X

O solutie de baseband downgrade pentru iPhone a fost descoperita de catre hackerul care dezvolta solutia de jailbreak pentru iOS 6.1.3

  winocm, unul dintre hackerii care dezvolta solutia de untethered jailbreak pentru iOS 6.1.3 si iOS 6.1.4 a reusit sa descopere si o solutie de baseband downgrade pentru terminalele iPhone, conform unui tweet publicat in cursul zilei de ieri. Dupa cum puteti vedea si din imagine, el a reusit sa faca acest lucru pe un terminal iPhone 4 caruia i-a facut downgrade la iOS 4 si a reusit sa instaleze versiunea de basband disponibila pentru acea versiune a iOS, ultrasn0w putand sa ii faca unlock/decodare fara probleme.

  Hackerul nu a oferit detalii in legatura cu procedura utilizata, insa este clar ca fara SHSH-uri pentru iOS 4.x nu veti putea reproduce realizarea sa. Chiar daca winocm a reusit sa faca downgrade de baseband pentru iPhone 4

, din pacate e putin probabil ca o solutie publica sa fie oferita, deoarece procesul este cel mai probabil greu de reprodus de catre un utilizator obisnuit, iar automatizarea sa printr-un software necesita cunostinte pe care, probabil, hackerul nu le are.

  Daca va intrebati de ce ar fi importanta lansarea unei solutii de downgrade de baseband pentru iPhone 4, ei bine va spun ca acest terminal nu are solutii de decodare incepand cu baseband-ul 04.12.x, astfel ca utilizatorii care detin astfel de terminale codate trebuie sa plateasca sute de dolari/euro pentru decodare.

Disqus Comments Loading...