X

CEO-ul Nokia sustine ca procesoarele dual si quad core nu fac altceva decat sa consume inutil bateriile smartphone-urilor

  Daca ati urmarit lansarile facute de Nokia in ultima vreme atunci ati observat ca deocamdata compania finlandeza refuza sa implementeze procesoare dual-core in propriile smartphone-uri. In Windows Phone nu poate sa o faca pentru ca sistemul de operare nu suporta asemenea procesoare iar in Symbian nu a facut modificarile necesare pentru a le implementa. Totusi daca Nokia nu are procesoare multicore atunci probabil nimeni nu are nevoie de ele si CEO-ul sau, Stephen Elop, sustine ca procesoarele multicore nu fac altceva decat sa consume inutil bateria smartphone-urilor.

Nokia’s CEO, Stephen Elop, has claimed during an interview with Chinese newspaper that multicore system on chips are just wasting precious battery life. In an interview with the Yangcheng Evening News, Elop said “The so-called dual-core, quad-core mobile phones can only waste batteries, but not be useful for consumers all the time”. Elop claims that the Lumia 900 has never lost either to the iPhone or to other Android smartphones (not sure whether RIM Blackberry users participated as well) despite rivals sporting chips with two or more cores.

  Afirmatiile lui Elop au fost facute in China in urma lansarii proiectului Blown away by Lumia care are rolul de a convinge utilizatorii ca smartphone-urile Lumia cu Windows Phone sunt mai bune decat ale concurentei. Aceasta campanie ofera utilizatorilor posibilitatea de a folosi propriul smartphone in mici concursuri organizate de Nokia cu propriile terminale echipate cu Windows Phone. Deocamdata terminalele Lumia nu au fost invinse in task-uri care necesitau incarcarea pozelor pe retele sociale sau actualizarea statusurilor pe aceleasi retele insa procesoarele sale single core sunt utile doar pentru asemenea task-uri.

  Este adevarat ca procesoarele quad core sunt intuile acum insa cele dual-core trebuie implementate pentru a filma in format 1080p sau pentru a rula corect filme in acest format insa nu trebuie sa uitam de jocuri complexe sau de aplicatii care au nevoie de putere de procesare. Nokia spune ca procesoarele multicore nu sunt utile insa din pacate trebuie sa le implementeze in propriile terminale.

This post was last modified on apr. 13, 2012, 8:57 AM 08:57

Disqus Comments Loading...