Mały problem z przyciskiem Home w iPhonie 4

To, co wyjaśnię poniżej, należy do kategorii „osobiste doświadczenia”, więc możliwe jest, że wielu z Was nie ma tego problemu i nigdy nie spotkało się z nim w przypadku iPhone'a. Posiadam iPhone'a 4 od ponad 2 miesięcy i korzystając z niego z biegiem czasu zauważyłem mały problem z przyciskiem Home. Problem w tym, że czasami ten przycisk źle styka się z płytą główną, czyli czasami jak go wcisnę to nie rejestruje jednego naciśnięcia, a dwa i zamiast zamknąć aplikację otwiera menu z aplikacjami otwartymi w tło. Nigdy nie stukam dwukrotnie, a czasami wystarczy jedno, bardzo lekkie puknięcie, aby samemu kliknąć dwukrotnie. Spotkałem się z tym problemem wiele razy i na iPhonie 3GS w ogóle nie mogę go odtworzyć.

Nie wiem, czy Apple zwiększył czułość przycisku Home w iPhonie 4, ale czasami bardzo irytujące jest jednokrotne naciśnięcie przycisku i stuknięcie dwukrotnie. Miałem problem na iOS 4.0.1/4.1, więc nie wiem, czy jest to koniecznie związane z iOS, czy też jest to coś sprzętowego. Tak naprawdę iPhone 4 wydaje się mieć tak wiele problemów, że trudno stwierdzić, czy jest to sprzęt, czy oprogramowanie.

Czy napotkałeś ten problem podczas korzystania z terminala?

47 KOMENTARZY

  1. La iphone 4 nu, la 3gs am vazut un terminal care facea ceea ce descrii tu, tel este cumparat de la Orange a fost trimis pentru defect in service si a fost inlocuit cu unul nou

  2. Da cred ca toate telefoanele au aceasta “problema” dar asta se intampla de obicei dupa o perioada de inactivitate, adica dupa ce sta blocat si cu ecranu stins si incerci sa-l aprinzi, e ca un fel de stand-by…uneori mi se pare ca nu apas yo cum ar trebui, dar tot asa imediat dupa deblocarea telefonului si apas butonul de home…

    @bybyka L-au inlocuit pentru problema asta? sau avea alta problema?

  3. Da, si eu tot Iphone 4 am si am exact aceeasi problema.Sunt cam de porc toate defectele astea..mai ales dupa ce platesti o caruta de bani pe el.

  4. Si la mine mai face asta pe 3G: ori apas o data si imi ia dublu click sau trebuie sa pasa de doua ori ca sa imi ia un click. Oricum in curand voi scapa de Iphone. Vroiam Iphone 4, l-am avut si mi s-a parut o porcarie extrem de scumpa. L-am vandut imediat.

  5. Mie imi facea la fel pe 3G, pana la un moment-dat cand a inceput sa faca exact pe dos: adica s aapas butonul de home si sa mai reactioneze intr-un caz din 3, uneori ca simplu, alteori ca dublu-click. Nu am mai suportat si l-am desfacut intr-o zi, am curatat contactele cu ceva parfum parca, si merge si in zi de azi ca nou, fara sa se mai fi repetat niciuna din problemele din trecut.

  6. Si eu patesc la fel cu Iphone 3gs 3.1.3. Si uneori nu mai merge. Cred ca e de la jb. presupun. Cand apas de 2 ori face comanda la 3 apasari. II dau restart nu respring si isi revine.

  7. @zaone: pai nici la mine nu a intrat niciun firicel de praf, mai ales ca circuitele mai sunt acoperite si de o bucata de banda adeziva. nu stiu ce a avut, poate un contact oxidat, habar n-am…ma bucur doar ca s-a rezolvat asa de usor, pentru ca incepuse sa devina din ce in ce mai stresant, si simteam ca nu mai am un iPhone in mana, ci un telefon care reactioneaza neasteptat la fiecare apasare de buton

  8. si eu …oricum pt mine nu conteaza daca nu aduce nimic nou un update eu doar il fac:))a observat cineva ca de cand vu iOS 4 update-urile apar mult mai rapid?

  9. @seba18: Totusi la mine e vorba despre o problema la un telefon de 2 luni, cat praf putea sa adune?

    nu tine doar de praf ,este vorba si de umezeala (praf plus umezeala = contact imperfect)
    nu are legatura cu JB ! Este o problema fizica a butonului!

  10. Eu evit sa folosesc butonul HOME de cate ori am ocazia (in special cand vreau sa-l deblochez, apas pe LOCK). Este foarte sensibil si am vazut ca multi si-l schimba dupa 1-2 ani…

  11. Al meu e neverlocked din Canada si nu am avut niciodata problema asta.
    Pare o problema hardware la prima vedere dar poate fi si soft.
    @zaone, iti dau un sfat, imediat ce apare 4.2 fa upgrade-ul fara jailbreak si verifica un timp: cateva ore sau zile daca mai apare problema. Daca defectul apare mi se pare evident ca ai o problema hardware, daca nu, aveti cu totii o problema soft.
    Powodzenia!

  12. Catanzaro27 ,nu-mi faci si mie un Iphone4 cadou?Ca vad ca banii nu-s o problema la tine de vreme ce ai doua si mai vrei unul..Iti spal masina,iti calc hainele vreun an de zile,ma iei gradinar,ceva de genul asta ca sa ti-l platesc cumva.Eu inca mai am abonament la Iphone 3G un an de zile si nu-mi permit sa fac altul 🙁

  13. La mine e altă problemă, tot la iPhone 4.Când îl deblochez, apăs odată uşor pe butonul home, şi nu mi se aprinde ecranul, doar după ce mai apăs odată pe butonul home se aprinde ecranul.Problema asta se întâmplă doar când vreau să deblochez telefonul şi destul de rar se întâmplă.

  14. @zaone ai mai aflat ceva in legatura cu problema legata de home button?si eu patesc la fel cu un iphone 4 4.2.1 si parca se accentueaza in afara de inlocuirea telefonului sa gasit o alta metoda eficienta?

  15. Nu exista alta metoda. Poti folosi Activator pentru a folosi alte butoane sau gesturi in locul butonului Home dar alte solutii nu exista.

  16. EXISTA O REZOLVARE! Nu fac misto. luati telefonul si loviti-l de coapsa de vreo 3-4 ori cu butonul indreptat spre voi. Rezolva problema, nu glumesc! testata de mine!