Apple stara się zdystansować od Samsunga, chciał zakontraktować innego producenta mikroprocesorów

  TSMC, czyli Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, to tajwańska firma produkująca mikroprocesory i nie tylko. W poprzednich latach Apple próbował współpracować z TSMC do produkcji słynnych już chipów iDevices, ale wtedy niski poziom produkcji TSMC nie przekonał tych z Apple do ich zakontraktowania. Od tego czasu do chwili obecnej problemy wydają się zostać rozwiązane, a Apple i Qualcomm próbowałem do zawarcia umów na wyłączność z TSMC, jednak żadnej z obu firm nie udało się tego uzyskać.

Apple i Qualcomm spotkały się z odmową w odrębnych próbach zainwestowania gotówki w Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (2330) w celu zapewnienia wyłącznego dostępu do chipów smartfonów osobom posiadającym wiedzę w tej kwestii. Obie propozycje obejmowały inwestycje, każda o wartości ponad 1 miliarda dolarów, dla największego na świecie producenta chipów na zamówienie w celu wydzielenia produkcji przeznaczonej do wytwarzania chipów wyłącznie dla niego, twierdzą osoby, które odmówiły podania tożsamości, ponieważ szczegóły nie są publiczne.

  Chociaż obie firmy złożyły oferty na umowy na wyłączność o wartości ponad 1 miliarda dolarów, firmy z TSMC zdecydowały, że mogą zaoferować tylko jedną lub dwie fabryki jednemu klientowi, a reszta pozostaje dostępna w ramach umów obejmujących wielu klientów. Ruch tych z Apple jest jasny, chcą zdystansować się od Samsunga, który nie rozumie, że nie dobrze jest okraść największego klienta, i w pewnym momencie Apple anuluje warte 9 miliardów dolarów kontrakty, które ma z Samsungiem i wybierze innych partnerów do produkcji swoich komponentów.

12 KOMENTARZY

  1. Oare de ce Apple a tacut pana au inceput astia sa faca profit mare si sa le ameninte suprematia? Doar ei stiu ce e la mijloc…e cam cu dus-intors tinand cont totusi ca f multe componente produse de samsung (foarte bune ) sunt in idevice-uri !

  2. Cand ai un asa client ca Apple ar trebui sa te gandesti de 2 ori daca este bine sau nu sa-l furi. Puteau sa cumpere toate patentele Apple si cred ca n-ar fi avut nici o problema atunci Apple cu ei. Dar cand te comporti asa meriti sa pierzi tot.

    Nu sunt intru totul de acord cu modul de patentare al unor idei/tehnologii dar daca asa functioneaza lucrurile pai atunci joaca dupa regulile jocului!

  3. @Flo: Apple nu a tacut, a incercat sa rezolve amiabil problema inca din 2010, dar nu a avut cu cine discuta. Cand a vazut ca astia n-au rusine, i-a dat in judecata.

  4. Nu renunta Apple asa usor la Samsung …Samsung inoveaza,produce,are cea mai buna calitate si sunt cei mai seriosi producatori de componente din lume ,,
    Repet Samsung a fost nevoita sa copieze alta posibilitate nu exista ,Apple este pe val rau de tot singura sansa a fost sa copieze si bine a facut , ca a pierdut in fata Apple nu este o problema ,scopul a fost atins ….sunt in top si asta conteaza cel mai mult ….
    Apple nu da vrabia din mina pe cioara de pe gard …..

  5. Sincer nu stiu cat de mult reprezinta pt cele doua companii despagubirile pe care Samsung e obligata sa le plateasca in contul Apple, poate pe astia putin ii intereseaza ca vor plati 1 miliard de dolari ! Parerea mea este ca Apple nu are alte variante in privinta componentelor , sunt chiar de top cele de la Samsung

  6. Sigur. Apple si Samsung sunt doi copii mici care se cearta in curtea scolii. Nu te mai joci cu mine. Probabil cand lumea o sa invete ce e aia o corporatie, o sa inteleaga si de ce Apple cauta alti parteneri, sau de ce Samsung le fabrica anumite componente.

  7. Cea ce multi nu inteleg este distanta mare intre samsung producatorul de componente si samnsung producatorul de telefoane! Partea producatoare trebuie sa vina cu propriile “inventii”, pe cand cealalta parte are trebuie sa respecte cea ce apple a CERUT sa fabrice! Acea tehnologie apartine apple ,desi samsung fabrica acele procesoare!

  8. @ Victor Preda:
    Apple continua sa beneficieze de slabiciunile Samsung; fiecare companie are nevoie de cealalta. Samsung ar mai fi avut o posibilitate, anume sa aleaga drumul greu al inovatiei, impunand o alta viziune si riscul de a nu avea succes. Ei au preferat drumul mai simplu, s-au complacut si au sperat ca vor scapa cu Google de partea lor.
    Faptul ca au pierdut procesul in SUA ii va costa mai mult decat miliardul si jumatate pe care il au de platit catre Apple: dezvoltatorii, consumatorii si inclusiv Google vor dori sa se distanteze de pisica moarta numita Samsung. Totul a devenit rau mirositor, iar articolele in care unii se mandresc cu terminalele lor sunt pura fictiune. Dovada: actiunile Samsung au scazut cu 7% in prima zi dupa anuntarea deciziei instantei, iar ieri la deschidere/inchidere erau -1.22%. Sunt intr-adevar in TOP, dar in cadere libera, iar izbitura, te asigur, va fi foarte dureroasa.