X

iOS 8.3 – dezactivarea 3G iti poate imbunatati RADICAL autonomia bateriei

  iOS 8.3 beta 1 a fost lansat luni de catre cei de la Apple, iar una dintre principalele functii implementate pentru iDevice-uri este optiunea de a dezactiva conexiunile 3G fara a pierde posibilitatea de a le activa pe cele 4G. Totul se face printr-un submeniu al aplicatiei Configurari, Settings, care este in mod normal disponibil doar in cazul operatorilor de telefonie mobila care nu sunt certificati de Apple. In iOS 8.3 optiunea este disponibila inclusiv pentru Orange Romania, iar acest lucru este extraordinar de bun, deoarece va puteti imbunatati radical autonomia bateriei propriului dispozitiv.

iOS 8.3 autonomie baterie 3G

  Avand in vedere ca retelele 3G sau 4G din tara noastra nu ofera semnal puternic in cladiri, dezactivarea 3G/4G-ului cand sunteti acasa sau la serviciu si aveti un Wi-Fi prin preajma va poate aduce un spor de autonomie considerabil. Conexiunile 2G raman deocamdata cele mai stabile pentru apeluri voce si ofera cel mai bun semnal in cladiri, iar pentru iPhone 6 Plus observ o crestere a autonomiei de minim 30% prin dezactivarea 3G

. In cazul in care nu stiati, iPhone-urile noastre raman PERMANENT conectate la 3G sau 4G chiar daca dezactivati optiunea Cellular Data, Date Celulare, aceasta dezactivand DOAR conexiunea de internet, nu si conexiunea 3G sau 4G.

  In aceasta idee, mentinerea unui terminal conectat permanent la 2G cand nu aveti nevoie de o conexiune de internet mobila de mare viteza va poate creste serios autonomia bateriei si nu doar cu 30%. Practic principalele probleme cu autonomia bateriei vin din cauza faptului ca retelele 3G sau 4G nu ofera semnal puternic in case, temrinalele cautand in mod constant turnuri de telefonie mobila cu semnal mai bun, consumant foarte multa energie in proces.

  In aceasta idee, sunt extrem de multumit de optiunea de a dezactiva 3G in iOS 8.3, dar ramane de vazut daca optiunea va fi disponibila permanent dupa lansarea oficiala.

Disqus Comments Loading...