iPad 2 iOS 5 kontra Windows 8 (wideo)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zhvx76oxTcE[/youtube]

  Microsoft a lansat ieri primul preview comercial al sistemului de operare Windows 8 si desigur ca el functioneaza pe o serie intreaga de tablete. Compania din Redmond ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a testa sistemul de operare si noua sa interfata Metro inainte ca el sa ajunga in magazine, totul in ideea de a oferi o experienta finala cat mai buna. Cei de la Poboczy au facut in clipul video de mai sus o comparatie intre functiile implementate de catre Apple in iOS 5 pentru tableta iPad 2 si functiile implementate de Microsoft in Windows 8 si trebuie sa recunosc faptul ca nu m-ar deranja sa vad cateva lucruri aduce in iOS.

  Imi place sistemul de multitasking care este oarecum asemanator cu cel al Blackberry Playbook 2.0, imi place optiunea de a deschide doua aplicatii in acelasi ecran, imi place UI-ul Metro si cred ca Apple trebuie sa se gandeasca serios la schimbarea unor elemente de design ale iOS-ului altfel s-ar putea sa aiba multe de pierdut pe termen lung.

11 KOMENTARZY

  1. E lansat de 4 zile windows 8…eu il am in pc de 4 zile…in dimineatza lansarii lam descarcat si instalat in pc…deci nu ieri:d

  2. Din 2007 de cand a venit iOS , Microsoft nu a reusit sa convinga cu nimic din pacate pentru ei .
    De ce s-ar schimba ceva dupa 5 ani ?
    Succesul pe partea de smartphone s-a vazut , cu WP7 : extrem de modest , desi a avut de partea lor Samsung , HTC si mai nou Nokia .

    Pana sa visati la Windows 8 pe tablete va invit sa butonati 30 de minute o “tableta” Archos cu Win XP sau Windows 7 🙂

  3. Pe tablete o sa fie ok desi lipseste posibilitatea de a face foldere ceea ce va duce la un carnat scrolabil cu zeci de applicatii . Pe desktop vom astepta windows 9 deoarece versiunea actuala este aproape inutila deoarece au transformat desktopul ibtr-un fel de program care ruleaza in intreriorul metro.

  4. @Drogstar: Ceea ce ai tu de acum 4 zile e developer preview-ul lansat încă de anul trecut. De atunci s-au mai schimbat niște chestii.

    Eu fără jailbreak as renunța fără discuție la iOS. E pur si simplu monoton. Ori mai închide Apple ochii la exploituri ori da posibilitatea de a customiza după bunul plac, nu doar sa schimbi un amarat de wallpaper.

  5. doamne ce ma enerveaza hipsterii astia care spun ca ios 5 e mai bun sau windows mai bun… fara o parere personala pertineta…. ce sa mai zic de pareri tehnice…. rusine….. revenind… trebuie sa fiu de acord cu utilizatorul cosmin ( sa nu fac cacofonie :)) ) am iphone 4… fara jailbreak cred ca nici o luna nu iti trebuie sa te plictisesti de el …… cu jailbreak…. se schimba treaba…. devine versatil … foarte interesant… mai usor de folosit…. pe scurt… jailbreak -ul ajuta foarte mult…. dar…. chiar asa m-am plictisit…. grav…. probabil sunt foarte plictisit de genul acesta de OS si din cauza celorlalti producatori…. adik…. la radacina… si ios si android sunt aceleasi…. parerea mea…. si aici intervin cei de la microsoft… cu al lor windows 8… care mi se pare un deliciu…. foarte multe lucruri noi design total nou functii multe…. pe scurt extrem de atragator….. plus ca daca stam sa o gandim la rece…. partea cu desktop mi se pare extrem de folositoare…. la modu ca daca sunt un om care face orice altceva in afara de jocuri…. cred ca , cu o tableta cu win 8 poti inlocuii foarte usor un laptop…. lucru pe care nu l-as putea face nici cu ios nici cu android…. ca asta e parerea mea si astept alte pareri pertinente 🙂

  6. Parerea mea este ca majoritatea ar trebui sa se relaxeze si sa incerce sa aiba acces pe timp indelungat la cat mai multe sisteme de operare pentru a isi da cu parerea. iOS-ul telefonului meu e ok, fara jailbreak nu mi se pare cine stie ce inventei. Androidul tabletei, chiar daca nu merge la fel de fluent comparativ cu al telefonului imi da o libertate pe care la iOS nici macar nu o visez. Chiar daca tableta, NAS-ul si TV-ul pe care le am in casa nu fac parte din aceeasi categorie [Synology, Archos si Sony] pe partea de comunicare se inteleg incredibil de bine si pot face lucruri la care iOS-ul deocamdata doar viseaza. Un mic exemplu? Pot porni un film de pe NAS si sa il dirijez direct pe TV, fara sa ma ating de telecomanda TV-ului. Micul Archos de 8″ ce costa mai putin de jumatate din pretul iPhoneului este mult mai versatil. Macar ca pot vedea filme full HD [prin WIFI de pe orice mediu de stocare, sau prin USB prin mediile de stocare conectate fara probleme la USB-ul tabletei – are si mufa USB normala, ca la laptop].
    Mie mi se par puncte de vedere diferite ale producatorilor, ceea ce e un lucru bun. Diversitatea in general, e un lucru benefic tuturor. Eu cred ca ar fi bine inainte de a arunca cu pietre sa na gandim mai bine.