X

Facebook: aplicatia noastra consuma exagerat bateria iPhone

Facebook a recunoscut in cursul acestei zile ca aplicatia lor consuma prea multa baterie a terminalelor iPhone si a tabletelor iPad, un purtator de cuvant al companiei anuntand ca o versiune reparata a aplicatiei este dezvoltata acum pentru lansare.

V-am spus dimineata cum consuma aplicatia Facebook inutil bateria iPhone, iar cei de la Facebook au confirmat astazi ca au informatii conform carora aplicatia lor are intr-adevar probleme de acest gen, inginerii companiei incercand sa le rezolve in momentul de fata.

Va spuneam dimineata ca aplicatia Facebook face activitate in fundal deoarece incarca automat clipuri video si le reda fara sunet, astfel ca utilizatorii nu stiu ce se intampla cat aplicatia ramane deschisa in background, consumul de energie fiind neobisnuit de mare.

Problema si mai mare este ca activitatea din fundal a aplicatiei Facebook genereaza inclusiv trafic nedorit de date celulare, astfel ca in anumite cazuri utilizatorii s-ar putea trezi cu cost suplimentar pentru trafic de internet pe care ei nu isi aduc aminte sa il fi facut prin aplicatie.

We have heard reports of some people experiencing battery issues with our iOS app. We’re looking into this and hope to have a fix in place soon.

Desi cei de la Facebook au recunoscut ca aplicatia lor are probleme si genereaza activitate nedorita in fundal, din pacate nimeni nu stie cat va dura pana cand aplicatia lor va fi actualizata cu o rezolvare a problemei, desi teoretic nu ar trebui sa dureze mai mult de o saptamana.

Intre timp, dezactivarea redarii automate a clipurilor video prin Facebook este o solutie pentru a reduce aproape in totalitate consumul exagerat de energie a bateriei.

This post was last modified on oct. 15, 2015, 8:41 PM 20:41

Disqus Comments Loading...