besluit van Barack Obama ten gunste van Apple

  Gisteren vertelde ik u dat president Barack Obama zijn vetorecht gebruikte om de oplegging in de VS te blokkeren van een verbod op de import en verkoop van sommige Apple iDevices. Bij het besluit van Obama de markt zij reageerden, en de waarde van de beurskapitalisatie van Samsung daalde met maar liefst 1 miljard dollar, waarbij de Aziaten voor het ITC het recht wonnen om dit verbod op te leggen aan het bedrijf Apple. Toen de investeerders van Samsung zich zorgen begonnen te maken over de toekomst van Samsung's FRAND-patenten, daalde het marktaandeel van het bedrijf gestaag en aanzienlijk.

Meer dan $1 miljard werd begin maandag uit de marktwaarde van Samsung Electronics Co. weggevaagd na een verrassende beslissing van de regering-Obama dit weekend om een ​​veto uit te spreken over een importverbod voor een aantal Apple Inc. producten in de VS Begin maandag daalde het grootste bedrijf van Zuid-Korea gemeten naar marktkapitalisatie met 0.6% tot 1,278,000 won ($1,137), waarmee $1.05 miljard aan Samsung's marktkapitalisatie werd weggevaagd.

  De verwachting was dat Samsung hier last van zou hebben, aangezien de aandelenmarkt uiterst kwetsbaar is en op alles reageert, hoe belangrijk dat ding ook is of niet.

14 REACTIES

  1. Si cica nu au facut bine ca au copiat. O miscare inteligenta pt samsung ar fi sa le cloneze device-urile celor de la Apple acum si sa le vanda la pretul necesar fabricarii . Pai daca legea nu e egala pentru toti , mai ales la nivelul si sumele alea,se merita sa o incalci fățiș. Ce a facut Obama e o mare magarie!!!

  2. Cristi, tu crezi taxele platite de Samsung catre USA sunt mai mari decat cele platite de Apple ? Sa fim seriosi, era decizia logica.

  3. Aha, deci daca Apple plătește mai multe taxe pentru ei legea e altfel sau cum?! Hai sa fim seriosi si sa nu le mai cautam scuze. E ca si cum firmele mele platesc taxe fabulos de mari in romania si eu pot sa te ucid pe tine fara sa mi ae intample nimic, altfel statul pierde sume uriase de bani. Din cauza celor care gandesc ca tine drepturile oamenilor de pretutindeni sunt o gluma proasta sau cel mult dau bine pe hartie…no offence

  4. Apple e scutit de multe taxe in SUA, plus ca foloseste siretlicuri fiscale in statele europene. Si da, Samsung platesc mai multe taxe in SUA, nu uitati de televizoarele, frigiderele, sistemele audio si multe alte dracii pe care ei le produc si vand. Decizia lui Obama dovedeste clar nivelul coruptiei din guvernul american si puterea unei companii private o are acolo. Nu le iau apararea celor de la Samsung insa situatea este…..

  5. Daca nici in state nu se respecta legea,ce sa mai zic de alte tari.Mi se pare o prostie ca un Presedinte De Stat sa poate deveni la nevoie judecatorul suprem.

  6. 1 la mana, ITC este o instanta comerciala care n-are vreo treaba cu Ministerul Justitiei si instantele de judecata din SUA.
    2 la mana, puterea lui Obama este data din constitutie, asa ca afirmatii precum ale lui @AlexC sunt departe de adevar.

  7. @zaone cred ca doar tu si inca vreo doua persoane de pe aici sunteți de acord cu situația. Nimic împotriva pana aici, dar adevarul absolut nu il detii tu

  8. Si cine a zis ca eu detin adevarul absolut. Ce am spus eu e adevarat, nu s-a comis ceva ilegal, nu s-a incalcat independenta justitiei. Ca e corect sau nu, asta e alta poveste.

  9. ITC a dat o decizie proasta si e absolut normal ca Obama sa o anuleze.
    Intr-o situatie similara, anul trecut, Samsung a fost obligata sa plateasca la Apple 1 miliard de dolari (am auzit cau suma a fost ajustata dar asta e alt aspect).
    Daca Apple a profitat de un patent Samsung normal era sa plateasca o cota parte din beneficii si nicidecum sa li se interzica vanzarea unor produse.

  10. Z@Oane:
    1. Este corect!
    Dreptul de veto este asemenea gratierii, iar presedintele semneaza doar formal. In ultima instanta, este adevarat ca la recomandarea comisiei care s-a ocupat de caz, Obama putea sa refuze sa semneze (are acest drept).

    2. Vetoul se aplica nu pentru a comite o nedreptate, ci pentru a indrepta una.
    Cristinel nu stie ce a facut Obama, asa ca nu trebuie sa-l judecam prea aspru.

  11. si ce nedreptate a indreptat cu dreptul de veto ? … prin decizia asta obama nu a ajutat economia americana ci mai degraba pe cea chineza , poate asta era si ideea