Galaxy S7 versus iPhone 6S – de eerste prestatietests

Prestatie Samsung Galaxy S7 si iPhone 6S worden vergeleken in een eerste reeks videoclips om ons te laten zien welke van de twee terminals sneller de taken kan uitvoeren die gebruikers van over de hele wereld willen uitvoeren.

Normaal gesproken zou iedereen dat verwachten Samsung Galaxy S7 gaat iPhone 6S inhalen in welke test dan ook dankzij de superieure hardware, waaronder octa-/quad-coreprocessors en 4 GB RAM, maar je zult in de onderstaande tests zien dat de zaken niet helemaal zo zijn.

De iPhone 6S kan zelfs sneller opstarten dan de Samsung Galaxy S7 in bepaalde situaties gebeurt het ontgrendelen van de vingerafdrukterminals net zo snel, waarbij gebruik wordt gemaakt van native applicaties die kleine voordelen bieden voor de een of de ander, afhankelijk van wat er wordt gedaan.

Als het gaat om applicaties die een internetverbinding vereisen, zijn de zaken niet zo relevant omdat we het hebben over verschillende constructies van native applicaties of games, maar zelfs hier winnen zowel de Samsung Galaxy S7 als de iPhone 6S verschillende duels, waarbij de Samsung-terminal de voordeel in verschillende situaties.

Het begint heel interessant te worden als we kijken voor games omdat het openen ervan op de Samsung Galaxy S7 moeilijker is dan in het geval van de iPhone 6S en dit is verrassend gezien de verwerkingskracht van het Samsung-product.

Het probleem met deze verwerkingskracht ligt in het feit dat deze niet goed wordt gebruikt door Android, en als Samsung geen eigen besturingssysteem voor de hardware ontwikkelt, komt het in de situatie terecht dat het geen prestaties biedt die in lijn zijn met de krachtige componenten.

Eerlijk gezegd hadden we meer verwacht van de Samsung Galaxy S7, maar dit zijn slechts de eerste tests en de komende dagen heb ik de gelegenheid om er op mijn gemak een te testen, dus ik kom terug met details over de prestatieverschillen vergeleken met de iPhone 6S.

Wat denk je ?

75 REACTIES

  1. Prieteni ce or avut S3, S4, S5, S6, toti au trecut pe iPhone (vreo 4 la numar), unul a trecut pe HTC si toata lumea e happy si multumita…problema la S-uri e ca dupa circa 6 luni, toate incep sa aiba lag-uri, sa se mai blocheze etc…la inceput toate merg beton…in timp se face diferenta, desi recunosc, camera la S6 e mai misto ca cea de la 6S

  2. De samsung doar camera e , si un design frumusel ,un tel pe care tie frica sal scapi pe jos . Oare cat e un ecran de s7? Ca si android nimic nu intrece xiaomi .htc-ul e bun iara nu are nevoie de restarturile specifice android si oneplus iar merita si el

  3. Nu stiu ce sa zic aici, nu am testat Galaxy S7 ca sa vad dacă pot sa-mi fac sarmale pe el sau nu. Dar Galaxy S7 are sistem de răcire, asa ca nu stiu dacă o sa pot sa-l folosesc pe post de aragaz cand am sa merg la camping.

