Pilot i jego żona pilotują i lądują samolotem, używając tylko tabletów iPad!

Sterowniki iPada

  De aproape doi ani de zile tabletele iPad sunt folosite de catre unii piloti in zbouri comerciale, militare sau de agrement, iar o poveste din SUA demonstreaza cat de importante sunt produsele Apple in anumite situatii. In apropierea Rapid City, SUA, un pilot si sotia sa s-au folosit de tabletele iPad pe care le aveau in avion pentru a pilota si ateriza dupa ce instrumentele electrice ale aparatului de zbor au incetat sa functioneze. Avionul cu un singur motor a ramas doar cu un altimetru si un vitezometru dupa ce instalatia electrica a incetat sa functioneze, astfel ca pilotul si sotia sa używali tabletele iPad pentru geolocalizare in zbor pe o distanta de 128 KM.

A pilot and his wife used their iPads to fly about 80 miles in the dark and land safely without landing gear at the Rapid City Regional Airport after the electrical systems failed, compromising their single-engine plane. After their electrical systems went out, the husband and wife used their iPads to navigate to the regional airport, White said. The only instruments they had available were airspeed and altitude indicators.

  Avand in vedere ca trenul de aterizare a incetat sa functioneze impreuna cu toate echipamentele eletrice, pilotul a fost nevoit sa aterizeze avionul fara el, cei doi ajungand in siguranta pe pamant dupa intreaga “aventura”. Cele doua tablete iPad l-au ajutat pe pilot sa se localizeze in aer pentru a ajunge in siguranta la aeroport si a ateriza avionul pe o pista nefolosita, asta deoarece ei nu au avut vreo metoda de a contacta turnul de control pentru a ii alerta. Aceasta este una dintre putinele ocazii in care tabletele iPad pot fi folosite in aer pentru a salva vieti, ele fiind in general utilizate pentru a inlocui hartile si manualele de zbor.

3 KOMENTARZY

  1. Asa vezi si la “Dezastre in aer ” avioane care au ramas fara altimetre/vitezometre si s-au prabusit. Cu dispozitivele mobile din ziua de azi ai suficient de multa precizie. Am testat precizia unei “prastii” Samsung S2 I9100 si am comparat cu ceea ce era scris pe ecranele din avion.
    Pe ele scria: 12.000m altitudine, 888km/h, -54grd. Celsius. Prastia de Samsung S2 dupa cca 1 minut a identificat stand la fereastra 8-9 sateliti GPS , la viteza imi arata 886km/h in loc de 888 cat arata in avion , altitudinea era 12.008 m in loc de 12.000 m cat arata in avion…deci acum aproape orice smartphone e suficient de precis sa iti dea o localizare de ordinul metrilor.
    Am mai vazut pe internet ca pt iPad si pt dispozitivele GPS Garmin sunt harti maritime si aviatice,destul de piperate la pret , insa care te salveaza in caz ca ramai fara aparatura electrica la bord.
    Performanta celor doi piloti este de laudat, bravo lor ca au fost inventici si au folosit un iPad pt localizarea pistei.Cu un iPad cu harti aviatice complete sunt convins ca se poate zbura si noaptea cand nu e vizibilitate deloc.

  2. Ce-ai la gura? Vezi ca te-ai murdarit de atatea Samsunguri la bot.
    Am testat cu un Iphone 5 in avion si era mult decalat fata de ce scrie pe monitor in avion.
    Si la fel pana si-a luat localizarea cred ca am stat mai bine de 1 min. L-am strambat pe langa geamul avionului doar doar de-mi arata informatii.
    Daca caut pozele din vacanta am sigur un print screen cu altitudinea din aplicatia Altimeter, si undeva jos scrie acuratetea pe verticala si pe orizontala care este de cativa metrii.
    Ca un test am deschis acum aplicatia si m-am dus la fereastra pe vertica ala am 8 m acuratete si orizontala 10 metrii.
    Asa ca e foarte bun Samsungul care-l ai.
    Doar Iphone si apple aveti in cap. Puneti mana pe un tel cu Windows cu 500 M mega ram sa vedeti cat de fluent se misca.

  3. Bai nene tu esti nebun? Tu compari iPhone cu Windows phone, daca da cultivate mai mult sau umbla pe un iPhone si dupaia o sa intelegi my bine!