X

Flash-ul si cum ne-am obisnuit fara el pe iOS

     Daca aveti un iPhone de mai bine de un an atunci mai mult ca sigur ati fost macar o data enervati de imposibilitatea de a vedea continutul flash al unui site de pe web. Apple s-a incapatanat de-a lungul anilor sa nu implementeze flash-ul in iDevice-uri sustinand ca acesta este un mare consumator de resurse si genereaza instabilitate in sistem asa ca aproape 230 de milioane de iDevice-uri functioneaza fara el. Drept solutie pentru lipsa flash-ului Apple propune standardul HTML 5 care incepe sa fie folosit de majoritatea site-urilor web care nu isi permit sa piarda traficul generat de iDevice-uri. In ultimele luni extrem de multe site-uri au adoptat noul standard iar pana la sfarsitul anului gradul de extindere va creste in mod constant.

      Sincer sa fiu nu mai stiu de cand nu am putut accesa continut flash pe un site si am observat ca multe dintre site-urile romanesti se dau dupa Apple. Fie ca vorbim despre site-uri de video sharing sau despre ziare, reviste, site-uri ale televiziunilor, etc, marea majoritate implementeaza standardul HTML 5 pentru ca tabletele iPad si terminalele iPhone genereaza un trafic demn de luat in seama. Daca totusi exista site-uri care nu au facut pasul cel smare spre HTML 5 atunci Puffin

este solutia ideala pentru ca afiseaza orice fel de continut flash de pe orice site si pana acum eu nu am gasit un film pe care acest mic browser sa nu il ruleze.

      In concluzie, constituie lipsa flash-ului un dezavantaj pentru iDevice-uri? In momentul de fata nu prea deoarece majoritatea site-urilor web fie si-au facut aplicatii pentru App Store fie au trecut la HTML 5 iar pentru cele care nu s-au gandit sa treaca exista Puffin. Parerea mea este ca lipsa flash-ului este in momentul de fata irelevanta pentru iDevice-uri.

      Voi cat de mult simtiti lipsa flash-ului?

This post was last modified on aug. 17, 2011, 9:01 AM 09:01

Disqus Comments Loading...