Samsung nadal oszukuje, Samsung Galaxy Note 3 ma „specjalne” wyniki w benchmarkach

  Pamiętacie artykuł sprzed kilku tygodni, w którym Wam o tym mówiłem Samsung obecnie zwiększa prędkość procesorów swoich high-endowych smartfonów tylko wtedy, gdy przeprowadzane są testy porównawcze z myślą o wywołaniu złudzenia, że ​​jego smartfony mają niezwykłą wydajność? Jeśli tak, to powiem, że niestety Koreańczycy w międzyczasie nie nauczyli się być uczciwi zarówno wobec własnych klientów, jak i reszty świata, a w Samsungu Galaxy Note 3 zastosowali dokładnie te same techniki, aby oferują wzrost wydajności do 20% w testach porównawczych, bez konkurencji, ale te wydajności nie istnieją w prawdziwym świecie.

Podczas testowania Samsunga Galaxy Note 3 zauważyliśmy dziwną rzecz: wypada on naprawdę dobrze w testach porównawczych – w rzeczywistości zaskakująco dobrze. Szybkie porównanie jego wyników z telefonem LG G2 o podobnej specyfikacji jasno pokazuje, że dzieje się coś podejrzanego, ponieważ Snapdragon 2.3 firmy Samsung o taktowaniu 800 ​​GHz wybija drzwi do Snapdragona 2.3 firmy LG o częstotliwości 800 GHz. Co sprawia, że ​​jeden Snapdragon tak różni się od drugiego? Po chwili dociekań możemy śmiało stwierdzić, że Samsung najwyraźniej sztucznie podnosi wyniki benchmarku US Note 3 za pomocą specjalnego trybu procesora o dużej mocy, który włącza się, gdy na urządzeniu uruchomiona jest duża liczba popularnych aplikacji do testów porównawczych. Samsung zrobił coś podobnego z procesorem graficznym międzynarodowego Galaxy S 4, ale po raz pierwszy zaobserwowaliśmy wzrost wydajności na urządzeniu z USA.

  Porównując wyniki Note'a z wynikami LG G2, te z arstechnicy odkryli to, mimo że wykorzystuje dokładnie ten sam procesor, terminal Samsunga ma znacznie lepszą wydajność i wtedy pomyślano, że problem może być pośrodku. Wiedząc jak Samsung „działa”, odkryłeś, że rdzenie procesorów są wykorzystywane z maksymalną wydajnością, bez możliwości przejścia w tryb bezczynności, gdy aktywna jest aplikacja benchmarkingowa. Zwykle tylko jeden z 4 rdzeni procesora byłby aktywny i taktowany z częstotliwością 300 MHz, a nie 2.3 GHz, ale dzięki „inżynierii” firmy Samsung wszystkie 4 rdzenie są taktowane z maksymalną szybkością i nie można ich wyłączyć podczas uruchamiania testu porównawczego aplikacji .

  Problem w tym, że aplikacje tego typu powinny testować wydajność smartfona w jego normalnym użytkowaniu, a nie przy taktowaniu wszystkich rdzeni z maksymalną szybkością, bo smartfon nie będzie tak działał przez cały czas. Problem Samsunga polega na tym, że jego terminal nie zapewniałby zbyt wysokich wyników na tle konkurencji, a zastosowanie skutecznej strategii, takiej jak kłamstwo, pomogło im dotrzeć tam, gdzie są, więc dlaczego nie mieliby kontynuować?

31 KOMENTARZY

  1. pe android, dupa ce il rootezi il poti seta sa stea tactat la ce viteza vrei tu cat timp (ii schimbi governor-ul, exact ca in windows cand activezi sau nu setarea de a reduce viteza cpu-ului cand nu e folosit) oricum de multe ori cand te joci ceva sta tactat non-stop la maxim (orice telefon cu orice cpu). Ori nu e normal sa faci benchmark la frecventele din standby de exemplu (600Mhz-800Mhz) nu? Si Nvidia de ex foloseste aceasi tactica pe jocurile Powered by nVidia. Sunt sigur ca si Apple foloseste o tactica la fel doar ca nu se poate vedea la fel de usor sau chiar deloc.