  4. Să vedem un test cu un S7 nebrănduit și mai discutăm care e mai rapid. Mulți iFani pe acest site. S7 are de împins de 3.6 ori mai mulți pixeli pe un display absolut fenomenal (până și Apple vrea să folosească tehnologia OLED în viitor, recunoscând practic că LCD-urile și-au atins limitele pe mobile) și pe un soft modificat. Data viitoare, o comparație corectă ar fi măcar cu un 6S Plus (care are totuși un panou 1080p, iar diferența de rezoluție e de „doar” 1.7 ori, deci nu mai este chiar atât de mare) și cu un S7 nebrânduit. Pentru cei care se plâng de soft, nu uitați că în câteva luni puteți pune oricând un soft AOSP, fără Samsung crap in it, deși TouchWiz-ul devine din ce în ce mai light, poate pe la S9-S10 vom avea un telefon close-to-AOSP. Nu sunt fan Samsung, nici nu am telefon Samsung, doar un E1200 ca backup (pentru că era cel mai ieftin, nu de altceva), telefonul principal este un G Flex 2 pentru că la momentul achiziției era cel mai ieftin flagship cu absolut orice dotare, mai puțin wireless charging. Ce trebuie apreciat la Samsung este hardware-ul superior în comparație cu Apple. Un S7 arată mult mai bine și se sime mai bine în mână decât un iPhone 6S, se pare că Samsung s-a trezit și a adresat o verigă slabă a terminalelor sale. Un S7 are hardware audio superior, recepție superioară, autonomie superioară, camere foto/video superioare. Tot ce este mai important într-un telefon. Mai sunt câteva aspecte de rezolvat, clar, de exemplu vreau să readucă mai multe funcții pe care le-au uitat pe drum (infraroșu, radio FM, bateria user-replaceable nu este must-have, dar ar fi de apreciat) și să pună mai bine la punct soft-ul ăla, în special RAM management-ul, e rușinos când un G Flex 2 cu 2GB RAM deschide mai repede aplicațiile din background și fără reload decât un S6 cu 3GB. La iPhone sunt atâtea aspecte de rezolvat, mai ales cele pe partea software (să fim serioși, cu un iPhone nu poți face nimic smart, sunt telefoane semi-business care pot să facă 2-3 lucruri nu neapărat bine, ci ușor, sunt axate în principiu pe divertisment și socializare și atât, un iPhone nu poate funcționa independent de un Mac/PC, spre deosebire de un telefon cu SO Android.) Și camera aia ieșită în afară, my God, Apple, Sony a băgat un senzor de 2 ori mai mare (1/2.3″ față de 1/3″) într-un telefon aproximativ la fel de gros, fără să iasă afară, iar vouă vi se bălăngăne telefonul pe masă. Măcar învățați de la Samsung și puneți camera pe mijloc, să nu stea strâmb pe masă. Firmă perfecționistă my ass, Steve Jobs nu ar fi permis o astfel de greșeală catastrofală de design. Nu mai rămân cuvinte pentru îndepărtoarelor antenelor și ramele uriașe.

  5. Foarte serios. Dacă tu te-ai obișnuit cu ea după 1 an jumate, nu înseamnă că este OK. Este o greșeală catastrofală de design pe care până și Apple a încercat să o ascundă în imaginile promoționale. Oare de ce? În curând va renunța la ea, la liniile de pe spate și poate și la bezel-uri. Practic, așa recunoaște o companie că a greșit. Nu le va rezolva pe toate 3 la iPhone 7, că na, ce să mai facă și cu iPhone 8 sau 9?

  6. Performanța multicore nu este nici dublă și nici cvadruplă decât cea a lui iPhone, pentru că performanța quad core nu înseamnă 4xperformanța a 1 core. 2 core sunt pentru task-uri mai grele, și 2 core sunt pentru task-uri mai ușoare. Toată lumea știe asta, și toată lumea se face că nu o știe :))

  7. La al doilea clip(minutul 8:55)cand încerca sa deschidă din multitasking-il ala adevărat,presupus a fi rezolvat la marshmallow GTA-ul ăla ce s-a întâmplat,a înghețat galaxia? Tot apăsa săracul degeaba pe ecran,nu știa daca era închis din background sau ce mama naibii s-a întâmplat. Cred ca trebuia sa dea un restart ca la orice android si rezolva problema.
    Iarăși ce m-i s-a părut interesant tot la al doilea clip,era culoarea albă pe fundal care se vede mai ales cand naviga pe net,la iPhone albul era alb,iar la galaxie era un alb violet/albăstrui. Asa ceva vor Apple in viitoarele iPhone-uri?

  8. Cu sistem de racire sa se incalzeasca? nu pe bune de unde sti tu asta, dar cred ca vorbesti iar din balarii…. iar daca o sa aiba larg ei bine nici iphone 6s nu e scutit de lag mai ales cu extraordinarul ios 9

  9. Cand ii aud pe astia ca Samsung are de ,,push” mai multi pixeli decat 6S imi vine sa mor :)). Pai mai omule bun, Samsung are procesor octa core pe cand iPhone e dual core, la fel la rami samsung are 4, iphone-ul 2, asa ca nu are rost sa vorbim ce nu e de vorbit iar in cazul dat samsung ar trebui sa umileasca iPhone-ul. Pana o sa ajunga samsung-ul sa mearga cel putin ca iPhone-ul daca nu cu Dual-core macar un Triple Core mai vorbim, pana atunci nu cred ca mai are rost sa discutam.

  10. Androidul cere mai multe resurse decat iOS, de aceea e nevoie de quad,octa-core si ram minim 2 GB, daca tu vezi doar cifrele si iti dai cu parerea nu-i prea ok sa comentezi.
    PS. Nu sunt fan Samsung, am un iPhone, dar trebuie sa vezi realitatea.

