Het Britse leger dumpt Samsung voor de iPhone 7

Een militair project van het Britse leger, om de snelle overdracht van geheime informatie tussen leden van het leger te vergemakkelijken, zal niet gebaseerd zijn op Samsung-terminals, maar op de iPhone 7. Volgens vertegenwoordigers van het leger zijn Samsung-terminals niet veilig genoeg om dergelijke communicatie van geheime informatie tussen het leger te vergemakkelijken.

In plaats daarvan zal een aangepaste iPhone 7 door het leger worden gebruikt voor de overdracht van geheime informatie, en dit omdat deze meer veiligheid biedt voor het leger. Het besluit is heel belangrijk, omdat het het hoge beveiligingsniveau benadrukt dat iOS biedt in tegenstelling tot het Android-platform, zoals we al heel lang weten.

British Telecom zal zich bezighouden met de extra beveiliging van de iPhone 7-terminals, maar ook met enkele wijzigingen op basis waarvan telefoongesprekken zowel in de standaard- als in de beveiligde modus kunnen worden gevoerd. Daarnaast zullen de opslagmedia van de iPhone 7 extra worden beveiligd door British Telecom om de opslag van vertrouwelijke informatie mogelijk te maken, aangezien Samsung en Android een dergelijk beveiligingsniveau niet kunnen faciliteren.

Het is niet bekend hoeveel deze wijzigingen voor de iPhone 7 zullen kosten, maar omdat we het over het leger en de nationale veiligheid hebben, maakt dat eigenlijk niet meer uit. Belangrijk voor Apple is het feit dat zijn terminals zullen worden gebruikt om geheime informatie te beheren en gesprekken te beveiligen, en dit zal andere regeringen ervan overtuigen om in de toekomst iPhone-terminals te gebruiken.

"De iPhone 7 wordt veranderd in een telefoon die geheimen op militair niveau kan beschermen voor de Britse strijdkrachten. Telecomgigant BT verscherpt de beveiliging van het apparaat, zodat Britse militairen het kunnen gebruiken om staatsgeheimen te bespreken en gevoelige gegevens op te slaan. Maar afgezien van de veiligheid was de belangrijkste overweging die de Samsung Note overschaduwde, dat de iPhone 7 al op grote schaal werd ingezet binnen het Ministerie van Defensie."

Er werd ook gekozen voor de iPhone 7 omdat deze veel wordt gebruikt door het Britse leger en de concurrent een Galaxy Note 4 was, hoewel er waarschijnlijk ook tests zijn gedaan op nieuwere modellen Samsung-terminals.

iphone-7-militaire-beveiliging

30 REACTIES

  1. Buna ziua. Am și o problema la un iPhone 6, iOS 10.2.1. Nu îmi merge sa răspund la apeluri, adică pot sa răspund, dar cu greu..am înțeles ca ar fi un bug, cum as putea sa rezolv problema/bug-ul?

  2. Bine că pentru președintele SUA e mai sigur android, și nu ios, dar pentru armata britanică e invers 🙂

  3. Asta vroiam sa zic și eu. Știrile astea sunt făcute după care da bănuțu, altfel cum naiba cel mai securizat telefon, cel Al președintelui american, e un samsung s4, acolo nu se plânge nimeni ca e nesigur android și mai sigur IOS. Eu cred ca adevarul e undeva la mijloc .

  4. Cred că nu e o problemă legată neapărat de sistemul de operare. Atât Android cât și iOS sunt concepute să fie sigure. Problemele de securitate care sunt raportate pe Android au legătură (în majoritatea covârșitoare) cu aplicațiile dubioase care provin din surse dubioase necontrolate de nimeni.
    Eu nu pot să cred că iOS este superb la securitate și Android este mizerie. Diferențele ar fi prea mari, și neverosimile. Să nu uităm că Android este creat de una dintre cele mai puternice companii de software din lume, și că este construit pe tehnologii recente.

  5. Ma întreb de ce S4 și nu S7? Sa folosească cel mai important om de pe planeta un telefon vechi de câțiva ani de zile?

  6. Pentru că acel smartphone nu este cumpătat de la magazinul dit colțul străzii. Administrație americană a cumpărat S4 când Obama și-a reînnoit mandatul, i-au făcut ajustările de securitate, și voilà: de atunci și până astăzi, acel S4 merge foarte bine, pentru președintele SUA.
    Culmea: se pare că ecranul AMOLED nu și-a pierdut culorile în anii ăștia. Poate îi spune careva și lui Leonidas despre asta.

  7. Si presedintele Donald Duck s-ar putea pe durata mandatului sa treaca si el pe iPhone…momentan a stat pe android ca nu era important

  8. Nu trebuie sa retii asfel de fantasme 🙂 Singura modificare ce o pot face la un iphone e… wallpaperul.
    Instalarea unei aplicatii sau trecerea sub un protocol de transport voce/sms criptat nu inseamna modificare al dispozitivului 🙂
    Cum dracu sa securizezi la nivel 0 un dispozitiv la care nu ai acces la codul sursa cum sa exploatezi bresele de securitate, cum sa cunosti cum si in ce format sunt incapsulate datele si sub ce criptare, unde se duc … nu stie nimeni… Daca exista o bresa de securitate in serverele Apple cum o depisteaza cei ce utilizeaza sistemul “ultrasecurizat” ? sau se asteapta publicarea lor pe internet pentru o eventuala sesizare a inginerilor Apple? Sau se bazeaza doar pe cerificarile FIPS si limitarile iOS si numesc asta securizare… Putin stie el ce stie :))

  9. Acest bug este si va fi o enigma pe iPhone, ca si rezolvare iti recomand un telefon adevarat.
    p.s. esti sigur ca nu e modificat si al tau? Atentie, iPhone e ultra securizat nu raspunde la oricine…

  10. Acel S4 nu mai are treaba cu Samsung decat HW, software, e un Android recompilat dupa cum au si declarat.
    Iar britanicii nu au fost in stare sa creeze propriul build Android, Sf-urile cu James Bond si MI5..6 sunt doar la tele si cinema.

  11. Ai dreptate, știu că este o versiune modificată de Android, dar cel mai probabil că modificarea a fost făcută de Google, nu de administrația președintelui.
    Nu știm ce au modificat, dar știm că este vorba de un smartphone cu Android, ceea ce mă face să cred că Androidul este suficient de sigur cât să protejeze datele președintelui.

  12. Srb srb asta e enervant la maxim..pt el exista in singur brand atat…pariu ca e fan dacia 1300 sport ..ca nu uita si la altii ce fac…doar ideea lui e buna..ma enerveaza maxim..am zis ca ma enerveaza?gandire de cal doar intro directie..si io sunt fan samsung dar apreciez ce face lg cu bateria aia care iese nokia cu camerele alea de 40 de mii de mega pixeli ..chinezii care vor sa tina pasu google ca se implica…nebunu asta vede doar IPHONE care e facut din bucati de la concurenta..e bun da nu extramorocar

  13. Da ma crezi ca are vreo relevantza ce tel are un presedinde..putin ,nebunu ala din corea ministru japonie astia ce au?reclama de cacao …

  14. Cand am citit prima data stirea aia am stiut clar ca este o facatura. Doar naivii cred ca FBI se roaga frumos catre Apple sa ii decodeze un smartphone :)) FBI cere si orice entitate de pe teritoriul SUA se supune imediat. Sunt parghii juridice care indreptatesc FBI sa obtina probe intr-un caz de atentat terorist.

  15. sa nu cumva sa spui ca stii tu cum functioneaza sistemul de criptare iOS ca vin si rusii si chinezii si FBI-ul peste tine…norocosule.