    Pe langa asta tactica apple-ului de a face ca generatiile de telefoane mai vechi iphone 4s/5 sa se miste mai incet pe ultimul os ca sa te convinga sa faci upgrade nu este mai urata? S-a vazut clar la ios 5/6….toate versiunile beta se miscau super pana la cea finala cand dintr-o data avea lag, raspunsul: nu are putere de procesare…yea sure.

  2. nu se numeste trisat.. cand vrei sa testezi un smartphone vrei sa il testezi sa vezi cate de tare o poate duce la maxim nu im viteza normala 😐 ce crezi ca la iphone nu e tot asa?

  3. Sa minti e una…aici este pur si simplu o inginerie. Cand testezi un aparat, il testezi la puterea lui maxima, asa ca nu vad unde este problema… Nu au venit sa spuna ca aparatul lor scoate 3600 de puncte si cand au facut testul cu toata lumea nu a scos 3600… atunci era minciuna daca ziceau una si realitatea era alta…

  4. Este o inselatorie, pentru ca in cazul restului smartphone-urilor se fac testele normale, in conditii de utilizare normala, iar ei o fac altfel, ca sa arate lumii ca sunt cei mai tari. Daca restul faceau la fel, ieseau exact aceleasi performante pentru toata lumea, dar nu, Samsung e mai cu mot. Asta trebuie inteles, performantele SUNT ACELEASI, dar Samsung testeaza altfel.
    Daca smartphone-urile alea ar avea procesoarele blocate la 2.3 GHz, intr-o ora le-ati baga in priza si aici nu e vorba de acces la ceva dupa root.
    In aceasta idee am o rugaminte la fanii Android car vor invata si vor incepe sa atace. Ideea este ca Samsung nu lasa benchmark-rile sa faca testele normale, ca la orice alt smartphone, ci modifica behaviour-ul procesorului pentru a rula la viteza maxima. Daca toate s-ar testa la fel, Samsung nu ar avea nimic in plus, pentru ca e vorba de acelasi hardware.

  5. Nu e acelasi hardware – se poate ca procesoarele folosite de Samsung in Note 3, sa fie “hand picked ” . Adica sunt capabile de performante mai mari – in speta, pot rula la frecvente mai mari .
    Procesoarele dintr-un batch de fabricatie nu sunt toate capabile sa ruleze la aceleasi frecvente .
    Frecventa de 2,3 Ghz a fost aleasa de Qualcomm ca ceva safe .
    Procedeul se foloseste de foarte mult timp . Si e ceva in genul Turbo-boost de la procesoarele Intel.
    E inselatorie doar daca procesoarele nu se auto-overclockeaza la alte aplicatii ci doar la benchmark-uri .

  6. Fara sa ma pricep pe aceeasi logica apple care are pe iphone procesor dual core ar fi praf. Eu apreciez totusi ca este vorba de o setare inginereasca pe care si ceilalti daca vor pot sa o aplice. Si am avut ocazia sa ma joc pe un note 2, eu posesor de iphone 5 si va spun ca performanta se simte totusi.

  7. Nu e vorba de fan Android aici… este doar o parere despre un subiect. Ma gandesc ca multi folosesc acelasi hardware, dar daca conexiunile intre ele nu sunt de cea mai buna calitate degeaba… Este un model Acer S500, care are aceleasi caracteristici cu S3-ul de la Samsung, dar nu se pot compara… Nu cred ca exista doua telefoane echipate asemanator (de la firme diferite) sa scoata acelasi benchmark…

  8. Apropo de samsung am cumparat o tableta acum de curand samsung galaxy tab 3 10.1, si nu sunt multumit de ea deja cand incep sa deschid aplicati se blocheaza trebuie sa astept nu mai zic ca la skype camera dispare trebuie sa sterg si sa reinstalez skype din nou .
    La inceput am avut o parere buna despre samsung dar acum eu zic la fel ca altii nu se compara cu ios asa ca abia astept sa cumpar un ipad nou.

  9. S-a strecurat o mica eroare : “iar in Samsung Galaxy S3 au folosit exact aceleasi tehnici…”. E vb de Note 3.

  10. Si totusi avem un dual-core de 1.3Ghz si 1GB ram de care nu se poate apropia nimeni la ora actuala din punct de vedere al performantelor in benchmark-uri si in UTILIZAREA ZILNICA.

  11. @sori: Tu o sa spui ca Samsung e cea mai buna si daca ii condamna cineva penal pentru inselaciune. In alta ordine de idei, prima imagine dina rticol demonstreaza clar ca fara modificarile speciale, sporul de performantanu e chiar atat de mare.