  11. Din ce am vazut in aceste 2 video uri :
    – iphone 6s se deschide mai repede decat s7 edge
    -senzorul de amprenta de pe s7 edge e mai rapid decat cel de pe iphone 6s ( in majoritatea cazurilor prezentate in video uri)
    – aplicatiile se deschid mai rapid pe s7 edge decat pe iphone 6s
    -multitasking ul de pe s7 edge e la acelasi nivel cu cel de pe iphone 6s si in unele cazuri putin mai rapid cel de pe s7 edge
    – iphone 6s deschide jocurile mai rapid decat s7 edge
    -camera se deschide mai rapid pe s7 edge decat pe iphone 6s
    Tipul din video spune ca s7 edge impinge maI multi pixeli decat 6s si cam asa e pentru ca vorbim aici de QHD ( s7 edge) vs HD (iphone 6s)……curios se face o comparatie cu 6s nu cu 6s plus

  12. Gandire tipica unui fanatic apple ce sa spun , macar te ai uitat la video uri ? sau ai citit doar ce a scris zaone ? in video uri s7 edge exceleaza in proportie de 70% faca de 6s , bineinteles vorbim aici si de ecosisteme diferite cu avantaje si dezavantaje la fiecare
    Sincer vorbesti de sus stand probabil cu un iphone in mana si scrii com. asta cu atata prostie de parca castigi ceva din asta
    Stai linistit “draguta” precis cine il cumpara de sa bucura de el mai ales de display si camera ca oricum tu nu te vei bucura de ele pentru ca nu vei vedea asa ceva pe iphone

  13. “Problema cu aceasta putere de procesare sta in faptul ca ea nu este
    folosita cum trebuie de catre Android, iar daca Samsung nu isi dezvolta
    propriul sistem de operare pentru hardware ajunge in situatia de a nu
    oferi performante pe masura componentelor puternice.”

    Ce abureala are baiatu in el, stie bine ca pe S7 ecranul are o rezulutie de 4 ori mai mare.

  14. Acesta este un site Apple crezi cumva ca zaone va lauda concurenta….. banii se fac prin contraziceri frecvente pe site , si tipul din video zicea ca s7 edge impinge mai multi pixeli
    Nu te ai intrabat niciodata de ce nu se face o cimparatie cu 6s plus?

  15. Doua nuclee la fel de mari ca 8 pe Androide. De asta probabil ca ai uitat.
    De asemenea Androidul este un sistem de operare de alt nivel care te lasa de exemplu sa aranjezi icoanele pe ecan cum vrei, sa le maresti sau nu etc. Cand va inceta iOS sa fie o jucarie discutam.

  16. Daca scoți paralax effect din iPhone ai sa vezi ca e la fel de rapid deblocarea,daca nu mai rapid ca la Samsung. Jocuri neactualizate,pe bune? Sa înțeleg ca pe S6 sunt actualizate?

  17. Sunteti patetici !!!! In frunte cu “gurul” vostru numit zaone !!! Domnule “guru”, posteaza si comentariile contra “i” !! Ceea ce vad aici este un lung sir de comentarii pro “i” al unor patetici posesori de iPhone orbiti de oftica pentru ca si-au aruncat banii pe geam achizitionand “telefoane” IPhone. Iar acum, pastoriti de catre un fals specialist , isi posteaza frustrarile ! Voi chiar nu realizati cat sunteti de penibili laudand niste mizerii de telefoane si porcaria aia de sistem de operare ? La ce teste comparative te-ai uitat, domnule “guru” ? La cele postate de amatori ca si tine !! Poate le arati la “adeptii” tai cateva teste efectuate de specialisti si nu de catre postaci ce filmeaza pe masa din bucatarie cat de repede porneste un telefon.
    Schimbati-va optiunile, vindeti porcariile alea ( daca o sa le mai ia cineva; btw : incercati centrele de reciclare a deseurilor din parcarile supermarket-urilor, este posibil sa primiti cativa banuti pe ele ) si cumparati cu cap orice alta marca de telefon !
    Domnu’ “guru”, poate o puneti si de o spirala , sa ajute iP 7 si urmatorul iOS !!! :))))

    Posteaza daca ai “sange” !!!!

  18. Ce teste? Sa ma oftic,de ce as face asa ceva? Sunt un pic ocupat la servici cu niște grefe de piele si alte nimicuri din astea,îți atașez si o poza făcută cu 6S plus-ul meu in cazul in care nu știi cu ce se mănâncă.Eu sunt super mega mulțumit de molecula mea,tu ești mulțumit de robotelul tău,toată lumea e fericita.
    Mulțumesc pt urările de succes,am nevoie de el zilele astea.