X

iTunes Radio nu va mai fi disponibil gratuit

iTunes Radio nu va mai fi oferit gratuit de catre compania Apple, cei din Cupertino facand o schimbare neasteptata pentru serviciul de streaming gratuit pe care l-au lansat cu multi ani in urma pentru utilizatori.

iTunes Radio le permite utilizatorilor sa asculte o serie de posturi radio create de catre Apple fara a plati vreun ban, ei putand trece peste 6 melodii in timpul ascultarii daca ele nu sunt pe placul lor, insa acest sistem nu va mai fi disponibil incepand cu 29 ianuarie.

Din acea data compania Apple va cere ca un utilizator sa aiba un abonament Apple Music pentru a putea asculta posturile radio oferite gratuit de catre iTunes Radio, Beats 1 Radio urmand a fi singurul post de radio online pe care Apple il va mai oferi pentru streaming gratuit.

Desi Apple monetiza iTunes Radio prin redarea de reclame in timpul ascultarii posturilor radio dedicate, acest sistem pare sa nu mai fie suficient de bun pentru cei din Cupertino, ei fortand acum utilizatorii sa isi faca abonamente la Apple Music, sau sa renunte complet la a mai asculta posturile radio iTunes Radio.

iTunes Radio are cateva zeci de milioane de utilizatori in momentul de fata pentru ca este oferit gratuit de catre compania Apple, iar cei din Cupertino spera probabil ca macar cateva milioane dintre ei sa fie transformati in abonati ai Apple Music incepand din luna februarie.

Acestea fiind spuse, daca sunteti interesati sa ascultati alte posturi radio decat Beats 1 Radio, atunci va trebui sa va faceti un abonament Apple Music care costa minim 4.99 euro lunar.

Disqus Comments Loading...