X

Apple cauta parteneri pentru furnizarea de memorii RAM, renunta partial la Samsung

     Saptamanile trecute va spuneam ca Apple a incheiat un contract nou cu TSMC pentru furnizarea de chip-uri A6/A7 pentru viitoarele iDevice-uri ale companiei din Cupertino. Aceasta schimbarea a celor de la Apple vine in detrimentul companiei Samsung care va avea o scadere semnificativa in incasari din cauza contractului incheiat de catre Apple cu TSMC. Totusi contractul pentru productia de procesoare ar putea fi doar o parte a problemei deoarece Apple este acum interesata sa gaseasca

alti furnizori pentru memorii RAM dedicate iDevice-urilor si Mac-urilor sale dar si memorii NAND flash.

Apple has increased its purchases of DRAM and NAND flash from Japan, according to industry sources, adding that Toshiba and Elpida Memory are being pinpointed as beneficiaries of the increased procurement. Apple has moved to reduce its reliance on memory supplies from Samsung Electronics, the sources claimed. The vendor has procured more NAND flash parts from Toshiba, and mobile RAM from Elpida, the sources indicated.

     Apple este interesata de incheierea unor contracte cu anumiti producatori japonezi si deja a inceput sa renunte la o parte din productia companiei Samsung. Pentru compania asiatica vorbim despre o “lovitura” grea deoarece Apple este cel mai mare cumparator de memorii NAND flash iar Samsung incasa miliarde de dolari anual de la compania din Cupertino. Desigur ca motivul principal al acestei schimbari il reprezinta procesele dintre cele 2 companii, procese care sunt departe de a se termina mai ales ca Samsung intentioneaza sa blocheze vanzarile iPhone 5.

      In curand probabil Apple va renunta de tot la Samsung si va utiliza furnizori altenativi, problema fiind desigur calitatea produselor. Componentele fabricate de Samsung sunt de calitate buna si eu unul sper ca Apple sa gaseasca acelasi lucru si la noii sai parteneri.

This post was last modified on sept. 22, 2011, 8:38 AM 08:38

Disqus Comments Loading...