iPhone 7 mógłby być tańszy, Apple prosi o obniżki cen

iPhone 7 ar putea fi mai iefitn, compania Apple cerand reduceri de preturi pentru componentele fabricate pentru viitorul smartphone.

Compania Apple a inceput o campanie prin care le cere partenerilor sai sa reduca preturile componentelor care urmeaza sa ajunga in iPhone 7, americanii dorind sa mentina la un nivel ridicat profitul pe care il genereaza linia sa de smartphone-uri, asta in conditiile in care si vanzarile globale incep sa scada.

Apple a discutat deja cu o varietate dintre partenerii sai pentru reducerea preturlor anumitor componente care urmeaza sa ajunga in iPhone 7 si 7 iPhone Plus, cei de la Foxconn primind cereri similare pentru ceea ce priveste pretul de asamblare al terminalelor, Pegatron fiind afectata intr-o masura similara.

Avand in vedere ca profitul unor producatori de smartphone-uri incepe sa scada din cauza reducerii interesului pentru smartphone-uri si o scadere a vanzarilor globale, unii au acceptat deja propunerile celor de la Apple doar in ideea de a mai primi comenzi si de a avea inacasari cel putin la fel de mari, chiar daca profitul per contract ar scadea.

Cererile celor de la Apple vin si pe fondul unei cresteri in concurenta intre producatorii asiatici de componente pentru smartphone-uri, unele companii mai mici oferind preturi mai bune decat cele ale companiilor mai cunoscute, iar Apple a prins curaj si cere reduceri de preturi inclusiv de la partenerii sai principali.

“Currently, Largan is facing strong competition from Japan-based Kantatsu over camera module orders, while Foxconn and Pegatron are seeing Apple adding new ODM partners such as Wistron for the production of its new iPhone. Apple’s demand for price cuts is currently affecting Japan-based component suppliers the most since their quotes are usually higher.”

Avand in vedere ca pretul de productie al iPhone 7 va fi cel mai probabil mai mic, exista sanse ca iPhone 7 sa fie mai ieftin decat iPhone 6S, insa daca acest lucru se va intampla, nu va imaginati ca diferenta va fi colosala, ci de pana in 10 euro, pentru ca mai mult nu va dori Apple sa reduca pentru utilizatori.

Pe de alta parte, daca iPhone 7 nu va fi mai ieftin, atunci va avea mai mult spatiu de stocare standard, asa cum ne-au spus o varietate de zvonuri pana in prezent si cred ca multi ar fi dispusi sa plateasca pe iPhone 7 acelasi pret precum pe iPhone 6S, daca ar avea spatiu dublu de stocare.