Netflix: de geheime trucs die je waarschijnlijk nog niet kende

Netflix-bestellingen

Netflix este cea mai mare platforma de mesagerie din intreaga lume, avand cu mult peste 200 de milioane de abonati care platesc lunar pentru a vedea filmele, serialele, documentarele, desenele animate din platforma. Pentru toti acesti oameni cei de la Netflix au implementat cateva comenzi care faciliteaza controlarea experientei de redare a continutului pe calculatoare, cel putin intr-o anumita masura, suficient cat sa facem cateva lucruri mai usor.

Netflix ne permite sa folosim tastatura unui calculator pentru a controla anumite functii care sunt in mod normal disponibile si in programele/aplicatiile pentru PC-uri, sau chiar telefoane mobile. Spre exemplu, apasarea tastei F cand ne uitam la orice pe Netflix genereaza automat afisarea continutului pe intregul ecran, in timp ce apasarea tastei Escape/Esc, va readuce lucrurile la starea initiala, iar apasarea tastei S va genera o trecere peste partea de inceput a unui episod dintr-un serial.

Netflix: de geheime trucs die je waarschijnlijk nog niet kende

Netflix-toetsopdrachten

Netflix ne permite deasemenea sa folosim tasta Space a tastaturii pentru a porni, sau a pune pauza, redarii continutului, in timp ce apasarea tastei M va opri automat sunetul care este redat. Tastele determinate prin sageti pe o tastatura ne permit sa crestem/descrestem volumul continutului redat prin Netflix, sau sa sarim inainte cu 10 secunde in redarea continutului, ori sa revenim cu 10 secunde inapoi, totul fiind foarte simplu si usor de folosit pe orice fel de PC, din browser.

Netflix a implementat totul extrem de simplu astfel incat noi sa ne putem bucura de o experienta cat se poate de facila si rapida pentru a controla felul in care vedem orice este disponibil in cadrul platformei companiei. Foarte putina lume stie despre toate combinatiile de taste care pot fi folosite in cadrul platformei Netflix pentru a vedea continutul chiar asa cum ne dorim, astfel ca e bine sa mai aflati si ce trucuri secrete mai exista acum.

Netflix are toate aceste optiuni de control disponibile exclusiv in website-ul prin care ii putem vedea filmele si serialele, deci nu veti putea folosi aplicatiile pentru telefoane si tablete intr-o maniera similara.