X

Tableta iPad si imaginea unui pasaport scanat folosite pentru a trece granita in SUA

   Un canadian a avut parte de extrem de multa bunavointa din partea unui vames american cand a reusit sa treaca granita din Canada in SUA folosind un carnet de conducere, o tableta iPad si imaginea scanata a unui pasaport. Canadianul a dorit sa intre in SUA in zilele dinaintea Craciunului insa avea la el doar un carnet de conducere si imaginea scanata a pasaportului sau pe tableta iPad. Folosindu-se de acea imagine scanata si de carnetul de conducere el a convins un vames sa ii permita sa treaca granita in SUA desi in mod normal acest lucru nu se intampla.

I thought I’d at least give it a try,” Reisch said. “He took the iPad into the little border hut. He was in there a good five, six minutes. It seemed like an eternity. When he came back he took a good long pause before wishing me a Merry Christmas. I see the future as 100 percent being able to cross with your identity on a digital device — it’s just a matter of tim.

   Gestul vamesului este extrem de interesant avand in vedere ca SUA are reguli destul de stricte pentru punctele de trecere a frontierei. Nu stiu daca puteti face acelasi lucru si la alte puncte vamale de pe glob insa daca ajungeti vreodata intr-o situatie in care ramaneti fara pasaport poate nu ar fi rau sa incercati sa treceti un punct vamal folosind o copie scanata a sa.

UPDATE: Un purtator de cuvant al serviciului vamal din SUA sustine ca barbatul care a trecut granita avea la el carnetul de conducere si un certificat de nastere iar permisiunea de a intra in SUA nu a fost acordata in baza imaginii scanate. Acum ramane sa alegeti singuri pe cine credeti.

The assertion that a traveler was admitted into the U.S. using solely a scanned image of his passport on an iPad is categorically false. In this case, the individual had both a driver’s license and birth certificate, which the CBP officer used to determine identity and citizenship in order to admit the traveler into the country.

This post was last modified on ian. 5, 2012, 8:20 AM 08:20

Disqus Comments Loading...