X

Cota de piata a iPhone-urilor creste in SUA, scade in Europa?

   Astazi a fost publicat un raport care probabil bucura producatorii de terminale Android deoarece anumiti analisti sustin ca in ultimele luni iPhone-ul a pierdut din cota de piata detinuta in Europa. Practic vanzarile de terminale iPhone au crescut in SUA, Australia sau Marea Britanie insa ar fi scazut in Franta, Spania, Italia, Germania si alte tari europene. Informatiile ar putea fi 100% adevarate insa ele au fost culese si in perioada in care terminalul iPhone 4S nu a fost lansat inca deci pentru unele tari din Europa, unde cota de piata pare sa fi scazut, vanzarile au fost contorizare abia de la inceputul lunii noiembrie.

“In Great Britain, the U.S. and Australia, Apple’s new iPhone continues to fly off the shelf in the run-up to Christmas. However, this trend is far from universal,” said Dominic Sunnebo, global consumer insight director. 

Apple’s market share in the 12 weeks to end-November rose to 36 percent in the United States from 25 percent a year earlier and in Britain to 31 percent from 21 percent, Kantar said. However, in France its share slipped to 20 percent from 29 percent and in Germany to 22 percent from 27 percent. Similar drops were seen in Italy and Spain.

   Presupun ca in zilele urmatoare multi vor anunta cu surle si trambite ca iPhone-ul moare in Europa insa realitatea este ca studiul nu a contorizat o perioada lunga de timp de dupa lansarea iPhone 4S deci informatiile ar putea fi viciate. Pe de alta parte nu trebuie exclus faptul ca terminalele Android ieftine se prezinta ca o alternativa pentru cei care fie nu au bani de iPhone fie nu au fost impresionati de iPhone 4S insa deocamdata terminalul celor de la Apple pare sa se vanda bine. In ianuarie vom afla cate zeci de milioane de iPhone-uri a vandut Apple si atunci vom vedea cat de adevarat sunt acest gen de zvonuri.

This post was last modified on dec. 22, 2011, 7:59 PM 19:59

Disqus Comments Loading...