  12. Eu cred ca am explicat logic cum cred ca functioneaza overclock-ul ala . Si am spus ca e inselatorie daca overclock-ul se intampla doar la benchmark-uri. In rest nu vad nimic rau ca procesorul e capabil sa ruleze la frecvente mai mari, iar Samsung exploateaza asta.
    Cred ca si la iPhone s-a descoperit ca rula cand la 1,2 cand la 1,3 Ghz , numai ca Apple nu declara niciodata specificatiile si astfel nu ii poate reprosa nimeni nimic.

  13. E perfect normal asa. De ce nu fac și ceilalti la fel? Pana la urma la un benchmark vrei sa vezi cât duce procesorul la maxim.

  14. Mi se pare foarte normal ca un benchmark sa arate performantele maxime ale unui telefon, indiferent de cum sunt obtinute. Nu ma intereseaza ce se intampla sub capota sau ca aceleasi performante nu sunt atinse la maxim si in alte aplicatii.

  15. @Robert mentalitatea Samsung.Faleste-te in fata blocului ca ai telefon cu procesor octo core si 3 giga ram care scoate cateva mii in benchmark, dar tu ai lag in meniu si astepti o gramda pana iese dintr-un joc.Asta poate fi numita o inselatorie din partea celor de la Samsung.

  16. Săracu’ zaone se chinuie să va explice și tot degeaba. N-ai cu ce…. N-ai cu ce…..băăă sau mai bine zis(la cine)!!!!!

  17. Nu cred ca toti care au postat sunt fani android. E pacat ca nu se pastreaza o oarecare obiectivitate.

  18. @Vlad Am un iphone 5 (cu jb) si un ipad mini (fara jb). Nu am detinut niciun telefon cu android personal, dar mi-au trecut destule prin mana ca sa-mi dau seama ca sunt la fel de bune, la fel de competente, poate doar in alte moduri. Iar in ceea ce priveste alegerea telefonului, majoritatea cunostiintelor mele ce detin telefoane cu android nu sunt nici pe departe atat de vocale fata de cei care detin ideviceuri. Din pacate, din cauza naturii acestui site, se vorbeste de obiectivitate aici intr-un mod complet partinitor confirmarii cum ca parerea voastra e cea corecta.

    Tot ce-am spus mai devreme despre performantele telefonului ramane valabil. La fel cum un soft de benchmark pt calculator imi tine procesorul la 100% si e optimizat sa foloseasca toate resursele disponibile, asa e si in cazul asta. Majoritatea restului aplicatilor nu pot face asta in everyday use, iar performantele sunt preponderent mai mici, fiind perfect normal. Pentru mine. Pentru altii nu. And that’s ok.

  19. nVidia, pe vremuri, făcea această măgărie, în 3D Mark, pana când a furat-o atomic pe armele ei! Samsung, aceeași măgărie, însă trebuie sa ai un IQ, ca android user, mai mare de 100 ca sa pricepi șmecheria ieftina la coreenii ăștia hoti! Si apropos, mai ploua afara, cum e cu școala, cu gramatica, șamd?!

  20. Pai nu e ca si in cazul automobilelor? In cartea tehnica sunt specificati 500 cp dar la testul dyno masina scoate 420…. Pai ii acuzam de inselatorie pe cei de la Bmw , Audi sau etc? NU
    Oricum Note-ul a fost piece of art pt cei de la Samsung…

  21. Eu zic ca atata timp cat din punct de vedere LEGAL este ok de ce sa-i acuzam pe cei de la SAMSUNG…si nu uitati ca lider pe piata in productia de microprocesre sunt ei iar Apple o stie prea bine, ce vreau sa spun e ca mi se pare normal sa aiba rezultatul asta la benchmark….si ptr ce-i ce nu stiu lag-ul de pe dispozitivele Android are legatura de cele mai multe ori cu SOFT-ul

