X

Orange si Vodafone ar putea fi nevoite sa instaleze cateva sute de antene GSM noi in urmatoarele luni

  Orange si Vodafone ar putea fi nevoite sa instaleze cateva sute de antene GSM noi in cursul urmatoarelor luni. Statul roman va organiza in aceasta vara o licitatie cu privire la serviciile de telefonie mobila ce urmeaza sa fie oferite in urmatorii 15 ani in Romania si cel putin unul dintre cei doi operatori ar fi nevoit sa schimbe nu mai putin de 800 de antene pentru a continua sa ofere servicii actualilor clienti. Masura ar fi impusa de statul roman care cere ca operatorii sa indeplineasca anumite standarde pentru a primi licenta si investitia s-ar putea ridica la cateva zeci de milioane de euro.

Unii jucători ar putea ajunge în situaţia de a deconecta o parte dintre clienţi dacă nu vor reuşi să instaleze într-un termen foarte scurt şi la costuri ce pot ajunge la 100 de milioane de euro pe operator câteva sute de antene noi de telefonie mobilă, dintre care o jumătate în mediul urban.

  Licitatia va oferi operatorilor dreptul de a furniza servicii de telefonie mobila in Romania pana in anul 2029 pe o piata estimata la 40 de miliarde de euro. Reprezentati ai celor doi operatori ar fi trimis instintari statului roman in care specifica faptul ca actualul caiet de sarcini al licitatiti ii obliga sa faca investitii de zeci de milioane de euro fara a lansa servicii noi. Peste doua saptamani va fi stabilita versiunea finala a caietului de sarcini insa nu se stie daca doleantele celor doi operatori vor genera vreo modificare notabila.

This post was last modified on apr. 10, 2012, 5:59 PM 17:59

Disqus Comments Loading...