Orange si Vodafone ar putea fi nevoite sa instaleze cateva sute de antene GSM noi in urmatoarele luni

  Orange si Vodafone ar putea fi nevoite sa instaleze cateva sute de antene GSM noi in cursul urmatoarelor luni. Statul roman va organiza in aceasta vara o licitatie cu privire la serviciile de telefonie mobila ce urmeaza sa fie oferite in urmatorii 15 ani in Romania si cel putin unul dintre cei doi operatori ar fi nevoit sa schimbe nu mai putin de 800 de antene pentru a continua sa ofere servicii actualilor clienti. Masura ar fi impusa de statul roman care cere ca operatorii sa indeplineasca anumite standarde pentru a primi licenta si investitia s-ar putea ridica la cateva zeci de milioane de euro.

Unii jucători ar putea ajunge în situaţia de a deconecta o parte dintre clienţi dacă nu vor reuşi să instaleze într-un termen foarte scurt şi la costuri ce pot ajunge la 100 de milioane de euro pe operator câteva sute de antene noi de telefonie mobilă, dintre care o jumătate în mediul urban.

  Licitatia va oferi operatorilor dreptul de a furniza servicii de telefonie mobila in Romania pana in anul 2029 pe o piata estimata la 40 de miliarde de euro. Reprezentati ai celor doi operatori ar fi trimis instintari statului roman in care specifica faptul ca actualul caiet de sarcini al licitatiti ii obliga sa faca investitii de zeci de milioane de euro fara a lansa servicii noi. Peste doua saptamani va fi stabilita versiunea finala a caietului de sarcini insa nu se stie daca doleantele celor doi operatori vor genera vreo modificare notabila.

 • Cristi

  Radiati-ne, radiati-ne!!! Propun un miting de protest, sa le instaleze d-le de urgenta…vrem sa fim prajiti cat mai curand!!!!

 • al calin

  asta e cu 2 taisuri
  @cristi sa inteleg ca tu nu ai telefon si vb numai la telef fix
  oricum in anumite momente imi vine sa arunc cu telefonul de pamant la ce semnal primeste

 • EnDer

  Da cosmote n sunt nevoiti sa puna nici
  O antena? Ca au un semnal de tot rasul. Daca ai iesit 2 metri din bucuresti adio semnal 3g.

 • Kla

  D c se incarca asa greu siteul de pe mobil, de cateva zile?
  Imi place poza cu antenele, US 😉

 • Hybrid

  In centrul constantei 2-3 liniute vodafone cu 3 telefoane diferite…

 • Mihai_rt

  La cosmote nici in bucuresti nu ai mereu 3g, te plictisesti pana se incarca o pagina

 • AlexMihail

  Cosmote inca are licenta din cate cunosc,iar in ce priveste zecile de milioane pe care le va cheltui,le va recupera cu varf si indesat in cei 15 ani.

 • Cristi

  @Al Calin sper sa puna una mare( Antena) pe blocul unde locuiesti, eu ma multumesc cu doua linii de semnal. Tu o sa navighezi 4G , eu 3G spre EDGE 🙂

 • george

  Iata in sfarsit o initiativa buna din partea statului!
  Calitatea semnaului influenteaza foarte mult performantele bateriei. Astfel cu un semnal de calitate putem putem folosi terminalul mult mai mult.
  Pe vremea cand eram posesor de Nokia, aveam un program instalat prin care vedeam numarul antenei de la care receptionez semnalul gsm, distanta fata de acesta si calitatea semnalului. In Romania nu am vazut niciodata un semnal mai puternic de 60%, insa in momentul in care calatoream in tari din Europa calitatea semnalului era mult peste 80%.
  Dar cu siguranta ca acesta initiativa va fi modificata la “lobby-ul” operatorilor de telefonie mobila.

 • Xyzt

  @Cristi: +1 :))

 • Gigi

  George si cum se numeste programul?

 • TC

  deci e clar… cosmote o sa dea faliment, la ce semnal am cel putin in bucuresti… cred ca au 2 antene in tot bucurestiul… Afara e parfum, 5 linii, in cam orice cladire scade la 2 linii, daca si vorbesc la el de duce dracu de tot…

  Call Failed…