  22. @Zaone dece te intereseaza pe tine ce face samsung intrun blog dedicat terminalelor apple?
    Samsung galaxy s3 nu are aceasta “smecherie” si totusi a fost declarat smartphone-ul anului.
    De unde sti ca numai samsung face asta ,celalte companii sunt diferite sau ce?Cand vom vedea un IPHONE cu un ecran de 4.8 full hd sunt curios cat de bine se misca , tot va laudati ca iphone-ul nu are lag ,ca e foarte rapid ,dar dc nu gandesti inainte sa spui? Iphone 5s are ecran de 4.0 inch si galaxy s4 are de 5.0 inch, fa diferenta.Acest blog nu ar trebuii sa contina informatii despre samsung si totusi detine, dece?putina invidie?Si ca tot miam amintit ca voi acuzati samsung ca vor copia culoarea la iphone 5s auriu, dar cand apple a copiat numele de IPHONE si era sa piarda acest nume din cauza ca cealalta companie a vrut sa il breveteze cum a fost :)) ,pe nici un blog nu se face ca aici ,sa scri numai parti rele despre o companie(adica numai samsung apare aici) si sa fim seriosi, fara samsung acest iphone nu ar fi la fel de “rapide” ca acum, si in privinta rapiditatii poti sa iti root-ezi telefonul si sa ii cresti performantele schimbandui guvernatorul(recomand doar celor care stiu sa faca acest lucru) asa ca mai scrie si ceva despre apple ca in ultimul timp numai samsung scri pe blog.

  23. Spre deosebire de iPhone , telefoanele cu android , pot fi overclock-ate la ce frecventa vrei tu , la ce bus vrei tu , cu ce kernel vrei tu. Asta face diferenta in teste , care oricum sunt irelevante.Am avut un spor de peste 30% cu un root calumea si un kernel modificat cum trebuie. Imi face mare placere sa citesc blog-ul asta , dar cand vad cum se arunca cu noroi in tot ce face concurenta , mi se taie .

  24. Iar voi, dragi prieteni, daca sustineti sus si tare “samsung” ce cautati aici? Am cel putin 3 prieteni care isi cauta iPhone si vor sa scape de “samsung”. Sa va dau numarul lor de telefon sa ii indrumati sa faca “overclock”, sa se joace cu “kernel” si sa mai bage niste “bus” pentru a scapa de scos-ul bateriei si a restartarii telefonului? Folositi macar o saptamana un iPhone si apoi o sa simtiti diferenta 😉

  25. @TCM Si ce sa vad?cum nu are lag? Cum softul este foarte limitat? Cum nu pot instala ce vreau decat ce este in appstore? Sa astept 1 an pana apare urmatorul iphone ca sa apara si o solutie de jailbreak?Si pentru problema cu virusii:deaia exista anitivirus in google play,dau 10 mil in+ pe un telefon care se misca mai repede cu 2 sec si nu in toate aplicatiile, si cum am spus ,daca iti rootezi telefonul si modifici putin la el se misca mai repede decat un iphone(cine se pricepe) ,dispun de un ecran mai mare ca sa nu ma doara ochii cand citesc ceva pe el ,dispun de rezolutie mai mare ,de un multitasking mai bun decat la iphone cu ajutorul ferestrelor ,pot sta pe twiter si pe facebook in acelasi timp, iphone poate sa faca acest lucru?am gresit eu ceva din ce am spus aici?

  26. Buna ziua am tot incercat sa imi fac o idee despre ce telefon e mai bun citind acest site dar aici sunteti toti pe contre si nu mai inteleg nimic. Din ce am vazut pe net iphone e clar fizic mai frumos ca samsung-ul dar acesta e mai mare la ecran si la rezolutie. Majoritatea cumpara telefonul ptr cum arata mai putini sunt cei care stiu si ce pot face fiecare terminale in parte, eu am fost fan nokia avand acum 7 ani un n70 si apoi un n8 pe care l-am uitat pe plafonul masini si cand am plecat s a dus apoi am luat un s3 am fost multumit de el l-am vandut si am luat un iphone 4s dar nu aveam atat de multe aplicatii ca in appstore sau cel putin nu atatea free. Acum doua saptamani l am vandut si astept sa apara note 3 deoarece mie unul imi place ca are ecranul mare si pixeli mai multi. Si cand imi aduc aminte ca in 1999 aveam un sony ericsson 628 si eram mandru sa il tin la cureaua pantalonilor cu acele huse ptr ele puteam sa ii schimb culoarea de la tastatura in albastru galben…. si ala era telefon mare incepeau sa apara cele mai mici si fara antena gen nokia 3310… acum vrem iar telefoane mari:)